klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De zomer is voorbij en je hebt misschien wel de mooiste plaatjes voorbij zien komen. Of je hebt jouw eerste tocht hoog in de bergen gemaakt en dat is naar meer gaan smaken. Ik vertel je waarom je juist nu moet beginnen met trainen. Na veelvuldig onderzoek is gebleken dat de meeste wandelblessures ontstaan door overbelasting. Vaak komt dit voor bij mensen die net begonnen zijn met wandelen en gelijk net iets te veel doen.

Een mooie wandeling gaat dan ineens over in een wandeldeceptie en je kan de deur niet meer uit of je hebt alweer last van je blessures. Daarom is het slim om nu te beginnen met een wandeltraining. Ik vertel je er nog iets meer over in deze blog. 

wandeltraining

De meest voorkomende wandelblessures 

Knieën 

Ver uit de meeste wandelblessures loop je op aan je knieën. Het vervelende hieraan is, is dat het vaak komt door een niet juiste positie of een verkeerde beweging. Vaak zijn dit blessures die erin sluipen, in enkele gevallen kunnen het acute verschijnselen zijn. Het kan helpen om te zoeken naar goed schoeisel. Je kan ook je wandeltechniek verbeteren. Een online wandeltraining kan hierbij helpen. 

Enkels

Klachten aan de achillespees of aan de enkelbanden komen vaak voor bij het wandelen. De strekking en flexibiliteit van de voet spelen hierbij een rol. Het opbouwen van je de kracht in je spieren is daarom belangrijk. Bouw het rustig aan op om erger letsel te voorkomen.  

Voeten

Verzorg jij je voeten weleens? Je staat veel op je voeten en dat maakt dat ze soms wel wat extra liefde kunnen gebruiken. Met een beetje voetverzorging, passende wandelschoenen en de juiste zooltjes kom je al heel ver. 

Waarom nu beginnen met een wandeltraining? 

De blessures hierboven loop je dus het vaakst op door overbelasting. Dit wil zeggen dat er te snel of te intensief gestart wordt met een bepaald aantal kilometers of gewicht in je rugzak terwijl je lichaam hier nog niet klaar voor is. Door juist in het najaar te starten met een online wandeltraining zorg jij ervoor dat je fysiek klaar bent wanneer jij een mooie wandeling wil gaan maken in het voorjaar of de volgende zomer. 

Wat voor soort wandeltraining past bij mij? 

Je kan heel goed zelf een wandeltraining samenstellen, maar vaak heb je dan geen stok achter de deur. Bij Ik Wil Hiken hebben we een online wandeltraining ontwikkeld die zowel voor beginners als gevorderde wandelaars goed is. Ook krijg je iedere week les over thema’s als: Vuur maken, bepakking, wildsporen herkennen, voeding tijdens een tocht, wildplukken en meer. Ook is er een gratis proefles om te kijken of zo’n wandeltraining wat voor jou is.  

Ik ben Rick en schrijf als gastreporter voor Mountainreporters.Daarnaast ben ik outdoorfanatist en ben ik sinds begin 2021 begonnen met de website Ik Wil Hiken om mensen naar buiten te krijgen. Volg me ook via Instagram op @ik.wil.hiken


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer