ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

Ben je op zoek naar een onvergetelijke natuurbelevenis, dan ben je op de Lofoten aan het juiste adres. Dankzij de diversiteit qua landschap kun je er bergwandelingen maken, klimmen, skiën, vissen, duiken of zelfs raften op zee. Ook zijn de Lofoten één van de beste plekken in Noorwegen om te surfen, iets dat vrijwel nergens ter wereld zo noordelijk mogelijk is.

Vikingen

De geschiedenis van de Lofoten gaat terug tot de Vikingtijd, en bij het Lofotr Vikingmuseum kun je deze tijd ook ervaren zoals die werkelijk was. In Borg hebben archeologen het grootste -longhouse uit de Vikingtijd ontdekt. Het gebouw is 83 meter lang en ingericht als levend museum.

Warme golfstroom

Door de warme Golfstroom hebben de Lofoten een veel warmer klimaat dat wat je zo hoog in het noorden zou verwachten. Tussen eind mei en half juli gaat de zon hier niet onder en kun je dus van de middernachtzon genieten, terwijl tussen september en half april het noorderlicht regelmatig te zien is.

Stokvis

De visserij heeft altijd al een belangrijke rol gespeeld in de lokale cultuur en economie. De rijke viswateren zijn dan ook de belangrijkste reden waarom er in deze archipel zoveel karakteristieke kleine vissersdorpjes liggen. Overnacht in een traditionele rorbu – een vissershut – en eet zoveel stokvis als je maar wilt. Stokvis wordt gemaakt van paaikabeljauw en is vaak de basis voor verschillende traditionele gerechten die in de plaatselijke restaurants geserveerd worden.

Kunstenaars

Het snel veranderende weer en het bijzondere licht inspireren al decennialang talloze kunstenaars en trekken hen naar deze eilanden. Kunstliefhebbers kunnen op de Lofoten dan ook hun hart ophalen dankzij het grote aantal kunstgalerieën en foto-exposities. Ook fotograaf The Gove-Humphries voelde zich aangetrokken door de puurheid en ongereptheid van deze eilanden en vloog (met filmapparatuur en een drone in zijn koffer) naar het hoge noorden en maakte de onderstaande prachtige film. Ga maar even lekker zitten en geniet van deze film, net zoals wij dat zojuist deden. Enjoy!


Lees hier alle artikelen over Noorwegen


 

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.