Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Balans op een bergmeer

Door: Bastiaan van der Staay

SalzburgerLand in Oostenrijk kent een geweldig afwisselend landschap. Naast drieduizenders als de Kitzsteinhorn en de Glocknergruppe vind je er ook prachtige glooiende landschappen. Met daartussen kraakheldere, niet ijskoude, meren. Op een van die meren kun je iets bijzonders doen, namelijk yoga op een surfplank: vind jouw balans.

Vind jouw balans
Nu nog even op een matje, straks op het water Foto Driftwoodyoga

Vind jouw balans bij de Mattsee

Op de grens van SazlburgerLand en Neder-Oosterijk liggen twee meren bijna aan elkaar gekleefd. De Obertrumrsee en de Mattsee. En juist hier is de Nederlandse Danique haar yoga studio begonnen. Maar omdat het zo mooi is heeft ze de yoga naar buiten gebracht.

“perfecte balans en krachttraining, denk ik”

Hollandse Watersport roots

De van oorsprong enthousiaste watersporter heeft de yoga ontdekt. Yoga gaat over evenwicht, balans, innerlijke- maar ook fysieke controle. Windsurfen, en als je het zeil weg laat SUP-en heeft uiteraard ook alles met balans te maken. Bij SUP-en sta je op een surfplank en probeer je al peddelend vooruit te komen. Je moet er even inkomen maar het is een geweldige balans- en krachttraining, die je ook steeds meer topsporters ziet doen. En met name op niet altijd windzekere bergmeren is het een leuke manier om toch met watersport bezig te zijn.

Vind jouw balans
Ultieme balansoefening met geweldig uitzicht Foto Driftwoodyoga

Balans overtreffende trap

Om het nog een beetje interessanter te maken heeft Danique bedacht dat je yoga ook op dat board kunt doen. Je doet dus allerhande ontspannende, maar ook lastige balans oefeningen … terwijl je je balans probeert te behouden. En als je valt moet je even zwemmen.

Adembenemend uitzicht helpt

In menig studio wordt altijd gezorgd voor een ontspannen sfeer, zodat je helemaal geconcerteerd bent op je yogi en de oefeningen die je geacht wordt net zo precies uit te voeren. Hier is dat niet nodig. Het prachtige landschap om je heen brengt je automatische in hogere sferen. Althans dat denk ik. Begin juni ga ik er zelf aan geloven. Ik heb er nu al zijn in!

Wil je nu even een kijkje nemen op de site, kijk dan hier.


Lees hier alle artikelen over Fit & Food


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer