Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Tiroler Hooibad

Wat denk je bijvoorbeeld van een hooibad? De ideale manier om je nek- en rugspieren te ontspannen én goed voor je bloedsomloop en stofwisseling. Liggend op een ‘waterbed’, een luchtkussen gevuld met water, wordt je flink ingestopt met vers hooi. Met de nadruk op vers, want hoe verser het hooi en hoe hoger het uit de bergen komt, des te beter. Hier groeien namelijk meer geneeskrachtige kruiden en bloemen, waardoor de geneeskrachtige werking groter wordt.

Door het broeiende hooi komen etherische oliën vrij en worden afvalstoffen afgedreven

Het hooi waarmee jij wordt ingestopt, is eerst ondergedompeld in een warmwaterbad van 40 graden. Door het broeiende hooi komen etherische oliën vrij en worden afvalstoffen afgedreven. Een echte vorm van ontspanning die je niet mag missen tijden je vakantie in de Alpen.

wellness

Drijvende sauna

Ontspannen in de sauna met een fantastisch uitzicht op de bergen midden in de natuur. De ultieme combinatie. In Rosendal, Noorwegen hebben ze dat wel heel letterlijk genomen. Daar drijft, midden in de Hardangerfjord, een kleine, maar prachtige sauna.

Het vraagt een beetje inspanning om er te komen, je moet er namelijk met een roeibootje naartoe varen om vervolgens een duik te nemen en via de openingen in de bodem naar binnen te zwemmen. Maar dan heb je ook wat. Midden tussen de fjorden, op het water, waar je door de transparante wanden kunt genieten van het bijzondere uitzicht. De meest ultieme én unieke vorm van ontspannen!

wellness

Je kunt twee uur vertoeven in deze gondel waarbij je geniet van het prachtige uitzicht

Sauna Gondola

In het land van de sauna’s, Finland, brengen ze ontspanning naar grotere hoogte. Letterlijk. In het skigebied Ylläs hangt er tussen de gewone gondels een ware saunagondel. Buiten de reguliere openingstijden van de gondelbaan, wordt deze gondel gebruikt voor ultieme ontspanning.

wellness

Je kunt twee uur vertoeven in deze gondel waarbij je geniet van het prachtige uitzicht. En jij alleen geniet van prachtig uitzicht, de ramen van de gondel zijn namelijk aan de buitenkant geblindeerd. Je kunt bij het bergstation van de gondel rechtstreeks door naar het saunacomplex, waar je kunt genieten van de sauna’s, jacuzzi, douches en andere faciliteiten.

Ken jij ook bijzondere ontspanningsplekken in de bergen? Vertel ze ons in een reactie onder dit bericht.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer