klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Sinds deze maand zijn Eureka! en NIGOR Tenten partners van Mountainreporters.com. In dit artikel zetten we een van de expeditietenten van NIGOR, de SPIX, in de spotlights. Deze tent is ontworpen voor het ruigere expeditiewerk, is super lichtgewicht en gemaakt om een stevige storm te kunnen doorstaan.

De NIGOR SPIX gaat mee naar Denali

Onze gastblogger Bart Baars gaat de NIGOR SPIX testen tijdens zijn expeditie naar Denali in mei 2018. Lees hier over zijn voorbereidingen voor de beklimming van de hoogste berg van Noord-Amerika.

Het bewijs op video

Om dat te bewijzen hebben ze de SPIX onderworpen aan een extreme windtunneltest. Bekijk de resultaten in de de video hieronder en zie tot welke windkracht de tent stand houdt.

Meest geavanceerde materialen

Deze hightech, vier seizoenen tent is ontworpen voor extreme omstandigheden. Nigor heeft de Spix-tent in samenwerking met Jake Lah, de oprichter van DAC, ontwikkeld en daarbij gebruikten ze de meest geavanceerde materialen en componenten die beschikbaar zijn.

De PL-stokken hebben ook extreme elasticiteit

De PL Poles hebben een extreme elasticiteit.

Het vierpolige tunnelontwerp is sterk en stabiel. De 13,55 millimeter PL-polen van DAC zijn een derde zwaarder dan hun NSL 9,6-millimeter NSL-polen, maar zijn twee keer zo sterk en bijna drie keer stijver. De PL-stokken hebben ook een extreme elasticiteit, wat betekent dat hun vermogen om te buigen zonder te breken en zonder hun rechtheid te verliezen ongeëvenaard is. De Spix kan ook worden gebruikt met een tweepolige set.

De Nigor’s GorLyn 40 buitentent is gemaakt van nylon met een draaddikte van 40 denier, waardoor het sterk genoeg is voor de moeilijkste omstandigheden. Punten met hoge trekkracht worden versterkt met GorNyma. Alle panelen zijn gemaakt met FabVue, de ademende transparante stof van Nigor, voor een uitstekende ventilatie. De tentvloer is gemaakt van een nylon ripstop met een TPU-coating voor een hydrostatische waterdichtheid van 10.000 mm.

De buitentent is gemaakt van nylon met een draaddikte van 40 denier, waardoor het sterk genoeg is voor de moeilijkste omstandigheden

De Spix biedt ruimte aan drie mensen om comfortabel te slapen en hun spullen op te bergen. De ventilatieopeningen in de buitentent kunnen worden dicht geritst om het – soms extreme – weer buiten te sluiten of open geritst worden voor extra ventilatie of om gemakkelijk sneeuw te scheppen voor het smelten van drinkwater.

NIGOR Tenten

NIGOR® werd gelanceerd in 2014 en bracht een team samen met jarenlange ervaring in het ontwerpen en produceren van outdoor-uitrustingen. NIGOR® heeft gekozen voor een benadering zonder compromis bij het maken van haar producten en wilde de meest geavanceerde materialen en componenten combineren met baanbrekend vakmanschap, om toonaangevende producten te leveren.

NIGOR wil lichtgewicht producten maken, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en bruikbaarheid. Er wordt altijd gekozen voor de allerbeste materialen, stoffen en tentstokken.


Voor meer informatie over NIGOR en de webshop ga je naar nl.nigor.eu


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer