Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Balans op een bergmeer

Door: Bastiaan van der Staay

SalzburgerLand in Oostenrijk kent een geweldig afwisselend landschap. Naast drieduizenders als de Kitzsteinhorn en de Glocknergruppe vind je er ook prachtige glooiende landschappen. Met daartussen kraakheldere, niet ijskoude, meren. Op een van die meren kun je iets bijzonders doen, namelijk yoga op een surfplank: vind jouw balans.

Vind jouw balans
Nu nog even op een matje, straks op het water Foto Driftwoodyoga

Vind jouw balans bij de Mattsee

Op de grens van SazlburgerLand en Neder-Oosterijk liggen twee meren bijna aan elkaar gekleefd. De Obertrumrsee en de Mattsee. En juist hier is de Nederlandse Danique haar yoga studio begonnen. Maar omdat het zo mooi is heeft ze de yoga naar buiten gebracht.

“perfecte balans en krachttraining, denk ik”

Hollandse Watersport roots

De van oorsprong enthousiaste watersporter heeft de yoga ontdekt. Yoga gaat over evenwicht, balans, innerlijke- maar ook fysieke controle. Windsurfen, en als je het zeil weg laat SUP-en heeft uiteraard ook alles met balans te maken. Bij SUP-en sta je op een surfplank en probeer je al peddelend vooruit te komen. Je moet er even inkomen maar het is een geweldige balans- en krachttraining, die je ook steeds meer topsporters ziet doen. En met name op niet altijd windzekere bergmeren is het een leuke manier om toch met watersport bezig te zijn.

Vind jouw balans
Ultieme balansoefening met geweldig uitzicht Foto Driftwoodyoga

Balans overtreffende trap

Om het nog een beetje interessanter te maken heeft Danique bedacht dat je yoga ook op dat board kunt doen. Je doet dus allerhande ontspannende, maar ook lastige balans oefeningen … terwijl je je balans probeert te behouden. En als je valt moet je even zwemmen.

Adembenemend uitzicht helpt

In menig studio wordt altijd gezorgd voor een ontspannen sfeer, zodat je helemaal geconcerteerd bent op je yogi en de oefeningen die je geacht wordt net zo precies uit te voeren. Hier is dat niet nodig. Het prachtige landschap om je heen brengt je automatische in hogere sferen. Althans dat denk ik. Begin juni ga ik er zelf aan geloven. Ik heb er nu al zijn in!

Wil je nu even een kijkje nemen op de site, kijk dan hier.


Lees hier alle artikelen over Fit & Food


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer