Nature Photographer 2017 van National Geographic

Door Pauline van der Waal

National Geographic schrijft elk jaar een wedstrijd uit: de Nature Photographer of the Year-verkiezing. Iedereen mag meedoen, en zijn of haar foto insturen voor één van de vier categorieën van de wedstrijd: Wildlife, Landscapes, Aerials en Underwater.

De overall winnaar ontvangt een niet misselijke geldprijs van 7500,- dollar, en de winnende foto wordt vanzelfsprekend afgedrukt in de National Geographic. De beste foto’s in de verschillende categorieën winnen nog steeds 2500,- dollar elk.

De winnaar

De overall winnaar is onderstaande foto geworden, door Jayaprakash Joghee Bojan en heeft als titel Face to Face in a River in Borneo.
Op de foto is een mannetjes-orang-oetan achter een boom te zien, terwijl hij een rivier in Borneo oversteekt. De palmolie-industrie en de daaraan gepaard gaande ontbossing bedreigd deze mensaap zo ernstig, dat hij inmiddels de status ‘critically endangered’ heeft gekregen.

Dat het met de orang-oetans niet al te best gaat, wisten we helaas al. Kortgeleden schreef ik al over deze aandoenlijke mensapen op Borneo.

De allermooiste foto’s

Als je even door de foto’s heen kijkt, dan zie je al dat het bijna onmogelijk is om de allermooiste te kiezen. We hebben er hieronder dus maar een aantal geplaatst die we zelf erg mooi vinden. Kun je er niet genoeg van krijgen? Bekijk dan nog veel meer op de website van National Geographic.


Lees ook eens de reisverhalen van de Mountainreporters


 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in