Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

Sinds deze maand zijn Eureka! en NIGOR Tenten partners van Mountainreporters.com. In dit artikel zetten we een van de expeditietenten van NIGOR, de SPIX, in de spotlights. Deze tent is ontworpen voor het ruigere expeditiewerk, is super lichtgewicht en gemaakt om een stevige storm te kunnen doorstaan.

De NIGOR SPIX gaat mee naar Denali

Onze gastblogger Bart Baars gaat de NIGOR SPIX testen tijdens zijn expeditie naar Denali in mei 2018. Lees hier over zijn voorbereidingen voor de beklimming van de hoogste berg van Noord-Amerika.

Het bewijs op video

Om dat te bewijzen hebben ze de SPIX onderworpen aan een extreme windtunneltest. Bekijk de resultaten in de de video hieronder en zie tot welke windkracht de tent stand houdt.

Meest geavanceerde materialen

Deze hightech, vier seizoenen tent is ontworpen voor extreme omstandigheden. Nigor heeft de Spix-tent in samenwerking met Jake Lah, de oprichter van DAC, ontwikkeld en daarbij gebruikten ze de meest geavanceerde materialen en componenten die beschikbaar zijn.

De PL-stokken hebben ook extreme elasticiteit

De PL Poles hebben een extreme elasticiteit.

Het vierpolige tunnelontwerp is sterk en stabiel. De 13,55 millimeter PL-polen van DAC zijn een derde zwaarder dan hun NSL 9,6-millimeter NSL-polen, maar zijn twee keer zo sterk en bijna drie keer stijver. De PL-stokken hebben ook een extreme elasticiteit, wat betekent dat hun vermogen om te buigen zonder te breken en zonder hun rechtheid te verliezen ongeëvenaard is. De Spix kan ook worden gebruikt met een tweepolige set.

De Nigor’s GorLyn 40 buitentent is gemaakt van nylon met een draaddikte van 40 denier, waardoor het sterk genoeg is voor de moeilijkste omstandigheden. Punten met hoge trekkracht worden versterkt met GorNyma. Alle panelen zijn gemaakt met FabVue, de ademende transparante stof van Nigor, voor een uitstekende ventilatie. De tentvloer is gemaakt van een nylon ripstop met een TPU-coating voor een hydrostatische waterdichtheid van 10.000 mm.

De buitentent is gemaakt van nylon met een draaddikte van 40 denier, waardoor het sterk genoeg is voor de moeilijkste omstandigheden

De Spix biedt ruimte aan drie mensen om comfortabel te slapen en hun spullen op te bergen. De ventilatieopeningen in de buitentent kunnen worden dicht geritst om het – soms extreme – weer buiten te sluiten of open geritst worden voor extra ventilatie of om gemakkelijk sneeuw te scheppen voor het smelten van drinkwater.

NIGOR Tenten

NIGOR® werd gelanceerd in 2014 en bracht een team samen met jarenlange ervaring in het ontwerpen en produceren van outdoor-uitrustingen. NIGOR® heeft gekozen voor een benadering zonder compromis bij het maken van haar producten en wilde de meest geavanceerde materialen en componenten combineren met baanbrekend vakmanschap, om toonaangevende producten te leveren.

NIGOR wil lichtgewicht producten maken, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en bruikbaarheid. Er wordt altijd gekozen voor de allerbeste materialen, stoffen en tentstokken.


Voor meer informatie over NIGOR en de webshop ga je naar nl.nigor.eu


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer