Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Ga je naar de regio Graubünden in Zwitserland, en ben je van plan om te gaan hiken of mountainbiken? Zorg dan dat je deze super handige app(s) hebt gedownload.

De bergen in? Telefoon mee!

Ook de meest actieve buitenmens is tegenwoordig bijna vergroeid met z’n telefoon. Dat kun je als een nadeel zien, maar je kunt er natuurlijk ook je voordeel mee doen. Dat dacht de regio Graubünden ook, en ontwikkelde twee super handige apps voor als je de bergen in gaat: de Graubünden Hike-app en de Graubünden Bike-app. Ik heb vooral de eerste bekeken.

Waar zullen we heen gaan?

Wat de app waardevol maakt, is de manier waarop je ‘m kunt gebruiken om je tochten te plannen. Zo kun je zelf start en eindpunt ingeven, en zelf een tocht maken. Of je kiest één van de opgeslagen tochten die in de app zitten. Daarna sla je de tocht op om direct of later te lopen. Ook zit er een lijst met alle berghutten in de app, zodat je precies weet waar je een welverdiende pauze kunt houden.
Natuurlijk kun je de app ook je route laten tracken, inclusief hoogtemeters en verbrande calorieën, zodat je het aan het einde van de nog eens rustig terug kunt kijken.

Graubünden Hike App Trails
Graubünden Hike App Trails

Waar ben ik?

Ach ja, leuk Google maps, maar in de app is het natuurlijk nog leuker. Ook kun je de gedetailleerde kaarten (die meer op een ouderwetse papieren kaart lijken dan op Google maps) offline downloaden. Het bereik in de bergen is immers niet overal even goed.

Wat moet ik aan?

Een absolute must in de bergen is natuurlijk het weerbericht. De app zou dan ook niet compleet zijn als er niet het huidige weer en de voorspelling voor de komende dagen in zou staan. Gelukkig is daar aan gedacht, maar dat is dan ook wel een tamelijke no-brainer.

Wat is die bergtop daar?

Wat dan wél weer heel vet is, is de ‘peak finder’. Ideaal als je wilt weten welke bergtop er nou zo duidelijk boven die andere uitsteekt. Gewoon je telefoon pakken, een kwartslag draaien, op de top richten, et voila!

Graubunden App Peak Finder
Graubunden App Peak Finder

Wie kan me helpen? Help!

Wat ook echt een uitkomst is, is de alarmknop. Met één druk op de knop bel je met het alarmnummer, maar ziet in het scherm ook direct je GPS-coordinaten staan. Het zal je maar gebeuren dat er écht iets aan de hand is en de helikopter of bergrettung moet je komen halen… Ze zullen je dankbaar zijn voor deze informatie!

Maar ehm… je zei dat er toch nóg een app was?

Klopt, naast deze app speciaal voor hikers, is er ook nog eentje voor bikers! Eigenlijk vind ik dat eerder een nadeel dan een voordeel: is twee verschillende apps niet een beetje overbodig? Het weer om te hiken zal niet zo gek veel verschillen van het weer om te biken, nietwaar? De features in beide apps zijn nagenoeg gelijk. Maar ach, als je een echte hiker of echte biker bent, kun je het vast waarderen dat je je ‘eigen’ app hebt gekregen!

Proberen? Downloaden dan! Helemaal gratis en voor niks:

Graubünden Bike App
Graubünden Bike App

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Ga deze zomer naar Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties.

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer