Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Casio komt in 2019 met nieuwe outdoor smartwatch

Door: Edwin Hagenouw

De Pro Trek Smart-range is bedoeld voor sport- en outdoormensen en werkt samen met apps als ViewRanger voor trekkingliefhebbers en Hole19 voor golf-fans. Eind mei introduceerde Casio zijn tweede generatie outdoorsmartwatches, de WSD-F20A, en die nam ik mee op mijn reizen naar onder andere Peru, Montenegro en Scandinavië.

Inmiddels heeft het bedrijf ook de derde generatie aangekondigd, namelijk de WSD-F30.

Meer draagcomfort

Het nieuwe model biedt volgens Casio tal van verbeteringen. Naast een slanker design, wat moet zorgen voor een beter draagcomfort, biedt de smartwatch: offline kaarten, gps-logregistratie tot drie opeenvolgende dagen en waterbestendigheid tot 50 meter. Daarnaast voldoet hij, volgens Casio, aan ‘de militaire standaard’ als het gaat om omgevingsinvloeden.

F30Het geheel draait op Android Wear en beschikt uiteraard over gps. Het uurwerk is 3,9 millimeter smaller en 0,4 millimeter dunner dan zijn voorganger. De nieuwe horlogeband is flexibeler en beschikt over meer gaatjes, aldus de fabrikant.

Drie dagen met één acculading

De WSD-F30 is voorzien van een ‘Extend Mode’-functie die moet zorgen dat het horloge tot drie dagen meegaat op één acculading. In Extend Mode toont het monochrome scherm continu nuttige tijd- en meetwaarden. Met één druk op de knop is de kleurkaart in beeld te brengen. Ook bespaart de modus energie door bepaalde instellingen uit te schakelen. Volgens de fabrikant is ook het dual-layer-monochroom- en kleurendisplay verbeterd. Het monochrome scherm toont naast de tijd ook de atmosferische druk/hoogte en kompasrichting.

De Casio Pro Trek Smart WSD-F30 is vanaf januari 2019 verkrijgbaar voor 549 euro. Voor meer informatie over de features van het nieuwe horloge, klik hier.

Bronnen: Casio en Hardware.info

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer