Het merk RAB vroeg mij om de nieuwe Infinity Microlight down jas te testen, dus dat heb ik gedaan. En met veel plezier! In de afgelopen weken heb ik de jas mee genomen de bergen in: tijden het drytoolen, ijsklimmen, skiën en wandelen. Het voelde als een perfecte jas bij mijn nieuwe duurzaamheidsplannen, omdat deze jas bestaat uit dons dat gerecycled is uit oude jassen, kussens en oude dekbedden. En dat voelt goed: zowel om aan te hebben als ook in mijn hoofd…

Na enkele weken gebruik en de vergelijking makende met andere donsjassen die ik heb, krijg ik een goed overzicht van deze alleskunner: 

  • De buitenkant van de jas voelt stevig aan en dus durf ik deze best te gebruiken in de bergen en bij rotsen. Daarnaast is de buitenkant gemaakt van windstopper waardoor er nauwelijks wind door de jas ‘heen’ blaast. Maar de buitenkant is daardoor ook iets zwaarder en voelt iets minder flexibel, vergeleken met een hele dunne kwetsbare buitenkant. 
  • De rits voelt stevig en goed.
  • Er zijn 3 zakken: 2 onderin links en rechts, en in op de linker borst.
  • Er zit een fijne fleece voering voor mijn mond.
  • De manchetten zijn iets strakker gemaakt door een stretch materiaal, waardoor de onderkant van de mouw goed aansluit op mijn arm.
  • De capuchon is groot genoeg voor een helm, maar is niet bovenop aan te trekken/kleiner te maken. 
  • De vulling voelt wel iets zwaarder (waarschijnlijk omdat het 700 fill is) dan een duurdere hogere fill dons.

De hele jas voelt als een fijn product, warm en comfortabel. Stevig en slijtvast. Maar door het gewicht (bijna 500gr) en de wat ‘zwaardere’ dons voelt het als een jas voor specifiek gebruik. De maatvoering is iets ruimer dan de meer ‘technischer’ jassen, en dus zou ik deze jas minder snel aan doen bij hele technische beklimmingen. 

Voor mij voelt deze jas als een extreem goede allround donsjas, die warm en stevig is. En door de recyclede materialen, ook nog eens een hele bewuste keuze.

Wanneer doe ik deze jas dan wel aan? Ik doe deze jas wel aan als warme extra laag bij het wandelen, onder aan de waterval bij het ijsklimmen of als back up in mijn rugzak als ik de bergen in ga voor een avontuur waarbij ik warmte nodig heb, maar misschien niet het allerlichtste en kwetsbaarste materiaal wil gebruiken.

Voor mij voelt deze jas als een extreem goede allround donsjas, die warm en stevig is. En door de recyclede materialen, ook nog eens een hele bewuste keuze. Een aanrader dus! Benieuwd naar de hele collectie van Rab? Kijk dan op rab.equipment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.