Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Wellness en zelfontdekking op de Sloveense manier

Met hun tradities zijn Sloveense kuuroorden altijd verbonden geweest met het behoud en herstel van de gezondheid. In de afgelopen decennia hebben hun plaats in de omgeving, natuurlijke factoren en moderne professionele aanpak ze ook tot plekken voor zelfontdekking gemaakt.

Zelfvertrouwen is een levensstijl die lichamelijke en geestelijke gezondheid en goede energie centraal stelt

Wellness met verwen-, ontspannings- en behandelprogramma’s wordt aangevuld met zelfverzorgingsprogramma’s. Zelfvertrouwen is een levensstijl die lichamelijke en geestelijke gezondheid en goede energie centraal stelt. Ontspan met wellnesservaringen, versterk jezelf met ontdekkingen van je eigenwaarde.

Zelfontdekking
Wellness en Yoga in Slovenië

Wellness = gezond verwennen

In alle Sloveense kuuroorden, kun je genieten van romantische verwennerijen of schoonheidsbehandelingen, eenvoudige ontspanning of het herstel en het behoud van het welzijn met massages, baden en sauna’s met speciale verhalen.

Onevenwichtigheid van lichaam en geest

De meeste ziektebeelden worden veroorzaakt door onevenwichtigheid van lichaam en geest. Daarom hebben Sloveense kuuroorden en spa’s zorgvuldig ontwikkelde programma’s en ervaringen die ons terugleiden naar onszelf. Leer hoe je met stress omgaat, leer over zelfherstellende technieken en ontspan!


Zelfontdekking was het leidende principe van een van de oudste klimatologische kuuroorden in Slovenië. Dit resort is in Bled opgericht door een Zwitserse arts en natuurgeneeskundige Arnold Rikli. In het midden van de 19e eeuw liepen zijn gasten blootsvoets over met dauw bedekt gras om een ​​betere bloedsomloop te bereiken.


Naast individuele baden zijn romantische baden voor koppels ook beschikbaar

Speciale massage- en badfaciliteiten

Massages, therapieën en baden bevatten specifieke lokale elementen, zoals honing, bosvruchten, bier, zeealgen, chocolade, kruiden met helende eigenschappen en wilde bloemen. Ervaren massagetherapeuten zijn meesters in eeuwenoude technieken en benaderingen afkomstig uit verre landen. Naast individuele baden zijn romantische baden voor koppels ook beschikbaar.

Een worden met de natuur.

Verrassende sauna’s

Speciaal ingerichte saunafaciliteiten bieden een scala aan opties. Van de beroemde Finse sauna tot het Turkse stoombad of een infraroodsauna. Zout-, kristal-, Indiase-, Romeinse- en kleurtherapie-sauna’s en biosauna’s en laconiums zijn verrassend. Mis ook de speciale programma’s die worden aangeboden in sauna’s niet!

Rituelen en speciale ervaringen

Sloveense spa’s bieden een aantal vormen van verwennerij voor uw welzijn: het ritueel van het draaien van de lucht in sauna’s, het geluid van Tibetaanse kommen tijdens massages, of de Aziatische kruidenbal-compressiemassages.

Ontspanning in een groene omgeving

De mooiste groene gebieden van Sloveense spa’s en kuuroorden zijn vaak een geweldige locatie voor ontspanningsoefeningen, zoals een heel speciale lach-yoga, adem- en ontspanningsoefeningen aan de kust, blootsvoets wandelingen op sensorische routes en energiepunten.

Ontspannen in een groene omgeving.

Een allesomvattende benadering van jezelf

Indiase, Japanse, Thaise, Chinese en andere eeuwenoude benaderingen van massages, peelingbehandelingen en lichaamsbeweging worden geïntegreerd in de programma’s van alle Sloveense kuuroorden. Verder bieden ze ook meditatie-, detox- en trainingsprogramma’s. Een gezonde zelfontdekking kan ook worden gevonden op scholen die focussen op een gezonde levensstijl, gewichtsverlies en vasten.

Massage
Kom helemaal tot jezelf met een uitgebalanceerde massage.

Lichamelijke activiteiten in de natuur

Activiteiten in de natuur, zo typerend voor heel Slovenië, zijn opgenomen in verschillende programma’s in kuuroorden en kuuroorden. In veel spa’s kun je stokken huren voor Nordic Walking en leren hoe je deze activiteit op speciale trails met een instructeur kunt doen. Je kunt ook een fiets huren om de omgeving te verkennen. Ook vind je zeven kuuroorden in de buurt van golfbanen.

VERKEN JE EIGEN WEG

Alle Sloveense kuuroorden bieden verschillende wellness- en zelfontdekkingservaringen. Kies je spa en ontdek manieren om je te laten verwennen en de weg naar jezelf te vinden. Ik selecteerde een aantal bijzondere wellness en yoga bestemmingen voor je.

Terme Olimia Spa

De eerste veelomvattende zelfontdekkingsbestemming in Slovenië leert je hoe je je gewoontes en jezelf kunt veranderen met zijn unieke veelomvattende benaderingen. Wellness Orhidelia is al acht opeenvolgende jaren de houder van de titel van beste Sloveense wellnessresort.

Terme Portorož Spa

Een centrum met traditionele Indiase en Thaise massages, zwembaden met eeuwenoud thermaal zeewater, zeven soorten sauna’s en een centrum voor thalassotherapie.

Terme Portoroz Spa.

Dit is slechts een selectie van wat je kunt kiezen in deze spa aan de kust met de meest uiteenlopende wellness- en spa aanbod in Europa. Website

Thermana Laško

In Laško, de stad van bier en imkers, wordt het welzijn hersteld met welzijn van bier en honing, en culinaire traktaties. Een uitgebreide balansbehandeling wordt verzorgd door het Thermana & Veda Ayurveda Centre.

Zelfontdekking  in het bos

De meeste Sloveense spa’s en kuuroorden liggen dicht bij bossen. Bospaden zijn een deel van veel van de actieve ervaringsprogramma’s.

Boswellnesscentrum Cerkno.

Bezoek een speciaal boswellnesscentrum in de buurt van Cerkno om je kracht te herstellen met de energie van het bos. Wandelingen en oefeningen in het bos, energieverbindingen met bomen, reflexologie en rusten in een hangmat worden aangevuld met uitstekende culinaire hoogstandjes.


Lees meer over Yoga en Wellness


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer