Schoenmaker, blijf bij je leest! En dat is exact wat Hanwag doet. Al ruim 100 jaar maakt Hanwag de allerbeste, duurzame en kwalitatief hoogstaande schoenen, met focus op de perfecte pasvorm voor iedereen. Want als je ooit het gevoel hebt gehad dat schoenen je als een tweede huid passen of juist helemaal niet, dan weet je hoe belangrijk de pasvorm van een schoen is.

En: geen enkele voet is gelijk. Dat betekent ook dat niet elke leest – het model waarop een schoen wordt gevormd – geschikt is voor elke wandelaar of bergbeklimmer. Om aan de uiteenlopende behoeften van klanten te voldoen, is Hanwag jaren geleden al gestart om speciale leesten te ontwikkelen. Lees verder hoe Hanwag er voor zorgt dat ook jij honderden pijnloze kilometers kunt maken op jouw Hanwag-schoenen.

Bekijk de video van Hanwag

Wat is een leest eigenlijk?

Elke schoen heeft zijn unieke vorm, gevormd door de leest – een houten of kunststof mal, een soort kunstvoet. Als de vorm van de leest niet overeenkomt met die van de voet, levert dat een oncomfortabele schoen op. Uitlopen? Nee, geen aantal pijnlijke wandelkilometers zal dat ooit veranderen.

De pasvormen van Hanwag zijn ongeëvenaard, dankzij meer dan een eeuw ervaring, vakmanschap en doordachte fabricageprocessen. Er bestaan leesten voor dames en heren, gedurende de jaren steeds meer geoptimaliseerd en aangepast aan de modellen. Overigens een tip: mannen met smalle voeten kunnen een damesmodel overwegen!

En zo ziet een leest eruit!

Hanwags speciale leesten: de perfecte pasvorm voor iedereen

Elke voet is uniek, dus niet elke leest zal bij elke wandelaar passen. Hanwag begrijpt dat een perfecte pasvorm essentieel is voor comfort en prestaties. Daarom hebben ze een brede selectie leesten ontwikkeld voor elke voet, voor elk avontuur.

  • De ‘Wide’-leest is perfect iedereen die meer ruimte aan de voorvoet nodig heeft, terwijl de ‘Narrow’-leest ideaal is voor wandelaars en klimmers met smallere voeten.
  • Heb je last van een scheefstand van de grote teen (Hallux Valgus)? De ‘Bunion’-leest biedt meer ruimte aan het grote teengewricht.
  • De ‘Straight Fit’- en ‘Straight Fit Extra’-leesten zorgen voor extra comfort, vooral voor de warmte isolatie.
  • En tenslotte, voor degenen die bredere alpineschoenen nodig hebben, is onze ‘Alpine Wide’-leest ontworpen voor minder druk in het teenbereik, wat de kans op bevriezing vermindert en de mogelijkheid biedt om dikkere sokken te dragen.
Hanwag Makra Trek

De Perfecte Pasvorm van de Makra Trek GTX

Het nieuwste lid van de Hanwag Makra familie, de Makra Trek GTX is een perfect voorbeeld van de innovatieve pasvorm van Hanwag en een resultaat van ruim 100 jaar ervaring en expertise. Deze innovatieve aanvulling op de Makra-familie is uitgerust met de unieke ‘Vibram Integral Light’ zool en HANWAG’s 3D Prism Base technologie, die beide bijdragen aan een lichtgewicht, soepel en responsieve schoen. Perfect afgestemd op bergwandelingen tot 3000 meter met minimale bepakking, excelleert de Makra Trek GTX in precisie en wendbaarheid.

Cruciaal is echter de unieke Makra-fit; de schoen vormt zich naar de voet voor een ideale krachtoverbrenging, waardoor voet en schoen van tenen tot hak een perfecte eenheid vormen. Met zijn opvallende kleurconcept en sportief ontwerp is de Makra Trek GTX niet alleen een functionele, maar ook een stijlvolle aanvulling op elke wandeltocht. De nieuwe Makra Trek nu ook verkrijgbaar in de Straightfit Extra Leest.

Bekijk en bestel de Makra Trek voor heren en dames of ga naar de storelocator voor een winkel bij jou in de buurt

Meer over Hanwag

Hanwag, een merk met meer dan een eeuw ervaring, werd opgericht in 1921 en blijft tot op de dag van vandaag synoniem voor traditioneel Beiers vakmanschap, gecombineerd met technische expertise en constante innovatie.

Vanuit het hoofdkantoor in Vierkirchen, dichtbij München, produceren ze al sinds hun ontstaan berg- en wandelschoenen van topkwaliteit. Met een sterke focus op perfecte pasvorm, duurzaamheid en de beste materialen, zijn alle Hanwag producten met trots gemaakt in Europa. Het is de perfecte keuze voor diegenen die houden van tijdloze kwaliteit en innovatie.

Lees meer over Hanwag en de unieke Hanwag-pasvorm


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.