Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Wat komt er kijken bij de aanleg van een mountainbikeroute?

Een videoverslag van André Deunhouwer

Mountainbikers en ‘hun’ routes komen de laatste tijd niet erg positief in het nieuws. Omdat veel sportclubs dicht zijn, zijn veel mensen nu, térecht, in de bossen te vinden. Dit veroorzaakt soms confrontaties, wat vervelend is. Daarnaast zijn er op verschillende plekken in het land mensen die zich zorgen maken over beschermde diersoorten, zoals de zandhagedis en het vliegend hert. Mountainbikers zouden het habitat en de rust van deze dieren verstoren.

Dit stuk gaat niet over het aanwijzen van een schuldige of de waarheid boven tafel krijgen. Dit stuk gaat over de werkwijze van het aanleggen van een mountainbikeroute.

Liefde en aandacht voor de natuur

Als filmmaker, natuurliefhebber en ambassadeur van de mountainbikesport vroeg ik mij af wat er komt kijken bij de aanleg van een mountainbikeroute. Welke overwegingen worden er gemaakt? Wie bepaalt de aard van de route? Hoe wordt er rekening gehouden met kwetsbare natuur? Met professioneel routebouwer Patrick Jansen en de coördinator van MTB Winterswijk ging ik een ochtend op pad om een nieuwe trail aan te leggen.


Interesse in outdooractiviteiten dichtbij huis? Kijk ook eens op Outdoordichtbij.nl


Deze video is bedoeld voor de mountainbiker die meer wilt weten over het ontstaan van zijn/haar favoriete routes. Maar ook voor de sceptici die vraagtekens zetten bij de zorg voor natuur en omgeving. Want ook al gaan we met een grotere snelheid door de bossen heen, we genieten daar wel degelijk van!


Lees meer op onze FIETSPAGINA


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer