Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Misschien was het niet als eerste  bij je opgekomen om in Oost Europa te gaan fietsen, maar als je er goed over nadenkt is dit deel van Europa wel bedeeld met prachtige natuur landschappen, vriendelijke mensen, heerlijk eten en routes te over om je fietsvakantie onvergetelijk te maken. Vandaar dat we in dit artikel onze top vijf beste fietsvakantie bestemmingen willen toelichten.

Kroatië

Er is een hoop te ontdekken in Kroatië, van prachtige architectuur, en heerlijk eten tot de meest prachtige landschappen. Dit land is gezegend met de meest prachtige natuur, reden waarom hier ook zo vaak op locatie gefilmd word.

Tenzij je in een bubbel geleefd hebt de afgelopen jaren, is het bijna onmogelijk niet iets van de top serie Game of Thrones meegekregen te hebben. Dit succes resulteerde in enorme fan conventies zoals Con of Thrones, Dalwhinnie’s House Stark branded whiskey, Game of Thrones lichtshows in het midden van Vegas en zelfs Betway Online Casino maakten Got thema’s in hun slots.

Onderdeel van het succes van de serie waren de prachtige landschappen, gedeeltelijk opgenomen in Kroatië. Fans kunnen fietsen van Meereen (Kliss fortress) naar Braavos (Sibenik), en iconische locaties bezoeken als The house of the undying (Minceta toren in Dubrovnik) en The Red Keep (kasteel Lovrijenac).

Dubrovnik. Foto: Pixabay

Kroatië biedt ook verschillende fietstours aan, opgedeeld in vijf verschillende tochten;  Makarska-Split, Šibenik-Zadar, NP Plitvice-Učka, Pula-Umag, en Saint Martin-Zagreb. Hier kun je jezelf uitdagen zoveel je wilt.

Roemenië

Roemenië doet denken aan een minder bebouwd Zwitserland. Het platteland is er prachtig en de architectuur in de steden en dorpen is bijna overal pittoresk, terwijl de prijzen van onderkomen en  voedsel nog erg betaalbaar zijn.

Een heleboel mensen realiseren zich niet hoe groot Roemenië eigenlijk is, het is een van de grootste landen in Oost-Europa, wat een geweldig groot terrein met veel variëteit betekent voor de fietser. Er zijn zacht glooiende heuvellandschappen met wijngaarden te vinden, steile bergen met de toppen bedekt met sneeuw, en uitgestrekte vlakke landschappen bedekt met velden gewijd aan de agricultuur.

Transsylvanië. Foto: Pixabay

Een van de meest aan te raden plekken om te bezoeken is het plateau van Transsylvanië, een groot U-vormig plateau in de schaduw van de Karpatische bergen met pittoreske Saksische dorpen om de versterkte kerken heen. De wegen zijn aardig vlak en rustig, de uitzichten prachtig. De omgeving is historisch interessant en de bevolking hartelijk. Je kunt veel bos en kastelen verwachten hier, die recht uit een Bram Stoker roman komen.

Letland

Nog een land waarvan maar weinig mensen weten dat boordevol zit met geweldige dingen om te doen, maar een van de meest fijne activiteiten moet wel fietsen door het prachtige landschap zijn. Je kunt er rustige wegen en weelderige natuur verwachten met daarin kleine verstopte dorpjes met vriendelijke mensen en heerlijk eten! En niet te vergeten, kilometers en kilometers aan prachtige kust om van te genieten.

Riga, de hoofdstad van Letland. Foto: Pixabay

De hoofdstad van Letland, Riga is de moeite waard om te bezoeken. De historische stad ligt sinds de tweede eeuw voor Christus aan de rivier de Daugava en maakte deel uit van een belangrijke handelsroute tussen Europa en het Byzantijnse rijk. Riga is een geweldige stad, en ondanks dat het één derde van de bevolking van Letland huisvest , is het nog altijd omgeven door een prachtige natuur.

Estland

Net naast Letland ligt Estland en wanneer je naar een ontspannen fietsvakantie zoekt, dan is Letland dé plek voor jou. Het land is grotendeels vlak, met kilometers aan kustlijn om af te struinen. Je kunt tevens een bootje huren en enkele van de kleine Letlandse eilandjes bezoeken en sinds Estland en Letland beide relatief klein zijn kun je ze makkelijk in één vakantie combineren.

Oekraïne

Velen onder ons denken over de Oekraïne als een light-versie van Rusland, welk groot onrecht doet aan dit prachtige land. De kunst en architectuur van dit land zijn zeer onderscheidend van buurland Rusland, zeker kijkend naar het gebruik van de felle kleuren. En de Oekraïense keuken is tevens uniek.

Oekraïne. Foto: Pixabay

Het heeft een uitstekende reputatie, zeker wanneer je budget nét toereikend is, zul je zien dat hier meer bestedingsruimte is en het vlakke terrein is erg uitnodigend voor de fietser. Voedsel en onderdak zijn van goede prijs kwaliteit verhouding.

De kwaliteit van de wegennet is helaas niet altijd uitstekend, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de prachtige omgeving, als je je daar op richt en geen snelheidsrecords wil halen zit je goed. Mocht je dan toch nog een beetje meer uitdaging zoeken, dan kun je nog altijd een tour nemen in de omgeving van de Chernobyl Kerncentrale.


KLIK HIER OM NAAR DE FIETSPAGINA TE GAAN


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer