Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

De zomer is voorbij en je hebt misschien wel de mooiste plaatjes voorbij zien komen. Of je hebt jouw eerste tocht hoog in de bergen gemaakt en dat is naar meer gaan smaken. Ik vertel je waarom je juist nu moet beginnen met trainen. Na veelvuldig onderzoek is gebleken dat de meeste wandelblessures ontstaan door overbelasting. Vaak komt dit voor bij mensen die net begonnen zijn met wandelen en gelijk net iets te veel doen.

Een mooie wandeling gaat dan ineens over in een wandeldeceptie en je kan de deur niet meer uit of je hebt alweer last van je blessures. Daarom is het slim om nu te beginnen met een wandeltraining. Ik vertel je er nog iets meer over in deze blog. 

wandeltraining

De meest voorkomende wandelblessures 

Knieën 

Ver uit de meeste wandelblessures loop je op aan je knieën. Het vervelende hieraan is, is dat het vaak komt door een niet juiste positie of een verkeerde beweging. Vaak zijn dit blessures die erin sluipen, in enkele gevallen kunnen het acute verschijnselen zijn. Het kan helpen om te zoeken naar goed schoeisel. Je kan ook je wandeltechniek verbeteren. Een online wandeltraining kan hierbij helpen. 

Enkels

Klachten aan de achillespees of aan de enkelbanden komen vaak voor bij het wandelen. De strekking en flexibiliteit van de voet spelen hierbij een rol. Het opbouwen van je de kracht in je spieren is daarom belangrijk. Bouw het rustig aan op om erger letsel te voorkomen.  

Voeten

Verzorg jij je voeten weleens? Je staat veel op je voeten en dat maakt dat ze soms wel wat extra liefde kunnen gebruiken. Met een beetje voetverzorging, passende wandelschoenen en de juiste zooltjes kom je al heel ver. 

Waarom nu beginnen met een wandeltraining? 

De blessures hierboven loop je dus het vaakst op door overbelasting. Dit wil zeggen dat er te snel of te intensief gestart wordt met een bepaald aantal kilometers of gewicht in je rugzak terwijl je lichaam hier nog niet klaar voor is. Door juist in het najaar te starten met een online wandeltraining zorg jij ervoor dat je fysiek klaar bent wanneer jij een mooie wandeling wil gaan maken in het voorjaar of de volgende zomer. 

Wat voor soort wandeltraining past bij mij? 

Je kan heel goed zelf een wandeltraining samenstellen, maar vaak heb je dan geen stok achter de deur. Bij Ik Wil Hiken hebben we een online wandeltraining ontwikkeld die zowel voor beginners als gevorderde wandelaars goed is. Ook krijg je iedere week les over thema’s als: Vuur maken, bepakking, wildsporen herkennen, voeding tijdens een tocht, wildplukken en meer. Ook is er een gratis proefles om te kijken of zo’n wandeltraining wat voor jou is.  

Ik ben Rick en schrijf als gastreporter voor Mountainreporters.Daarnaast ben ik outdoorfanatist en ben ik sinds begin 2021 begonnen met de website Ik Wil Hiken om mensen naar buiten te krijgen. Volg me ook via Instagram op @ik.wil.hiken


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer