ADVERTENTIE
Advertentie

Klik hier voor meer informatie over actieve reizen naar Oostenrijk

 

Dit zijn de 7 bergetappes van de Tour de France in 2019

Door Edwin Hagenouw | Bron: Fransebergen.nl

Van de Vogezen tot het Centraal Massief, via de Pyreneeën en de Alpen: in 2019 staan er zeven bergetappes op de planning. In de 106e editie neemt de Tour zijn peloton mee naar de top, met namelijk drie aankomsten op niveau (boven de 2000 m). Op het menu: 30 cols en beklimmingen én nieuwe uitdagingen. Hieronder zoomen we in op de 7 bergetappes.

Tour 2019
Het peloton onderweg in de Tour de France

 

BEKIJK HIER DE TOURETAPPES IN 3D

 

  • 11 juli (6e etappe): Mulhouse – La Planche des Belles Filles

Deze mythische bergetappe zal zwaar worden! Het begint al goed met de Col de Markstein en de Ballon d’Alsace. Waarna de zware klim van La Planche des Belles Filles volgt. Deze etappe is dit jaar nog een kilometer langer!

  • 18 juli (12e etappe): Toulouse – Bagnères-de-Bigorre

Voor de tweede bergetappe zijn we in de Pyreneeën. Twee derde van de rit bevindt zich op vlak terrein. Het einde zal dan ook wat zwaarder worden met de cols de Peyresoude en Hourquette d’Ancizan.

  • 20 juli (14e etappe): Tarbes – Tourmalet Barèges

Maar 117 km, toch explosief! Waar het mogelijk moeilijk gaat worden: op de Col de Soulor. De aankomst is op 2115 meter, met op de achtergrond de Pic du Midi.

  • 21 juli (15e etappe): Limoux – Foix Prat d’Albis

Met hoogteverschillen van in totaal 4700 meter is deze etappe gewijd aan de klimmers! Op het programma: de Montée de Ségur en le Mur de Péguère, twee passages waar de klimmer op de proef wordt gesteld. Dit is tevens de laatste etappe in de Pyreneeën.

  • 25 juli (18e etappe): Embrun – Valloire

Maak plaats voor spektakel bij deze 3 mythische beklimmingen: Cols de Vars (2109 m), Col de l’Izoard (2360 m) en de Col du Galibier (2642 m). Met passages van boven de 2000 meter is de uitdaging er zeker op deze eerste alpendag.

  • 26 juli (19e etappe): Saint-Jean-de-Maurienne – Tignes

De dag na een intense Alpen etappe zullen de renners hun route vervolgen in Savoie, waar ze de hoogst gelegen col van Frankrijk fietsen, l’Iséran (2770 m). Het peloton zal eindigen in Tignes, met voorafgaand een klim van 12 kilometer en 7% stijging.

  • 27 juli (20e etappe): Albertville – Val Thorens

Een ultieme bergrit met aankomst boven de 2000 meter in Val Thorens. Het peloton passeert de landschappen van Beaufortain en het sublieme Cormet de Roselend (1968 m). Uiteindelijk, na 33 kilometer klimmen, zullen de renners aankomen in het hart van Les 3 Vallées.

Zelf meedoen aan de ‘tour’

Houd je van uitdagingen en ben je een geoefende fietser of een beginner die niet van opgeven weet? Hier een selectie van drie tochten. In de Noordelijke Alpen kun je je inschrijven voor de nieuwe Contre-La-Montre Eiffage van de Col de la Loze in Courchevel (28/07).

Voor nog meer uitdaging: Les 6 jours Cyclo de Vars (6/07) in de Zuidelijke Alpen. De Haute Route Pyrénées (17/08 t/m 23/08) vertrekt vanuit Pau en gaat over legendarische cols.

Alles over fietsen lees je op onze Fietspagina

 

 

Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.