ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

Sinds deze maand zijn Eureka! en NIGOR Tenten partners van Mountainreporters.com. In dit artikel zetten we een van de expeditietenten van NIGOR, de SPIX, in de spotlights. Deze tent is ontworpen voor het ruigere expeditiewerk, is super lichtgewicht en gemaakt om een stevige storm te kunnen doorstaan.

De NIGOR SPIX gaat mee naar Denali

Onze gastblogger Bart Baars gaat de NIGOR SPIX testen tijdens zijn expeditie naar Denali in mei 2018. Lees hier over zijn voorbereidingen voor de beklimming van de hoogste berg van Noord-Amerika.

Het bewijs op video

Om dat te bewijzen hebben ze de SPIX onderworpen aan een extreme windtunneltest. Bekijk de resultaten in de de video hieronder en zie tot welke windkracht de tent stand houdt.

Meest geavanceerde materialen

Deze hightech, vier seizoenen tent is ontworpen voor extreme omstandigheden. Nigor heeft de Spix-tent in samenwerking met Jake Lah, de oprichter van DAC, ontwikkeld en daarbij gebruikten ze de meest geavanceerde materialen en componenten die beschikbaar zijn.

De PL-stokken hebben ook extreme elasticiteit

De PL Poles hebben een extreme elasticiteit.

Het vierpolige tunnelontwerp is sterk en stabiel. De 13,55 millimeter PL-polen van DAC zijn een derde zwaarder dan hun NSL 9,6-millimeter NSL-polen, maar zijn twee keer zo sterk en bijna drie keer stijver. De PL-stokken hebben ook een extreme elasticiteit, wat betekent dat hun vermogen om te buigen zonder te breken en zonder hun rechtheid te verliezen ongeëvenaard is. De Spix kan ook worden gebruikt met een tweepolige set.

De Nigor’s GorLyn 40 buitentent is gemaakt van nylon met een draaddikte van 40 denier, waardoor het sterk genoeg is voor de moeilijkste omstandigheden. Punten met hoge trekkracht worden versterkt met GorNyma. Alle panelen zijn gemaakt met FabVue, de ademende transparante stof van Nigor, voor een uitstekende ventilatie. De tentvloer is gemaakt van een nylon ripstop met een TPU-coating voor een hydrostatische waterdichtheid van 10.000 mm.

De buitentent is gemaakt van nylon met een draaddikte van 40 denier, waardoor het sterk genoeg is voor de moeilijkste omstandigheden

De Spix biedt ruimte aan drie mensen om comfortabel te slapen en hun spullen op te bergen. De ventilatieopeningen in de buitentent kunnen worden dicht geritst om het – soms extreme – weer buiten te sluiten of open geritst worden voor extra ventilatie of om gemakkelijk sneeuw te scheppen voor het smelten van drinkwater.

NIGOR Tenten

NIGOR® werd gelanceerd in 2014 en bracht een team samen met jarenlange ervaring in het ontwerpen en produceren van outdoor-uitrustingen. NIGOR® heeft gekozen voor een benadering zonder compromis bij het maken van haar producten en wilde de meest geavanceerde materialen en componenten combineren met baanbrekend vakmanschap, om toonaangevende producten te leveren.

NIGOR wil lichtgewicht producten maken, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en bruikbaarheid. Er wordt altijd gekozen voor de allerbeste materialen, stoffen en tentstokken.


Voor meer informatie over NIGOR en de webshop ga je naar nl.nigor.eu


 

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.