Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Casio komt in 2019 met nieuwe outdoor smartwatch

Door: Edwin Hagenouw

De Pro Trek Smart-range is bedoeld voor sport- en outdoormensen en werkt samen met apps als ViewRanger voor trekkingliefhebbers en Hole19 voor golf-fans. Eind mei introduceerde Casio zijn tweede generatie outdoorsmartwatches, de WSD-F20A, en die nam ik mee op mijn reizen naar onder andere Peru, Montenegro en Scandinavië.

Inmiddels heeft het bedrijf ook de derde generatie aangekondigd, namelijk de WSD-F30.

Meer draagcomfort

Het nieuwe model biedt volgens Casio tal van verbeteringen. Naast een slanker design, wat moet zorgen voor een beter draagcomfort, biedt de smartwatch: offline kaarten, gps-logregistratie tot drie opeenvolgende dagen en waterbestendigheid tot 50 meter. Daarnaast voldoet hij, volgens Casio, aan ‘de militaire standaard’ als het gaat om omgevingsinvloeden.

F30Het geheel draait op Android Wear en beschikt uiteraard over gps. Het uurwerk is 3,9 millimeter smaller en 0,4 millimeter dunner dan zijn voorganger. De nieuwe horlogeband is flexibeler en beschikt over meer gaatjes, aldus de fabrikant.

Drie dagen met één acculading

De WSD-F30 is voorzien van een ‘Extend Mode’-functie die moet zorgen dat het horloge tot drie dagen meegaat op één acculading. In Extend Mode toont het monochrome scherm continu nuttige tijd- en meetwaarden. Met één druk op de knop is de kleurkaart in beeld te brengen. Ook bespaart de modus energie door bepaalde instellingen uit te schakelen. Volgens de fabrikant is ook het dual-layer-monochroom- en kleurendisplay verbeterd. Het monochrome scherm toont naast de tijd ook de atmosferische druk/hoogte en kompasrichting.

De Casio Pro Trek Smart WSD-F30 is vanaf januari 2019 verkrijgbaar voor 549 euro. Voor meer informatie over de features van het nieuwe horloge, klik hier.

Bronnen: Casio en Hardware.info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer