Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Wereldfietsbeurs voor de avontuurlijke fietser

Door Edwin Hagenouw

Fietsbeleving van een rondje rond de Noordzee tot Zuid-Korea

Op de Wereldfietsbeurs beleef je het allemaal: gewoon groen fietsen van huis weg met een tentje achterop Europa in, of op de pedalen in een exotische en uitdagende bestemming. Ervaringsdeskundigen helpen je bij de Fietser in Ede op weg. De Wereldfietsbeurs is een initiatief van de Wereldfietser. Deze vereniging bestaat dit jaar 25 jaar.

Wat kun je verwachten op de Wereldfietsbeurs?

Lezingen

Marten Zeckendorf neemt zijn publiek mee langs de grillige westkust van Ierland, maar ook dwars door het land. Bert Vinken laat de zaal genieten van een ruige bikepackingtocht door Nieuw-Zeeland.  Fietsende fotograaf Kees Swart brengt maar liefst zeven Balkanlanden in beeld met alle contrasten. Jan Brinkman en Willemien de Groot zijn net terug van hun fietsreis door Laos, Thailand en Myanmar.

Fietsen in Afrika.

Eveline Bremmer fietste in haar eentje van huis uit naar de Noordkaap. Bert Sitters doet verslag van de nieuwe fietsroute Vélodyssée van Parijs naar Mont Saint-Michel. Een selectie uit het programma van boeiende reisverhalen ondersteund door sprekende beelden naar de mooiste fietsplekjes.

Fietsers informeren fietsers

Een scala van ervaren fietsreizigers geeft informatie over hun favoriete fietslanden, met fotoboeken, kaarten, en allerlei andere informatie. Hier dus geen informatie van reisbureaus, maar van fietsers zelf. Van een tocht naar Frankrijk of Duitsland tot in afgelegen streken in Azië of andere continenten.

Praktische workshops

Voorafgaande aan een fietstocht duiken er allerlei vragen op:

• Wat komt er kijken bij de voorbereiding?
• Hoe voorkom ik zoveel mogelijk pech onderweg?
• Eenvoudige reparaties onderweg. Hoe doe ik dat zelf?
• Voor het eerst op stap: wat is een geschikte fiets en wat is de juiste tent?
• Wat komt er aan bod bij een lange wereldreis? Verzekeringen, reserveonderdelen, contact met huis, onveilige landen?
• Wat neem ik wel of nu juist niet mee?
• Hoe maak ik mijn fiets vliegklaar?

Ervaringsdeskundigen zorgen dat deze onderwerpen aan bod komen.

Materialen

Op de Wereldfietsbeurs treft de bezoeker ook gespecialiseerde fietsenzaken, buitensportspecialisten, uitgevers van fietsgidsen en reisbureaus die volledig gericht zijn op fietsreizen.

Locatie De Fietser

De Fietser is een prachtige locatie in Ede. Het Rijksmonument van de voormalige Enkafabriek straalt het fietsplezier volledig uit. Zelfs als je nog geen enkele binding had met fietsen, word je hier onmiddellijk bevangen door het fietsvirus. In een ruim opzette hal staan alle modellen van de merken van de ACCELL-groep opgesteld, zoals: Koga, Van Nicholas, Batavus en Sparta. Op een groot parcours kunnen de bezoekers deze fietsen uitgebreid testen.

Ede is niet ver van het geografisch middelpunt van ons land. De Fietser ligt bijna naast het Intercitystation Ede-Wageningen en dichtbij een afslag van de A12. Kom gerust op een mooie fiets, want er is een bewaakte fietsenstalling. www.defietser.nl

Tijden: 27 januari 2019 tussen 10:00 – 17:00 uur | Toegang: € 5,-

De Wereldfietser
De Wereldfietser is een enthousiaste vereniging met 3100 leden. Doel is het uitwisselen van informatie tussen fietsreizigers en het leggen van contacten. De vereniging bestaat dit jaar 25 jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer