Zomer 2021 | Zwemmen, fietsen of wandelen? Je hoeft niet te kiezen!

Door Pauline van der Waal | Salzburger Saalachtal

Ga deze zomer heerlijk op vakantie in het Salzburger Saalachtal! Zowel voor kinderen als hun ouders is hier zoveel te beleven. En elke dag wat anders, want je kunt hier heerlijk zwemmen, fietsen en wandelen.

In het Saalachtal in het SalzburgerLand, vlakbij Tirol en de Duitse grens, liggen de schattige dorpjes Lofer, Unken, St. Martin en Weissbach verspreid door het mooie dal. Want ondanks dat de dorpen onderling elk hun eigen sfeer hebben, stroomt de rivier de Saalach wild door elke plaats. Vakantiegangers op zoek naar meer adrenaline kunnen in het Saalachtal dan ook super goed raften en kanoën.

We hebben er na een lange winter een poos op moeten wachten, maar we kunnen weer op vakantie. Kom naar het SalzburgerLand en ervaar hoe mooi het leven kan zijn!


Lees hier alles over het Salzburger Saalachtal

Foto: Salzburger Saalachtal Tourismus

Verken het Saalachtal per fiets

Natuurlijk kun je fantastisch wandelen in het SalzburgerLand, maar ook op twee wielen leer je dit prachtige stukje Oostenrijk goed kennen. Meer dan 480 kilometer aan duidelijk aangegeven fietsroutes liggen er in de bergen van het Saalachtal op je te wachten. Voor een extra relaxt fietstochtje neem je de e-bike. Er zijn ruim 100 fietsverhuurders die ook e-bikes verhuren.

Zo’n e-bike is ook ideaal met heel kleine kinderen. Want dan huur je er gewoon een aanhangertje bij, dat je achter de fiets hangt. Gegarandeerd dommelen de kleintjes achterin lekker weg. Voor wat grotere broertjes en zusjes huur je een kinder-e-bike, zodat ook zij gemakkelijk bergop fietsen. Een heerlijke actieve dag voor het hele gezin!

Foto: Salzburger Saalachtal Tourismus

Oneindige waterpret op de Saalach

Je hebt het Saalachtal pas echt beleefd als je de Saalach zelf hebt verkend! Maak met het hele gezin een raft-tour op de rivier. Of wat dacht je van canyoning? Zonder boot plons je in de snelstromende rivier en laat je je meevoeren door het water. Stoere kids mogen ook abseilen in de kloof. Ouders hoeven zich trouwens niet ongerust te maken, want de gids houdt alle kinderen goed in de gaten.

Water is overal in het Saalachtal, ook als je gaat wandelen. Echte waterratten gaan dan met de Almbahn 1 of 2 naar boven en wandelen de ‘watervalweg’ weer naar beneden het dal in. Lekker spetteren tijdens deze prachtige tocht.

Foto: Salzburger Saalachtal Tourismus Schwein”ster Walter

Korting met de Salzburger Saalachtal Card

Tijdens je verblijf in het Saalachtal krijg je gratis de Salzburger Saalachtal Card. En dat betekent voordeel! Want daarmee maak je deze zomer in  ‘Almenwelt Lofer’ gratis gebruik van de gondel. Bovendien krijg je je ticket gratis voor wandelingen in de verschillende kloven en de langste ‘aaneengesloten’ grot van Europa. Bovendien reis je gratis met de bus in de regio Pinzgau en in de stad Salzburg.

Foto: SalzburgerLand Tourismus Michael Groessinger

Voordelig op vakantie in het Saalachtal in SalzburgerLand

Voor gezinnen met kinderen heeft het Saalachtal mooie aanbiedingen. Zo overnachten twee kinderen tot 12 jaar gratis als ze samen met hun ouders reizen met het Family Hit Pakket. Bovendien mogen de kleintjes meedoen met het spannende avonturenprogramma.

Meer informatie en boeken kan hier


Lees hier alles over het Salzburger Saalachtal


Hoofdfoto: Salzburger Saalachtal Tourismus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.