Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Ga je naar de regio Graubünden in Zwitserland, en ben je van plan om te gaan hiken of mountainbiken? Zorg dan dat je deze super handige app(s) hebt gedownload.

De bergen in? Telefoon mee!

Ook de meest actieve buitenmens is tegenwoordig bijna vergroeid met z’n telefoon. Dat kun je als een nadeel zien, maar je kunt er natuurlijk ook je voordeel mee doen. Dat dacht de regio Graubünden ook, en ontwikkelde twee super handige apps voor als je de bergen in gaat: de Graubünden Hike-app en de Graubünden Bike-app. Ik heb vooral de eerste bekeken.

Waar zullen we heen gaan?

Wat de app waardevol maakt, is de manier waarop je ‘m kunt gebruiken om je tochten te plannen. Zo kun je zelf start en eindpunt ingeven, en zelf een tocht maken. Of je kiest één van de opgeslagen tochten die in de app zitten. Daarna sla je de tocht op om direct of later te lopen. Ook zit er een lijst met alle berghutten in de app, zodat je precies weet waar je een welverdiende pauze kunt houden.
Natuurlijk kun je de app ook je route laten tracken, inclusief hoogtemeters en verbrande calorieën, zodat je het aan het einde van de nog eens rustig terug kunt kijken.

Graubünden Hike App Trails
Graubünden Hike App Trails

Waar ben ik?

Ach ja, leuk Google maps, maar in de app is het natuurlijk nog leuker. Ook kun je de gedetailleerde kaarten (die meer op een ouderwetse papieren kaart lijken dan op Google maps) offline downloaden. Het bereik in de bergen is immers niet overal even goed.

Wat moet ik aan?

Een absolute must in de bergen is natuurlijk het weerbericht. De app zou dan ook niet compleet zijn als er niet het huidige weer en de voorspelling voor de komende dagen in zou staan. Gelukkig is daar aan gedacht, maar dat is dan ook wel een tamelijke no-brainer.

Wat is die bergtop daar?

Wat dan wél weer heel vet is, is de ‘peak finder’. Ideaal als je wilt weten welke bergtop er nou zo duidelijk boven die andere uitsteekt. Gewoon je telefoon pakken, een kwartslag draaien, op de top richten, et voila!

Graubunden App Peak Finder
Graubunden App Peak Finder

Wie kan me helpen? Help!

Wat ook echt een uitkomst is, is de alarmknop. Met één druk op de knop bel je met het alarmnummer, maar ziet in het scherm ook direct je GPS-coordinaten staan. Het zal je maar gebeuren dat er écht iets aan de hand is en de helikopter of bergrettung moet je komen halen… Ze zullen je dankbaar zijn voor deze informatie!

Maar ehm… je zei dat er toch nóg een app was?

Klopt, naast deze app speciaal voor hikers, is er ook nog eentje voor bikers! Eigenlijk vind ik dat eerder een nadeel dan een voordeel: is twee verschillende apps niet een beetje overbodig? Het weer om te hiken zal niet zo gek veel verschillen van het weer om te biken, nietwaar? De features in beide apps zijn nagenoeg gelijk. Maar ach, als je een echte hiker of echte biker bent, kun je het vast waarderen dat je je ‘eigen’ app hebt gekregen!

Proberen? Downloaden dan! Helemaal gratis en voor niks:

Graubünden Bike App
Graubünden Bike App

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer