Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Modderstromen zorgen voor ultra korte touretappe

Door Edwin Hagenouw | Bron: nu.nl

Het onverwachte en extreme noodweer zorgde afgelopen week al voor veel overlast in grote delen van Frankrijk. De twintigste etappe van de Tour de France is vrijdag flink ingekort. De organisatie van de Franse wielerronde besloot ook de rit van zaterdag terug te brengen van 130 kilometer tot slechts 59 kilometer.

De laatste Alpenrit is ingekort vanwege modderstromen op de Cormet de Roselend. De eerste beklimming van de dag is hierdoor onbegaanbaar. Bovendien wordt er zaterdag noodweer verwacht in het zuidoosten van Frankrijk.

Albertville naar Val Thorens

De etappe gaat om 14.30 uur nog wel van start in Albertville, maar vanaf daar rijdt het peloton meteen richting de klim naar Val Thorens, de laatste berg in deze Tour. Dat betekent dat ook de Côte de Longefoy, een col van de tweede categorie, uit het parcours is geschrapt. Door de wijzigingen begint het peloton na een vlakke aanloop van 26 kilometer aan de beklimming naar Val Thorens, die in de oorspronkelijke route ook al als slotklim fungeerde. De col van de buitencategorie is 33,4 kilometer lang en kent een gemiddelde stijging van 5,5 procent.

Het peloton gaat meteen richting de klim naar Val Thorens, de laatste berg in deze Tour

De rit van zaterdag wordt tevens de kortste in de Tour-etappe in 23 jaar. In 1996 telde de negende rit, die eveneens werd ingekort vanwege slechte weersomstandigheden, slechts 46 kilometer. Bjarne Riis ging destijds met de overwinning aan de haal, pakte het geel en hield die tot de finish in Parijs vast.


Bekijk hier ook goed nieuws over de Franse bergen in de regio Savoie Mont Blanc


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer