Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Dat zien we dus graag als outdoorfans: eindelijk eens een smartphone die geschikt is voor het ruigere buitenwerk, een lange batterijtijd kent, een goede camera heeft en er ook nog eens goed uit ziet. Helemaal leuk dat hij ook nog eens de naam heeft gekregen van ons favoriete vervoersmiddel: LandRover!

De smartphone heeft opvallend veel overeenkomsten met de auto’s van Landrover

Bullitt Group, tot nu toe bekend als producent van CAT en Kodak smartphones, voegt met de introductie van de Landrover Explore een derde merk toe aan haar smartphone portfolio. De Landrover Explore kent qua vormgeving opvallend veel overeenkomsten met de auto’s van Landrover en biedt functionaliteit en ondersteuning toegespitst op de ‘all terrain’ mogelijkheden van auto’s van Landrover.

Geïnspireerd op de auto’s van Landrover

Dit is de eerste robuuste smartphone waarbij veel aandacht aan de vormgeving is besteedt. Het toestel is stof- en waterdicht en kan uiteraard tegen een stootje, maar in de vormgeving ligt de robuustheid er niet duimen dik bovenop, zoals dat bij toestellen van CAT wel het geval is. De vormgeving van de Landrover Explore is volledig geïnspireerd op de auto’s van Landrover. Zo is in de achterkant het profiel zichtbaar van het dak van Landrovers en komt de speaker-grille onder het toestel overeen met de neus van veel Landrover auto’s.

Ook is een Bike-pack beschikbaar die het toestel klaarmaakt voor gebruik op de fiets

Extreem nauwkeurige locatiebepaling

De Landrover is in veel opzichten een bijzondere smartphone. Eén van de meest bijzondere details is dat het toestel deels modulair is. Op de achterkant van de Landrover Explore kunnen modules geplaatst worden. Deze worden magnetisch op hun plek gehouden. Landrover komt bijvoorbeeld met een accu-pack module met daarin een extra GPS ontvanger voor extreem nauwkeurige locatiebepaling. Ook is een Bike-pack beschikbaar die het toestel klaarmaakt voor gebruik op de fiets, inclusief houder en ingebouwd accu-pack.

een maximale rekenkracht van maar liefst 2,6 GHz

Het is een smartphone met een 5 inch groot Full HD beeldscherm dat beschermd wordt door Gorilla Glass 5. Het toestel wordt aangedreven door een tien-kernige deca-core processor van MediaTek met een maximale rekenkracht van maar liefst 2,6 GHz. Daarbij beschikt het toestel over 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagcapaciteit.

Goede cameraprestaties

De Explore is uitgevoerd met een 16-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera. Daarbij is veel aandacht besteedt aan de achterliggende software, zodat de Landrover Explore ook – in vergelijking met andere robuuste smartphones – goede cameraprestaties weet te bieden.

Land Rover
De ideale smartphone voor outdoorliefhebbers

De accu heeft een capaciteit van maar liefst 4.000 mAh. Middels de battery pack module kan dit uitgebreid worden naar 7.600 mAh, waarmee de smartphone meerdere dagen gebruikt kan worden zonder het toestel op te hoeven laden.

de Landrover Explore kan meerdere dagen gebruikt worden zonder het toestel tussendoor op te hoeven laden

Uniek is ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de app ‘View Ranger’. Dit is een app waarin zeer gedetailleerde stafkaarten van gebieden gedownload kunnen worden. Op stafkaarten staan nog meer details en paden die in Google Maps niet eens te vinden zijn. Gebruikers van de Landrover Explore mogen binnen View Ranger één regio aan kaartmateriaal gratis downloaden en gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid

De Explore komt in mei in de Benelux in de winkels te liggen en gaat 649 euro kosten. Standaard levert Landrover het ‘Adventure pack’ gratis mee. Dit is de 3.600 mAh accu-module met daarin een boosted GPS ontvanger.

Bron: gsmhelpdesk.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer