ADVERTENTIENKBV
Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

Sommige mensen denken bij bergen ook aan bier…en voor diegene hebben wij een paar goede tips zodat je tijdens het Oktoberfest niet te diep in de buidel hoeft te tasten. Van 16 september tot 3 oktober is het weer zover en komt menig bierliefhebber in München bijeen voor het leukste bierfestival van Duitsland.

Hoe vier je nu eigenlijk het Oktoberfest?

Hoor je Oktoberfest dan denk je eigenlijk aan vier dingen; bier, eten, kleding en muziek! Kleding hoor ik je denken? Ja zeker, want dit feest word gevierd in traditionele kleding, haal je lederhosen en dirndl maar uit de kast! Verder treden er overal live bands op en kun je er heerlijke Beierse lekkernijen eten zoals wurst, hendl, schweinhaxe en pretzels.

Dirdl
Vier je feest in je dirndl!

Hoe kom ik aan een dirndl en lederhosen?

Waar je vaak veel geld aan kwijt bent is de aankoop van deze traditionele kledingstukken. Begin daarom op tijd met het speuren op internet bij bijvoorbeeld http://www.tirolerland.nl

Wacht je namelijk te lang met het kopen van deze kleding, dan betaal je vlak voor het feest begint soms wel honderd euro te veel.

Live muziek
Geniet van de vele live bands

Kies de juist biertent

Heb je je kleding voormekaar en je hotel geboekt dan moet je nog gaan kijken in welke biertent je het feest daadwerkelijk gaat vieren! Er staan in München wel veertien grote en ook wat kleinere biertenten die uiteraard worden gerund door de grote bierbrouwerijen uit deze stad. Deze ‘festzelte’ hebben tot 11.000 zitplaatsen per tent en hierom heen vind je nog de vele biergartens. De gouden tip is om op weekdagen tussen 10.00 en 15.00 te gaan want dan krijg je 30% korting op je biertje. De entree tot de biertenten is gratis maar ze zitten helaas wel snel vol. Reserveer dus op tijd! En denk eraan dat je niet kunt reserveren voor 2 personen, je kunt alleen hele tafels reserveren voor maximaal 10 personen.

Snoeperij
Heerlijke snoeperij

Wacht op het laatste weekend!

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk van start als het Oktoberfest begint maar dit is dan ook meteen je valkuil! Aan het begin van dit feest is het er erg druk en zijn de prijzen echt hoger dan aan het einde van het festival. Ga daarom het laatste weekend, het zal er echt even gezellig zijn en ik hoop voor je ook wat minder druk. Daarnaast zijn er restaurants die nog met een aantal vouchers in hun maag zitten waardoor diners en drankjes op het laatste moment worden verkocht tegen een veel lagere prijs.

Prost und viel Spaß!

 

 

Bewaren

Advertentie

Doe ook mee met de Week van de Bergsport. Klik hier voor meer informatie!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.