Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Vakanties worden in de toekomst steeds extremer. Jonge toeristen gaan vaker ’voor de kick’, maar ook meer gezinnen en ouderen willen een bijzondere belevenis. Daarbij worden maatwerk en snelle prijs- en productvergelijkingen doorslaggevend. Robots zorgen voor goedkope reizen.

Sneller, efficiënter, veiliger en voordeliger

Dat blijkt uit een voortgangsrapport van de expertgroep Travel Tomorrow, die in opdracht van brancheorganisatie ANVR bezig is om de reistoekomst in kaart te brengen. „Kunstmatige intelligentie gaat de dienst uitmaken in het toerisme. Nodig om sneller, efficiënter, veiliger en voordeliger te reizen”, zegt woordvoerder Jorg Esser van de werkgroep

Behoeften van reizigers kunnen instant bevredigd worden met de nieuwste technologieën

Dat gaan toeristen volgens hem overal merken. „Op luchthavens, bij het online zoeken en boeken van reizen en op de vakantiebestemmingen. Behoeften van reizigers kunnen instant bevredigd worden met de nieuwste technologieën. Het delen van ervaringen via sociale media zal een grote vlucht nemen. Professionals en lokale bewoners kunnen dan adviseren.”

Robotiseren

Hotels ’robotiseren’ volgens het onderzoek ook in rap tempo. Zo heeft het Kunuku Aqua Resort op Curaçao dit jaar een robobar geopend, waarbij gasten via een chip in hun polsbandje en een toetsenbord een robot activeren om drankjes te serveren. De kosten kunnen daardoor flink dalen. Ook roomservice en receptie lenen zich goed voor ’menselijke’ robots.

Stiekem is alles mogelijk

Nieuwe toeristenlanden zijn in opkomst. Zo opent Iran de grenzen voor buitenlanders, hoewel zij zich wel moeten houden aan normen en waarden die daar gelden. Dat betekent bijvoorbeeld geen alcohol, bedekte kleding voor vrouwen en geen openlijke homo-uitingen. Volgens insiders is echter ’stiekem’ alles mogelijk.

tienduizenden Nederlanders gaan in 2020 naar Iran op vakantie

Specialist Apochi Travel haalt in maart een delegatie uit de Nederlandse reiswereld naar Iran. „Het land wil het aantal toeristen verviervoudigen en zoekt investeerders. Er gaan nu al wat culturele groepsreizen heen, maar het doel is bezoek van tienduizenden Nederlanders in 2020”, aldus een woordvoerder.

Kortingen van 30 tot 50% in hotels en op vluchten

De consument wordt door alle technische mogelijkheden zijn eigen reisagent, voorspellen de deskundigen. ’Reis-Macro’s’ zien kansen om toeristen voor inkoopprijzen te bedienen. Op internet worden ticket- en beddenbanken, die waren bestemd voor de ’groothandel’, geschikt voor directe verkoop aan toeristen.

Paragliden ook met hoge kortingen? Credits: Mountainreporters.com

„Dat betekent doorgaans kortingen van 30 tot 50% in hotels en op vluchten. Een Nederlands alternatief voor bekende websites als Booking, Expedia, Trivago en Airbnb, die de macht naar zich toe hebben getrokken en fors verdienen aan de reiziger”, meent TRVL-oprichter Jochem Wijnands.

Volgens een GfK-steekproef van Travel Tomorrow onder Nederlanders wil 45% dat alle extra’s in de reisprijzen duidelijk worden vermeld, een derde haat rijen voor inchecken en security en 30% wil maar één keer zijn gegevens invullen bij de verschillende onderdelen van de reis. „Typisch mogelijkheden voor blockchain. Daar werken we aan”, aldus Esser.

Software om gedachten en emoties te kunnen lezen

’Virtual reality’ technieken, die de werkelijkheid in brillen en op voorwerpen nabootsen, worden verder verfijnd. Om in de vakantiestemming te komen, een betere reiskeuze te maken, informatie te vergaren of diensten te bestellen.

Check in virtual reality of Klettersteig iets is voor jou. Credits: Mountainreporters.com

De ultieme vorm daarvan is volgens wetenschappers software om gedachten en emoties te kunnen ’lezen’ en herkennen en om te zetten in gerichte reisadviezen. „In labs wordt dat al volop uitgetest. Binnenkort komen dit soort brainwaves massaal beschikbaar. Dan heb je dus je perfecte droomvakantie”.
Bron: telegraaf.nl


Vind je dit artikel interessant? Lees dan ook:

 • Hondenslee
  Into the white: meerdaagse sleehondentocht door Zweeds Lapland
  Ben je op zoek naar een...
 • Tussen licht en lucht. Ik ging ijsduiken in Tignes!
  Tussen Licht en lucht. Ik ging...
 • gratis reisapps
  Tien gratis reisapps waar je echt wat aan hebt!
  Wij zetten speciaal voor jou tien...
 • Laad je smartphone op met je campingbrander!
  Laad je smartphone op met je...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer