Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De zomer is voorbij en je hebt misschien wel de mooiste plaatjes voorbij zien komen. Of je hebt jouw eerste tocht hoog in de bergen gemaakt en dat is naar meer gaan smaken. Ik vertel je waarom je juist nu moet beginnen met trainen. Na veelvuldig onderzoek is gebleken dat de meeste wandelblessures ontstaan door overbelasting. Vaak komt dit voor bij mensen die net begonnen zijn met wandelen en gelijk net iets te veel doen.

Een mooie wandeling gaat dan ineens over in een wandeldeceptie en je kan de deur niet meer uit of je hebt alweer last van je blessures. Daarom is het slim om nu te beginnen met een wandeltraining. Ik vertel je er nog iets meer over in deze blog. 

wandeltraining

De meest voorkomende wandelblessures 

Knieën 

Ver uit de meeste wandelblessures loop je op aan je knieën. Het vervelende hieraan is, is dat het vaak komt door een niet juiste positie of een verkeerde beweging. Vaak zijn dit blessures die erin sluipen, in enkele gevallen kunnen het acute verschijnselen zijn. Het kan helpen om te zoeken naar goed schoeisel. Je kan ook je wandeltechniek verbeteren. Een online wandeltraining kan hierbij helpen. 

Enkels

Klachten aan de achillespees of aan de enkelbanden komen vaak voor bij het wandelen. De strekking en flexibiliteit van de voet spelen hierbij een rol. Het opbouwen van je de kracht in je spieren is daarom belangrijk. Bouw het rustig aan op om erger letsel te voorkomen.  

Voeten

Verzorg jij je voeten weleens? Je staat veel op je voeten en dat maakt dat ze soms wel wat extra liefde kunnen gebruiken. Met een beetje voetverzorging, passende wandelschoenen en de juiste zooltjes kom je al heel ver. 

Waarom nu beginnen met een wandeltraining? 

De blessures hierboven loop je dus het vaakst op door overbelasting. Dit wil zeggen dat er te snel of te intensief gestart wordt met een bepaald aantal kilometers of gewicht in je rugzak terwijl je lichaam hier nog niet klaar voor is. Door juist in het najaar te starten met een online wandeltraining zorg jij ervoor dat je fysiek klaar bent wanneer jij een mooie wandeling wil gaan maken in het voorjaar of de volgende zomer. 

Wat voor soort wandeltraining past bij mij? 

Je kan heel goed zelf een wandeltraining samenstellen, maar vaak heb je dan geen stok achter de deur. Bij Ik Wil Hiken hebben we een online wandeltraining ontwikkeld die zowel voor beginners als gevorderde wandelaars goed is. Ook krijg je iedere week les over thema’s als: Vuur maken, bepakking, wildsporen herkennen, voeding tijdens een tocht, wildplukken en meer. Ook is er een gratis proefles om te kijken of zo’n wandeltraining wat voor jou is.  

Ik ben Rick en schrijf als gastreporter voor Mountainreporters.Daarnaast ben ik outdoorfanatist en ben ik sinds begin 2021 begonnen met de website Ik Wil Hiken om mensen naar buiten te krijgen. Volg me ook via Instagram op @ik.wil.hiken


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer