klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Casio komt in 2019 met nieuwe outdoor smartwatch

Door: Edwin Hagenouw

De Pro Trek Smart-range is bedoeld voor sport- en outdoormensen en werkt samen met apps als ViewRanger voor trekkingliefhebbers en Hole19 voor golf-fans. Eind mei introduceerde Casio zijn tweede generatie outdoorsmartwatches, de WSD-F20A, en die nam ik mee op mijn reizen naar onder andere Peru, Montenegro en Scandinavië.

Inmiddels heeft het bedrijf ook de derde generatie aangekondigd, namelijk de WSD-F30.

Meer draagcomfort

Het nieuwe model biedt volgens Casio tal van verbeteringen. Naast een slanker design, wat moet zorgen voor een beter draagcomfort, biedt de smartwatch: offline kaarten, gps-logregistratie tot drie opeenvolgende dagen en waterbestendigheid tot 50 meter. Daarnaast voldoet hij, volgens Casio, aan ‘de militaire standaard’ als het gaat om omgevingsinvloeden.

F30Het geheel draait op Android Wear en beschikt uiteraard over gps. Het uurwerk is 3,9 millimeter smaller en 0,4 millimeter dunner dan zijn voorganger. De nieuwe horlogeband is flexibeler en beschikt over meer gaatjes, aldus de fabrikant.

Drie dagen met één acculading

De WSD-F30 is voorzien van een ‘Extend Mode’-functie die moet zorgen dat het horloge tot drie dagen meegaat op één acculading. In Extend Mode toont het monochrome scherm continu nuttige tijd- en meetwaarden. Met één druk op de knop is de kleurkaart in beeld te brengen. Ook bespaart de modus energie door bepaalde instellingen uit te schakelen. Volgens de fabrikant is ook het dual-layer-monochroom- en kleurendisplay verbeterd. Het monochrome scherm toont naast de tijd ook de atmosferische druk/hoogte en kompasrichting.

De Casio Pro Trek Smart WSD-F30 is vanaf januari 2019 verkrijgbaar voor 549 euro. Voor meer informatie over de features van het nieuwe horloge, klik hier.

Bronnen: Casio en Hardware.info

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer