Wat komt er kijken bij de aanleg van een mountainbikeroute?

Een videoverslag van André Deunhouwer

Mountainbikers en ‘hun’ routes komen de laatste tijd niet erg positief in het nieuws. Omdat veel sportclubs dicht zijn, zijn veel mensen nu, térecht, in de bossen te vinden. Dit veroorzaakt soms confrontaties, wat vervelend is. Daarnaast zijn er op verschillende plekken in het land mensen die zich zorgen maken over beschermde diersoorten, zoals de zandhagedis en het vliegend hert. Mountainbikers zouden het habitat en de rust van deze dieren verstoren.

Dit stuk gaat niet over het aanwijzen van een schuldige of de waarheid boven tafel krijgen. Dit stuk gaat over de werkwijze van het aanleggen van een mountainbikeroute.

Liefde en aandacht voor de natuur

Als filmmaker, natuurliefhebber en ambassadeur van de mountainbikesport vroeg ik mij af wat er komt kijken bij de aanleg van een mountainbikeroute. Welke overwegingen worden er gemaakt? Wie bepaalt de aard van de route? Hoe wordt er rekening gehouden met kwetsbare natuur? Met professioneel routebouwer Patrick Jansen en de coördinator van MTB Winterswijk ging ik een ochtend op pad om een nieuwe trail aan te leggen.


Interesse in outdooractiviteiten dichtbij huis? Kijk ook eens op Outdoordichtbij.nl


Deze video is bedoeld voor de mountainbiker die meer wilt weten over het ontstaan van zijn/haar favoriete routes. Maar ook voor de sceptici die vraagtekens zetten bij de zorg voor natuur en omgeving. Want ook al gaan we met een grotere snelheid door de bossen heen, we genieten daar wel degelijk van!


Lees meer op onze FIETSPAGINA


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer