ROCKY ROADS’ ALL-FEMALE FOTOREIZEN!

Door Sabrina Gaudio | Rocky Roads Fotoreizen

Reizen en fotograferen. Twee dingen die voor veel mensen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Jaloersmakend mooie Instagram-foto’s van verre exotische oorden laten de harten van veel fotografie- en reisliefhebbers sneller kloppen. Maakten we vroeger nog simpele vakantiekiekjes, nu kiezen veel mensen ervoor om prachtige en goed doordachte plaatjes te maken van hun reisbestemming. En, niet geheel onbelangrijk, dit te delen met zoveel mogelijk mensen via social media.

Perfect licht in Chefchaouen – Foto: Sabrina Gaudio

“Een mooie verschuiving”, vindt Mountainreporter Sabrina Gaudio. “Het heeft fotografie een stuk laagdrempeliger gemaakt en steeds meer mensen worden enthousiast van het maken van mooie foto’s. Het is niet meer alleen weggelegd voor de professionele fotograaf om hoge kwaliteit foto’s te maken. Daar word ik als fotograaf en fotografiedocent blij van.” Sabrina merkte dat steeds meer mensen bij haar aanklopten en vroegen of ze niet een keer een fotografiecursus bij haar konden volgen, het liefst op een mooie locatie. Vanuit dit idee is de gedachte achter haar onderneming Rocky Roads geboren. Fotografieles op een uiterst fotogenieke plek.

Maar, Sabrina wist direct dat ze niet zomaar fotoreizen wilde organiseren. “Ik wil anderen precies datzelfde gevoel geven als ikzelf, wanneer ik solo op reis ben. Het gevoel van overwinning en de wereld aankunnen. Dit zomaar in je eentje fixen. Voor mij is er geen fijner gevoel dan dat. Dat ik iemand tegelijkertijd kan laten delen in mijn grootste passie fotografie, is natuurlijk helemaal fantastisch.”

Sabrina terwijl ze met camera en al de vulkaan Ol Doinyo Lengai in Tanzania beklimt – Foto: Sabrina Gaudio
Sabrina bereikte in 2014 tijdens haar soloreis door Nepal Annapurna Base Camp na een tocht van 8 dagen – Foto: Sabrina Gaudio
Op soloreis naar Nieuw-Zeeland – Foto: Sabrina Gaudio

En vanuit dat perspectief geeft Sabrina met Rocky Roads haar fotoreizen vorm: een ondersteunende en niet-intimiderende omgeving voor vrouwen waarin zij de vrijheid hebben hun grenzen te verkennen en verleggen. Sabrina: “Ik wil verder de leiderschapskwaliteiten van vrouwen vergroten door middel van uitdagende outdoor activiteiten zoals hiken, kajakken, surfen of klimmen. Ook het leren van nieuwe skills draagt daaraan bij, in dit geval dus fotografie.

Ga naar de website van Rocky Roads

Ter plekke leren de deelnemers dankzij de intensieve fotobegeleiding de mooiste foto’s te schieten. Elke dag werken we met een andere ‘focus of the day’, waardoor je steeds weer een andere technische uitdaging aangaat. Zo leer je in een korte tijd alle ins & outs van de fotografie.” Je bent wat dat betreft in goede handen bij Sabrina: ze geeft al meer dan 10 jaar les op verschillende fotografieopleidingen, dus weet precies hoe ze jou de kneepjes van het vak het beste bij kan brengen.

Op self-drive safari door Tanzania met vier vrouwen – Foto: Sabrina Gaudio

Maar waarom alleen vrouwen, vragen velen zich waarschijnlijk af… Sabrina heeft daar een hele logische verklaring voor: “Ik kan mij nu eenmaal het allerbeste inleven in de wensen van een vrouw tijdens het vormgeven van een reis. Ik bezoek altijd zelf alle locaties en onderzoek de gehele route zeer grondig, zodat ik vanuit mijn eigen (vrouwelijke) perspectief, voorkeuren en wensen de reizen kan ontwerpen. Hierdoor kan ik heel bewuste keuzes maken in wat ik meeneem in mijn programma en zo deze specifieke doelgroep aanspreken.”

“Daarnaast is het naar mijn idee voor veel vrouwen een flinke stap om in hun eentje op reis te gaan. Uit eigen ervaring weet ik dat het soms best intimiderend kan zijn om als solo-reizigster op pad te zijn”, gaat Sabrina verder. “Met als gevolg dat veel vrouwen besluiten om dan maar niet te gaan. Uit het NIBUD vakantieonderzoek van vorige maand bleek ook dat van alle Nederlanders, alleenstaanden het minst op vakantie gaan. Dat is toch superjammer!”

Leer het onontdekte Marokko kennen tijdens een fotoreis – Foto: Sabrina Gaudio

Aankomende oktober vindt de eerste women-only fotoreis van Rocky Roads plaats, naar Marokko. “Marokko heeft mij altijd al gefascineerd en ik ben er in 2009 vanwege mijn scriptieonderzoek voor het eerst terecht gekomen. Hierna heb ik tientallen keren in mijn eentje het land doorkruist.”, vertelt Sabrina enthousiast. “Marokko staat voor veel dames hoog op het verlanglijstje, mede omdat het nu eenmaal extreem fotogeniek is. Toch hebben veel dames het idee dat Marokko als alleenreizende vrouw niet veilig is.

Tuurlijk, er zijn bepaalde dingen die je moet laten en soms moet je extra waakzaam zijn, maar dat is in zoveel landen waar ik solo heb gereisd. Ik laat mijn deelneemsters een enorm gastvrije kant van het land zien en bezoek met hen plekken waarvan de meesten het bestaan niet eens weten. Tijdens de 11-daagse “Sky & Sand’ rondreis, neem ik mijn fotovrouwen mee door het onontdekte Marokko en leren ze onderweg hoe ze dit perfect kunnen vastleggen in beeld.”

Een overnachting middenin de Sahara hoort er wel bij… – Foto: Sabrina Gaudio

Rocky Roads brengt veel tijd door in de natuur. Daarom wil Sabrina ook heel graag iets teruggeven aan onze aardbol. “Duurzaam reizen is hot en ook ik probeer hier zoveel mogelijk rekening mee te houden”, zegt Sabrina. “Door waar mogelijk samen te werken met lokale ondernemingen, start het verminderen van de ecologische voetafdruk al bij de organisatie van de reis. Naast dat ik zo unieke programma’s kan aanbieden, wordt er werkgelegenheid gecreëerd en investeren ik met Rocky Roads in lokale gemeenschappen. Verder hoeven ik zo geen eigen gidsen over te vliegen, waardoor er minder CO2-uitstoot is.”

‘Zo investeert Rocky Roads in de aanleg van nieuw bos en de bescherming van bestaand bos’

Tijdens de fotoreizen verplaatst de groep zich zoveel mogelijk over land. Per auto, trein of bus. Sabrina: “Als het niet anders kan nemen we het vliegtuig, maar ik compenseer altijd onze CO2-uitstoot. Het planten van nieuwe bossen is hier een perfect middel voor. Ze nemen CO2 op uit de lucht en zetten dit om naar zuurstof. Via de bosprojecten van Trees for All compenseer ik alle CO2-uitstoot tijdens de fotoreizen. Zo investeert Rocky Roads in de aanleg van nieuw bos en de bescherming van bestaand bos. Deze projecten leveren extra inkomsten op voor de lokale bevolking en dragen bij aan herstel van natuur en milieu. Zo draag ik toch een klein steentje bij aan een gezonder klimaat en betere leefomstandigheden voor de lokale bevolking. Ja, hier ben ik best trots op!”, lacht Sabrina.

In het voorjaar van 2020 staat er een all-female fotoreis naar Nieuw-Zeeland gepland, onder andere naar deze onwerkelijk mooie plek… – Foto: Sabrina Gaudio

Rocky Roads, een uniek concept binnen de reiswereld die gelijkgestemde vrouwen via de kunst van de fotografie en de kracht van de natuur wil samenbrengen. Sabrina wil een ijzersterke community opbouwen, waarin vrouwen elkaar kunnen ontmoeten, ondersteunen en inspireren. Empowerment, zusterschap en saamhorigheid: dat is precies waar Rocky Roads voor staat.

Sabrina tijdens één van haar reizen door Marokko – Foto: Tom van der Sluijs

Meer weten: www.rockyroads.nl | instagram.com/rockyroadstravel | facebook.com/rockyroadstravel of mail naar hello@rockyroads.nl

2 Reactie op “ROCKY ROADS’ FOTOREIZEN, VOOR AVONTUURLIJKE VROUWEN!”

 • Laura Berns-van Unen
  Laura Berns-van Unen
  7 augustus 2019 at 12:05

  Gaaf Sabrina! Mooie initiatief en een mooie combi! Ik heb een reislustige man en hoef dus niet alleen op pad, maar ik heb wel diverse reizen gemaakt als vrouw-alleen en dat is inderdaad soms een overwinning. En als je dan ook nog leert om supermooie foto’s te maken, dan is dat helemaal een bonus. Heel veel succes met je bedrijf en activiteiten!

  • Sabrina Gaudio
   Sabrina Gaudio
   7 augustus 2019 at 12:45

   Superleuk om van je te horen, Laura. Nog zo een dappere solo-reizigster! Dank voor je enthousiasme! Sabrina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.