Waar de meeste denken dat je het beste een salade, energiereep of sportdrank kunt nuttigen voor je work-out, blijkt dat je dat juist beter kunt laten. Datgene wat je eet bepaalt hoeveel energie je hebt en hoeveel vet je verbrand. Ook wat je na je work-out eet is bepalend voor het herstel en de groei van je spieren.

koolhydraten zijn nuttig, maar kijk uit met vet voedsel

Focussen op vetverbranding en spieropbouw

Volgens Nikki Walters, team athlete bij Bodybuilding.com kun je het beste iets lichts of helemaal niets eten voor je work-out. In plaats van te focussen op het verwerken van voedsel, geef je je lichaam op deze manier de kans zich volledig te focussen op vetverbranding en spieropbouw. Met name een zware vette maaltijd staat dit in de weg.
“Het is moeilijker om te springen, je in te spannen wanneer je het voedsel wat je gegeten hebt voor je work-out te verwerken hebt ,” zegt Walter, en voeding met veel suiker kun je ook beter vermijden.

Gebakken eieren en hamburgers kun je al helemaal beter vermijden

Wat eet jij na een inspannende training?

Conditie coach Brandon Mentore adviseert ook voorzichtig te zijn met vezelrijk voedsel omdat ook dit je work-out in de weg kan staan. Vezels activeren namelijk je stoelgang en dat kost energie wat verloren gaat. Volgens Brandon mag er wel een kleine hoeveelheid vezels in je voedsel zitten zolang het maar niet teveel energie kost om te verteren. Fruit zoals een appels, peren en pruimen zijn een goede optie. Gebakken eieren en hamburgers kun je al helemaal beter vermijden omdat het verteringsproces lang duurt en dus veel energie kost.

Bier of wijn na het sporten

Geloof het of niet, een biertje na het sporten is zo slecht nog niet: “Bier heeft een herstellend effect vergelijkbaar met de speciale sportdranken,” zegt Brandon. Ook wijn blijkt substanties te bevatten die een positief effect hebben op de gezondheid en kunnen zorgen voor herstel na een work-out.

Veel mensen zijn geneigd het bij een salade te houden, maar dat is niet voldoende om je honger te stillen

Juich niet te vroeg, dit betekent niet dat je vanuit de sportschool de kroeg in moet duiken want als je daar een gewoonte van gaat maken heeft dit juist een averechts effect.

Training en eten
Eet jij een pizza na een uitgebreide work-out?

Wat eet je dan na een work-out? Veel mensen zijn geneigd het bij een salade te houden, maar dat is niet voldoende om je honger te stillen. Hierdoor ben je al snel geneigd naar snacks te grijpen. Geadviseerd wordt om proteïnerijk voedsel te eten wat bijdraagt aan het versterken van je spieren. Ook koolhydraten zijn nuttig, maar kijk uit met vet voedsel. Die hamburger of pizza lijkt een goed idee, maar je work-out is dan voor niets geweest en dat zou toch zonde zijn!

Bron: StarsInsider

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer