klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Wat komt er kijken bij de aanleg van een mountainbikeroute?

Een videoverslag van André Deunhouwer

Mountainbikers en ‘hun’ routes komen de laatste tijd niet erg positief in het nieuws. Omdat veel sportclubs dicht zijn, zijn veel mensen nu, térecht, in de bossen te vinden. Dit veroorzaakt soms confrontaties, wat vervelend is. Daarnaast zijn er op verschillende plekken in het land mensen die zich zorgen maken over beschermde diersoorten, zoals de zandhagedis en het vliegend hert. Mountainbikers zouden het habitat en de rust van deze dieren verstoren.

Dit stuk gaat niet over het aanwijzen van een schuldige of de waarheid boven tafel krijgen. Dit stuk gaat over de werkwijze van het aanleggen van een mountainbikeroute.

Liefde en aandacht voor de natuur

Als filmmaker, natuurliefhebber en ambassadeur van de mountainbikesport vroeg ik mij af wat er komt kijken bij de aanleg van een mountainbikeroute. Welke overwegingen worden er gemaakt? Wie bepaalt de aard van de route? Hoe wordt er rekening gehouden met kwetsbare natuur? Met professioneel routebouwer Patrick Jansen en de coördinator van MTB Winterswijk ging ik een ochtend op pad om een nieuwe trail aan te leggen.


Interesse in outdooractiviteiten dichtbij huis? Kijk ook eens op Outdoordichtbij.nl


Deze video is bedoeld voor de mountainbiker die meer wilt weten over het ontstaan van zijn/haar favoriete routes. Maar ook voor de sceptici die vraagtekens zetten bij de zorg voor natuur en omgeving. Want ook al gaan we met een grotere snelheid door de bossen heen, we genieten daar wel degelijk van!


Lees meer op onze FIETSPAGINA


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer