ADVERTENTIENKBV
Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

Mountainreporter Sandra ging op Yogacamp in Ommen, om te kijken hoe het is als je deze ontspannende manier van bewegen inpast in je (kampeer)vakantie.

“Je beoefent Yoga in een grote witte tent in de buitenlucht. Heel bijzonder hoe de wolken voorbij schuiven als je op je matje ligt voor een ontspanningsoefening.. en hoe je de wind en de zon voelt tijdens je oefeningen: geweldig.”

yogacamp
Yogacamp: oefeningen in de buitenlucht . foto Sandra de Moor

Yoga op de mooiste natuurcamping van Nederland

Yogacamp vind een aantal weken achter elkaar plaats op camping de Lemeler Esch in Ommen: werkelijk een geweldige plek voor kampeerders, gezinnen, natuurliefhebbers en wandelaars want deze plek ligt in de bossen en heeft met recht de nominatie “mooiste natuurcamping in Nederland” van de ANWB.

De Trek-in; een duurzaam huisje naast het Yogacamp, foto: Sandra de Moor

Enorm verrast door de mooie faciliteiten van de camping

Ik was enorm verrast door de omvang van deze camping; met een eigen zwembad, een hooiberg met diertjes, het hippe boscafé, de supervriendelijke medewerkers en de ruime velden en de gave accommodaties die je er kunt huren. Voor kinderen een paradijs: speelvelden, watertjes met boomstammen om op te spelen, een bostheater en prachtige natuur overal om je heen. Wij huurden ook 1 nachtje de Trek-in: wat is dat een feest! Nog nooit zo’n gave slaaphut gezien. Met bedstedes, een hotel-kwaliteit-douche en wilde bloemenvelden om ons huisje heen. De accommodatie is duurzaam en hip tegelijk. Echt een aanrader wat mij betreft.

Om aan Yogacamp mee te doen kun je ofwel een arrangement boeken waarbij je bijvoorbeeld een week lang onbeperkt meedoet aan de Yoga-lessen, ofwel je gaat als reguliere kampeerder naar deze camping en je koopt een strippenkaart of losse lessen van 75 minuten. Veel campinggasten maken hier gebruik van en nemen een een uurtje tijd voor zichzelf door aan te schuiven bij een sessie. Iedere ochtend en iedere avond kun je meedoen. De rest van de dag is voor jezelf.

yogacamp
Yoga tijdens je vakantie – het kan op Yogacamp

Yogacamp: Het is allemaal even professioneel

Irene Vos, docent Critical Alignment Yoga, en eigenaresse van Yoga Ommen is de initiatiefnemer van deze fijne manier van vakantie vieren. Op het rustige laatste veld van de camping heeft zij een gigantische tent opgezet waar je in alle rust de lessen kunt bijwonen. Voor matjes en attributen wordt door Irene gezorgd. Het is allemaal even professioneel. Voor lekker eten kun je terecht bij foodtruck Basil die op hetzelfde veldje als Yogacamp staat en een centrale functie heeft voor het nuttigen van gezonde maaltijden.

Yoga
Yoga houdingen

Irene’s kijk op Yoga

Irene Vos heeft een opleiding en jaren ervaring in de zorg als verpleegkundige. Door een badmintonongelukje liep ze per ongeluk tegen yoga aan, wat haar hielp tijdens haar eigen herstel. Vanaf dat moment is zij zich gaan ontwikkelen en scholing gaan nemen om zelf yogadocent te worden. Ze geeft de lessen op een hele fijne duidelijke manier, zonder enige druk of te hoge verwachting, of je nu beginner bent, of vergevorderd. Ze zorgt ervoor dat niemand zijn of haar grenzen overschrijdt. In onze groep deed zelfs iemand van boven de 70 mee met de lessen. Tijdens de Critical Alignment wordt gebruik gemaakt van diverse attributen die een houding ondersteunen, of benadrukken.

Heel bijzonder: Irene geeft naast de gewone yoga lessen ook yoga bij mensen thuis, waarbij het ingezet wordt als “herstelmiddel” na een ongeval of een operatie.  Je ziet heel duidelijk hoe zij haar kennis uit de zorg en medische opleiding combineert met yoga om mensen zelf weer te leren waar hun kracht zit om zo te herstellen en te revalideren.

Yoga is een cadeautje voor jezelf

Ik heb echt genoten van de lessen van Irene. Ze zorgde ervoor dat iedereen de les kon volgen en pas als iedereen in de juiste houding was ging ze verder. Hierdoor had niemand het idee iets niet te kunnen of te moeten opgeven. Echt fantastisch! Het einde van de les is een ontspanningsoefening, waarbij Irene alle deelnemers één voor één voorziet van een kussentje, een dekentje, een pittenzakje op de ogen en liefdevol je voeten instopt, een aai geeft met de opmerking: yoga is een cadeautje voor jezelf… Ze had het niet beter kunnen zeggen!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Advertentie

Doe ook mee met de Week van de Bergsport. Klik hier voor meer informatie!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.