Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Leven in een Arctisch gebied

Het landschap is adembenemend, de rust en ruimte ongekend. Het is maar drie uur vliegen en toch klinkt het zo ver weg. Wat weten we eigenlijk van Lapland, het gebied in het noorden van Scandinavië? Welke mensen wonen er? Hoe is het om hier boven de Poolcirkel te leven? Voigt Travel, dé specialist in bijzondere bestemmingen, laat je met het boekje ‘Portretten uit het Pure Noorden’ kennismaken met hele bijzondere mensen (denk aan een echte Sami of een heuse Arctic Cowboy!) die wonen en werken in Fins Lapland.
Sami in het Pure Noorden
De mooiste portretten uit het Hoge Noorden

Bestel gratis ‘Portretten uit het Pure Noorden

Nieuwsgierig? Vraag het boekje ‘Portretten uit het Pure Noorden’ dan gratis aan via de mail (info@voigt-travel.nl) of via het contactformulier op de website van Voigt Travel. Houd er wel rekening mee dat het boekje in een beperkte oplage is gedrukt, dus op = op. Eind dit jaar wordt het boekje overigens uitgebreid met prachtige met verhalen van mensen die werkzaam zijn in het noorden van Noorwegen, ook een bestemming waarop Voigt Travel rechtstreeks vliegt.

Rechtstreeks naar het noorden van Scandinavië

We reizen de hele wereld af. Naar verre landen voor dat ene onontdekte plekje. We willen iets anders, iets bijzonders. Onze zoektocht kent geen grenzen. Maar… waarom zo ver weg als er dichtbij nog zoveel te ontdekken valt? Op nog geen drie uur vliegen van Amsterdam vind je in het noorden van Scandinavië ongekende rust en ruimte, pure stilte en een ongerepte wildernis.

ga de zee op met een RIB-boot en aanschouw met eigen ogen duikende walvissen

 Reis met eigen huurauto door een gevarieerd landschap en maak kennis met een gebied van extremen. Ontdek de Noorse eilanden de Vesterålen of de Lofoten waar je kunt kajakken tussen indrukwekkende fjorden. Of… ga de zee op met een RIB-boot en aanschouw met eigen ogen duikende walvissen.
Best spot in het Pure Noorden
Hier wil elke outdoorliefhebber toch een keer staan

Beren in de oerbossen van Finland

Wil je beren in hun natuurlijke leefomgeving zien. In de oerbossen in Finland, nabij de Russische grens, kan het! Je hebt het helemaal zelf in de hand. En… even niets zeggen, betekent ook niets horen. Waar in Europa heerst nog absolute stilte en wordt het in de nacht niet donker? Deze unieke bestemming is dichterbij dan je denkt! Zeker nu Voigt Travel 1 x in het weekend en 1 x door de week in de periode tot en met 29 juli 2017 rechtstreeks vliegt op Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland en op Tromsø in Noord-Noorwegen. Kijk voor meer informatie op www.voigt-travel.nl.

Verminder je stress met saunayoga

Wie doet er tegenwoordig niet aan yoga zou je haast zeggen. Ook in Fins Lapland is het mogelijk, maar dan wel in een sauna die tot zo’n 50 graden wordt opgewarmd. Een weldaad voor lichaam en geest waarbij je zo’n zes oefeningen doet, die speciaal voor de sauna zijn aangepast. Saunayoga verhoogt de stofwisseling, vermindert stress en helpt je beter te slapen. Voor een optimaal effect is het belangrijk dat je de oefeningen in stilte doet. Hoewel het er vrij simpel uitziet, is het effect in combinatie met de warmte goed voelbaar. Je kunt voor saunayoga dan ook het beste zwemkleding of dunne, soepele kleding met korte mouwen en pijpen dragen.
Saunayoga in het pure noorden
Je voelt de stress verminderen tijdens deze oefeningen in de sauna
Wil je het ook proberen? Hanna van Ruka Safaris nodigt je graag uit! In lisakki Village, bij het nabijgelegen plaatsje Ruka in Fins Lapland, laat ze je kennismaken met saunayoga en de Finse saunacultuur. Kijk voor meer informatie op www.voigt-travel.nl/noord-europa/eigen-auto/noordkaap-exclusief.
Huskysafari in het Pure Noorden
Huskysafari in het Pure Noorden

De oorverdovende stilte van Finland

Luchtvervuiling en blootstelling aan geluid zijn de grootste milieuproblemen voor de menselijke gezondheid volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Daar hebben ze in Finland geen last van. Dit uitgestrekte land is één groot natuurgebied! Meer dan 65% van het land bestaat uit (naald)bossen en er zijn ook nog eens ruim 180.000 meren. Hier in het land van de duizend meren is het dus niet verwonderlijk dat de Finnen vaak in de prachtige natuur zijn te vinden om de zuivere lucht op te snuiven. Wat een voorrecht, zeker als je je bedenkt dat 75% van de Europeanen in een stedelijke omgeving woont.
Pure Noorden
Een vroege duik in een van de vele meren

De natuur zorgt voor een beter humeur

Professor Liisa Tyrväinen werkt voor Natural Resources Institute Finland. Zij onderzoekt momenteel hoe de natuur het menselijk lichaam én geest beïnvloedt. “Er is sterk bewijs dat de natuur zorgt voor een beter humeur en stress tegengaat. Ze baseert haar uitspraken op basis van Finse en internationale enquêtes en experimenten die het welzijn van mensen in verschillende omgevingen vergelijken. Dus… ben je gestrest en toe aan rust? Kom dan naar Finland en laat je verrassen door de oorverdovende stilte en de overweldigende natuur. Kijk voor meer informatie op www.voigt-travel.nl.


Artikelen over Noord-Europa op Mountainreporters: Noord-Europa


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer