ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Modderstromen zorgen voor ultra korte touretappe

Door Edwin Hagenouw | Bron: nu.nl

Het onverwachte en extreme noodweer zorgde afgelopen week al voor veel overlast in grote delen van Frankrijk. De twintigste etappe van de Tour de France is vrijdag flink ingekort. De organisatie van de Franse wielerronde besloot ook de rit van zaterdag terug te brengen van 130 kilometer tot slechts 59 kilometer.

De laatste Alpenrit is ingekort vanwege modderstromen op de Cormet de Roselend. De eerste beklimming van de dag is hierdoor onbegaanbaar. Bovendien wordt er zaterdag noodweer verwacht in het zuidoosten van Frankrijk.

Albertville naar Val Thorens

De etappe gaat om 14.30 uur nog wel van start in Albertville, maar vanaf daar rijdt het peloton meteen richting de klim naar Val Thorens, de laatste berg in deze Tour. Dat betekent dat ook de Côte de Longefoy, een col van de tweede categorie, uit het parcours is geschrapt. Door de wijzigingen begint het peloton na een vlakke aanloop van 26 kilometer aan de beklimming naar Val Thorens, die in de oorspronkelijke route ook al als slotklim fungeerde. De col van de buitencategorie is 33,4 kilometer lang en kent een gemiddelde stijging van 5,5 procent.

Het peloton gaat meteen richting de klim naar Val Thorens, de laatste berg in deze Tour

De rit van zaterdag wordt tevens de kortste in de Tour-etappe in 23 jaar. In 1996 telde de negende rit, die eveneens werd ingekort vanwege slechte weersomstandigheden, slechts 46 kilometer. Bjarne Riis ging destijds met de overwinning aan de haal, pakte het geel en hield die tot de finish in Parijs vast.


Bekijk hier ook goed nieuws over de Franse bergen in de regio Savoie Mont Blanc


 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.