Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

Casio komt in 2019 met nieuwe outdoor smartwatch

Door: Edwin Hagenouw

De Pro Trek Smart-range is bedoeld voor sport- en outdoormensen en werkt samen met apps als ViewRanger voor trekkingliefhebbers en Hole19 voor golf-fans. Eind mei introduceerde Casio zijn tweede generatie outdoorsmartwatches, de WSD-F20A, en die nam ik mee op mijn reizen naar onder andere Peru, Montenegro en Scandinavië.

Inmiddels heeft het bedrijf ook de derde generatie aangekondigd, namelijk de WSD-F30.

Meer draagcomfort

Het nieuwe model biedt volgens Casio tal van verbeteringen. Naast een slanker design, wat moet zorgen voor een beter draagcomfort, biedt de smartwatch: offline kaarten, gps-logregistratie tot drie opeenvolgende dagen en waterbestendigheid tot 50 meter. Daarnaast voldoet hij, volgens Casio, aan ‘de militaire standaard’ als het gaat om omgevingsinvloeden.

F30Het geheel draait op Android Wear en beschikt uiteraard over gps. Het uurwerk is 3,9 millimeter smaller en 0,4 millimeter dunner dan zijn voorganger. De nieuwe horlogeband is flexibeler en beschikt over meer gaatjes, aldus de fabrikant.

Drie dagen met één acculading

De WSD-F30 is voorzien van een ‘Extend Mode’-functie die moet zorgen dat het horloge tot drie dagen meegaat op één acculading. In Extend Mode toont het monochrome scherm continu nuttige tijd- en meetwaarden. Met één druk op de knop is de kleurkaart in beeld te brengen. Ook bespaart de modus energie door bepaalde instellingen uit te schakelen. Volgens de fabrikant is ook het dual-layer-monochroom- en kleurendisplay verbeterd. Het monochrome scherm toont naast de tijd ook de atmosferische druk/hoogte en kompasrichting.

De Casio Pro Trek Smart WSD-F30 is vanaf januari 2019 verkrijgbaar voor 549 euro. Voor meer informatie over de features van het nieuwe horloge, klik hier.

Bronnen: Casio en Hardware.info

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer