Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Tiroler Hooibad

Wat denk je bijvoorbeeld van een hooibad? De ideale manier om je nek- en rugspieren te ontspannen én goed voor je bloedsomloop en stofwisseling. Liggend op een ‘waterbed’, een luchtkussen gevuld met water, wordt je flink ingestopt met vers hooi. Met de nadruk op vers, want hoe verser het hooi en hoe hoger het uit de bergen komt, des te beter. Hier groeien namelijk meer geneeskrachtige kruiden en bloemen, waardoor de geneeskrachtige werking groter wordt.

Door het broeiende hooi komen etherische oliën vrij en worden afvalstoffen afgedreven

Het hooi waarmee jij wordt ingestopt, is eerst ondergedompeld in een warmwaterbad van 40 graden. Door het broeiende hooi komen etherische oliën vrij en worden afvalstoffen afgedreven. Een echte vorm van ontspanning die je niet mag missen tijden je vakantie in de Alpen.

wellness

Drijvende sauna

Ontspannen in de sauna met een fantastisch uitzicht op de bergen midden in de natuur. De ultieme combinatie. In Rosendal, Noorwegen hebben ze dat wel heel letterlijk genomen. Daar drijft, midden in de Hardangerfjord, een kleine, maar prachtige sauna.

Het vraagt een beetje inspanning om er te komen, je moet er namelijk met een roeibootje naartoe varen om vervolgens een duik te nemen en via de openingen in de bodem naar binnen te zwemmen. Maar dan heb je ook wat. Midden tussen de fjorden, op het water, waar je door de transparante wanden kunt genieten van het bijzondere uitzicht. De meest ultieme én unieke vorm van ontspannen!

wellness

Je kunt twee uur vertoeven in deze gondel waarbij je geniet van het prachtige uitzicht

Sauna Gondola

In het land van de sauna’s, Finland, brengen ze ontspanning naar grotere hoogte. Letterlijk. In het skigebied Ylläs hangt er tussen de gewone gondels een ware saunagondel. Buiten de reguliere openingstijden van de gondelbaan, wordt deze gondel gebruikt voor ultieme ontspanning.

wellness

Je kunt twee uur vertoeven in deze gondel waarbij je geniet van het prachtige uitzicht. En jij alleen geniet van prachtig uitzicht, de ramen van de gondel zijn namelijk aan de buitenkant geblindeerd. Je kunt bij het bergstation van de gondel rechtstreeks door naar het saunacomplex, waar je kunt genieten van de sauna’s, jacuzzi, douches en andere faciliteiten.

Ken jij ook bijzondere ontspanningsplekken in de bergen? Vertel ze ons in een reactie onder dit bericht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer