klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Tiroler Hooibad

Wat denk je bijvoorbeeld van een hooibad? De ideale manier om je nek- en rugspieren te ontspannen én goed voor je bloedsomloop en stofwisseling. Liggend op een ‘waterbed’, een luchtkussen gevuld met water, wordt je flink ingestopt met vers hooi. Met de nadruk op vers, want hoe verser het hooi en hoe hoger het uit de bergen komt, des te beter. Hier groeien namelijk meer geneeskrachtige kruiden en bloemen, waardoor de geneeskrachtige werking groter wordt.

Door het broeiende hooi komen etherische oliën vrij en worden afvalstoffen afgedreven

Het hooi waarmee jij wordt ingestopt, is eerst ondergedompeld in een warmwaterbad van 40 graden. Door het broeiende hooi komen etherische oliën vrij en worden afvalstoffen afgedreven. Een echte vorm van ontspanning die je niet mag missen tijden je vakantie in de Alpen.

wellness

Drijvende sauna

Ontspannen in de sauna met een fantastisch uitzicht op de bergen midden in de natuur. De ultieme combinatie. In Rosendal, Noorwegen hebben ze dat wel heel letterlijk genomen. Daar drijft, midden in de Hardangerfjord, een kleine, maar prachtige sauna.

Het vraagt een beetje inspanning om er te komen, je moet er namelijk met een roeibootje naartoe varen om vervolgens een duik te nemen en via de openingen in de bodem naar binnen te zwemmen. Maar dan heb je ook wat. Midden tussen de fjorden, op het water, waar je door de transparante wanden kunt genieten van het bijzondere uitzicht. De meest ultieme én unieke vorm van ontspannen!

wellness

Je kunt twee uur vertoeven in deze gondel waarbij je geniet van het prachtige uitzicht

Sauna Gondola

In het land van de sauna’s, Finland, brengen ze ontspanning naar grotere hoogte. Letterlijk. In het skigebied Ylläs hangt er tussen de gewone gondels een ware saunagondel. Buiten de reguliere openingstijden van de gondelbaan, wordt deze gondel gebruikt voor ultieme ontspanning.

wellness

Je kunt twee uur vertoeven in deze gondel waarbij je geniet van het prachtige uitzicht. En jij alleen geniet van prachtig uitzicht, de ramen van de gondel zijn namelijk aan de buitenkant geblindeerd. Je kunt bij het bergstation van de gondel rechtstreeks door naar het saunacomplex, waar je kunt genieten van de sauna’s, jacuzzi, douches en andere faciliteiten.

Ken jij ook bijzondere ontspanningsplekken in de bergen? Vertel ze ons in een reactie onder dit bericht.

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer