Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Vakanties worden in de toekomst steeds extremer. Jonge toeristen gaan vaker ’voor de kick’, maar ook meer gezinnen en ouderen willen een bijzondere belevenis. Daarbij worden maatwerk en snelle prijs- en productvergelijkingen doorslaggevend. Robots zorgen voor goedkope reizen.

Sneller, efficiënter, veiliger en voordeliger

Dat blijkt uit een voortgangsrapport van de expertgroep Travel Tomorrow, die in opdracht van brancheorganisatie ANVR bezig is om de reistoekomst in kaart te brengen. „Kunstmatige intelligentie gaat de dienst uitmaken in het toerisme. Nodig om sneller, efficiënter, veiliger en voordeliger te reizen”, zegt woordvoerder Jorg Esser van de werkgroep

Behoeften van reizigers kunnen instant bevredigd worden met de nieuwste technologieën

Dat gaan toeristen volgens hem overal merken. „Op luchthavens, bij het online zoeken en boeken van reizen en op de vakantiebestemmingen. Behoeften van reizigers kunnen instant bevredigd worden met de nieuwste technologieën. Het delen van ervaringen via sociale media zal een grote vlucht nemen. Professionals en lokale bewoners kunnen dan adviseren.”

Robotiseren

Hotels ’robotiseren’ volgens het onderzoek ook in rap tempo. Zo heeft het Kunuku Aqua Resort op Curaçao dit jaar een robobar geopend, waarbij gasten via een chip in hun polsbandje en een toetsenbord een robot activeren om drankjes te serveren. De kosten kunnen daardoor flink dalen. Ook roomservice en receptie lenen zich goed voor ’menselijke’ robots.

Stiekem is alles mogelijk

Nieuwe toeristenlanden zijn in opkomst. Zo opent Iran de grenzen voor buitenlanders, hoewel zij zich wel moeten houden aan normen en waarden die daar gelden. Dat betekent bijvoorbeeld geen alcohol, bedekte kleding voor vrouwen en geen openlijke homo-uitingen. Volgens insiders is echter ’stiekem’ alles mogelijk.

tienduizenden Nederlanders gaan in 2020 naar Iran op vakantie

Specialist Apochi Travel haalt in maart een delegatie uit de Nederlandse reiswereld naar Iran. „Het land wil het aantal toeristen verviervoudigen en zoekt investeerders. Er gaan nu al wat culturele groepsreizen heen, maar het doel is bezoek van tienduizenden Nederlanders in 2020”, aldus een woordvoerder.

Kortingen van 30 tot 50% in hotels en op vluchten

De consument wordt door alle technische mogelijkheden zijn eigen reisagent, voorspellen de deskundigen. ’Reis-Macro’s’ zien kansen om toeristen voor inkoopprijzen te bedienen. Op internet worden ticket- en beddenbanken, die waren bestemd voor de ’groothandel’, geschikt voor directe verkoop aan toeristen.

Paragliden ook met hoge kortingen? Credits: Mountainreporters.com

„Dat betekent doorgaans kortingen van 30 tot 50% in hotels en op vluchten. Een Nederlands alternatief voor bekende websites als Booking, Expedia, Trivago en Airbnb, die de macht naar zich toe hebben getrokken en fors verdienen aan de reiziger”, meent TRVL-oprichter Jochem Wijnands.

Volgens een GfK-steekproef van Travel Tomorrow onder Nederlanders wil 45% dat alle extra’s in de reisprijzen duidelijk worden vermeld, een derde haat rijen voor inchecken en security en 30% wil maar één keer zijn gegevens invullen bij de verschillende onderdelen van de reis. „Typisch mogelijkheden voor blockchain. Daar werken we aan”, aldus Esser.

Software om gedachten en emoties te kunnen lezen

’Virtual reality’ technieken, die de werkelijkheid in brillen en op voorwerpen nabootsen, worden verder verfijnd. Om in de vakantiestemming te komen, een betere reiskeuze te maken, informatie te vergaren of diensten te bestellen.

Check in virtual reality of Klettersteig iets is voor jou. Credits: Mountainreporters.com

De ultieme vorm daarvan is volgens wetenschappers software om gedachten en emoties te kunnen ’lezen’ en herkennen en om te zetten in gerichte reisadviezen. „In labs wordt dat al volop uitgetest. Binnenkort komen dit soort brainwaves massaal beschikbaar. Dan heb je dus je perfecte droomvakantie”.
Bron: telegraaf.nl


Vind je dit artikel interessant? Lees dan ook:

 • Hondenslee
  Into the white: meerdaagse sleehondentocht door Zweeds Lapland
  Ben je op zoek naar een...
 • Tussen licht en lucht. Ik ging ijsduiken in Tignes!
  Mijn hart bonkt in mijn keel....
 • gratis reisapps
  Tien gratis reisapps waar je echt wat aan hebt!
  Wij zetten speciaal voor jou tien...
 • Laad je smartphone op met je campingbrander!
  Laad je smartphone op met je...
 • outdoor smartwatch
  Casio komt in 2019 met nieuwe outdoor smartwatch
  Casio komt in 2019 met nieuwe...

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer