Marcel: “Als ik de rugzak kort zou moeten omschrijven zou ik zeggen: Zeer comfortabel, veelzijdig, goed geventileerd, perfect af te stellen”. Marcel heeft de Lowe Alpine Airzone Trek ND43:50L rugzak uitgebreid getest toen wij afgelopen september op vakantie waren in de Zwitserse Alpen. Lees hieronder meer over deze veelzijdige rugzak.

Lowe Alpine AirZone Trek met AirZone™+ draagsysteem en FormKnit™ technologie

Wat de Lowe Alpine AirZone Trek rugzakken echt geweldig maakt is de combinatie van het AirZone™+ draagsysteem en de FormKnit™ technologie. Dit zorgt voor een stevig en stabiel geheel met een naadloos, op het lichaam afgestemd, geventileerd rugsysteem en een verstelbare pasvorm.

Concreet betekent dit een stevig en stabiel draagsysteem die ook geschikt is te gebruiken op ruiger terrein.
Het gaas zorgt ervoor dat de rugzak zelf van de rug af blijft, wat zorgt voor optimale ventilatie. Hierdoor blijf je koel bij warm weer en/of intensieve activiteiten. Verder sluit het gaas naadloos aan op de rug en beweegt het gaas mee met je rug, wat voor comfort en bewegingsvrijheid zorgt. Ook zitten er extra kussens op de heupband voor comfort op de onderrug.

Airzone Trek

Bovendien betekent dit dat de rugzak perfect af te stellen is. Zo heeft de rugzak bijvoorbeeld een verstelbare ruglengte en kan de afstand tot de rug/schouders worden bijgesteld met riempjes. Hieronder op de foto’s zie je de aanpassing van de ruglengte.
Wil je tips over het kiezen van de juiste maat rugzak en het afstellen van je rugzak? Klik dan hier

Lowe Alpine AirZone Trek ND43:50L

Marcel heeft gekozen voor de ND43:50L versie. Dit betekent dat de rugzak een inhoud heeft van 43 liter die eventueel te vergroten is naar 50 liter door wat riempjes te verstellen. ND staat voor “narrow dimension”. Een smaller model rugzak die daardoor geschikt is voor zowel dames als slanke mannen.

Marcel gebruikt de rugzak als dagrugzak. Deze rugzak is echter ook zeer geschikt voor lichtgewicht trekkingtochten of bijvoorbeeld een weekend (hutten)tocht.

Deze rugzak is verkrijgbaar in raspberry rood en navy blauw, klik hier om deze rugzak verder te bekijken.
De AirZone Trek is verkrijgbaar in de volgende formaten: ND26L – 28L – ND33:40L – 35:45L – ND43:50L – 45:55L.
Kijk hiervoor op deze webpagina, de bovenste 6 rugzakken.

Lowe Alpine Airzone

Een overzicht van alle details

 • Inhoud 43 liter – te vergroten tot 50 liter
 • Ruglengte 43 – 48 cm en de totale hoogte van de rugzak zelf is minimaal 56 cm, maximaal 69 cm
 • Breedte van de rugzak 33 cm
 • AirZone™+ draagsysteem en FormKnit™ technologie
 • Smaller model geschikt voor dames en slanke mannen
 • Gewicht 1600 gram
 • 2 grote heupgordel zakken met rits, geschikt voor gps, compactcamera, snacks e.d.
 • 2 stretch mesh drinkfles zijvakken
 • Voorvak van mesh
 • Hoofdvak op 2 manieren toegankelijk: van boven (trekkoord en extra gesp) en via de voorzijde (rits)
 • Hoofdvak kan in twee compartimenten worden verdeeld
 • Bovenvak met rits voor snelle toegang
 • Binnenvak met rits voor waardevolle spullen, inclusief een clip voor sleutels
 • TipGripper wandelstok bevestigingspunten
 • HeadLocker bevestiging voor ijsbijlen / pickels
 • Compatibel met 3 liter waterzak
 • Regenhoes
 • Borstband met fluitje
Lowe Alpine Airzone

De vele pluspunten volgens Marcel

Toen ik Marcel vroeg wat hij van deze rugzak vindt, kwam hij met een lange opsomming van pluspunten. We hebben de rugzak erbij gepakt en samen hebben we de praktische en veelzijdige mogelijkheden van deze rugzak bekeken. Hieronder heb ik deze punten uitgelicht.

Pasvorm

Marcel is meer dan tevreden over de pasvorm van deze rugzak. De rugzak ligt heel prettig op de rug en is perfect af te stellen op zijn postuur en lengte. De heupband is grotendeels voorzien van een ademende polstering, wat ook extra comfort met zich meebrengt.

Hierdoor had hij optimale bewegingsvrijheid tijdens bijvoorbeeld het klimmen en steile afdalingen. Geen rugzak die dan vervelend in je rug drukt of in de weg zit tijdens het bewegen. Het feit dat de rugzak niet direct op je rug ligt zorgt er tevens voor dat je rug niet zo nat wordt, altijd fijn!

Schouderbanden

Het meest blij is Marcel met de schouderbanden. Doordat de schouderbanden bovenaan met elkaar verbonden zijn, zorgt dit voor een prettige en optimale drukverdeling. Bovendien merkte hij op dat de schouderbanden van deze rugzak goed op hun plek blijven, zonder dat hij de borstband dicht had. Marcel vindt het namelijk vervelend om de borstband dicht te doen. Hij vindt het gewoon niet prettig, zo’n riempje op zijn borst.

Maar vaak schuiven de schouderbanden van een rugzak naar buiten tijdens het lopen en dan heeft hij geen keus. De vormgeving van deze schouderbanden zorgen ervoor dat de schouderbanden goed op hun plek blijven tijdens het lopen. Hierdoor is het voor Marcel geen absolute noodzaak om de borstband dicht te doen.

Borstband

Mocht je het wel fijn vinden om de borstband dicht te doen, weet dan dat de borstband op een dusdanige manier bevestigd zit, dat deze niet verschuift tijdens het lopen. Deze zit namelijk vastgehaakt in een stevige band. Eenmaal op de juiste hoogte vast gezet, blijft deze daar ook. Lees eventueel meer hierover in mijn review van de Lowe Alpine AirZone Active ND25 rugzak, klik hier.

Lowe Alpine Airzone Trek

Opbergvakken heupband

Een andere absolute plus vond hij de opbergvakken op de heupband. Deze waren net iets groter dan de vakken op zijn vorige rugzak. Hij heeft een wat grotere GPS (14,5 x 7,5 cm, dikte 3,5 cm) die hij in deze rugzak makkelijk in de heupvakken kon weg stoppen. Een gemiddelde compactcamera of telefoon past ook met gemak in deze heupvakken.

Airzone Trek heupzak

Hoofdvak

Waar ook goed over na gedacht is, is de toegang tot het hoofdvak van zowel bovenaf als vanaf de voorkant plus het mogelijk maken van een extra vak binnenin.

Dit is een rugzak met een soort “muts”. In de “muts” kun je de nodige kleine spullen kwijt. Onder de “muts” heb je toegang tot het hoofdvak. Deze is afgesloten met een trekkoord. Hier is extra aan toegevoegd een clip sluiting voor extra zekerheid, of juist snellere toegang als je besluit het trekkoord eronder los te laten. Marcel koos regelmatig voor dit laatste.

Lowe Alpine Airzone Trek

Maar als je de rugzak plat neerlegt en de clips aan de onderzijde open maakt, dan zit daar een rits waarmee je toegang hebt tot het hoofdvak, maar dan vanaf de onderste helft. Je hoeft dus niet je hele rugzak leeg te maken om hetgeen onderin te pakken.

Onderin heb je ook nog eens de mogelijkheid om een extra vak te maken. Simpelweg door een rits dicht te maken. Marcel bewaart daar zijn regenbroek en EHBO tasje in omdat hij snel toegang wil tot deze spullen als het echt nodig is. Zodat hij niet eerst hoeft te zoeken. En zo kun je voor jezelf bepalen wat jij handig vindt om hierin op te bergen. Bijvoorbeeld om je spullen voor een overnachting te scheiden van de rest. Of je ritst dit vak helemaal open omdat je geen extra opbergvak wilt. De keus is aan jou.

Zeker niet onbelangrijk te melden is het feit dat je de rugzak kunt vergroten naar een 50 liter rugzak of juist verkleinen naar een 43 liter rugzak. Eenvoudig te bepalen met riempjes.

Lowe Alpine

Bevestigingen voor wandelstokken en ijsbijlen / pickels

Deze rugzak heeft, zoals alle rugzakken in de AirZone serie, TipGripper wandelstok bevestigingspunten. Hier kun je de punt van je wandelstokken in steken, waarna je de stokken met riempjes verder vast zet. Ik heb dit getest voor mijn review van de AirZone Active rugzak, klik hier om te zien hoe dat eruit ziet.

Wat Marcel wel even uitgeprobeerd heeft, is de HeadLocker bevestiging voor ijsbijlen en pickels. Niet tijdens de vakantie in Zwitserland, simpelweg omdat we toen geen pickel nodig hadden, maar gewoon thuis. Voor toekomstige vakanties zal dit zeker nuttig zijn, dus hieronder foto’s van hoe dat eruit ziet.

De HeadLocker bevestiging is een kunststof haak die aan een elastiek vast zit. Deze haal je door een gat in je pickel heen. Vervolgens zet je de rest van de pickel vast met riempjes aan de zijkant van de rugzak. Perfect! Blijft goed zitten en de pickel zit niet in de weg. Verder heeft deze rugzak nog de mogelijkheid voor het plaatsen van een waterzak, de rugzak heeft een regenhoes en een (nood)fluitje op de borstband.

Airzone Active Headlocker

Eindoordeel

Marcel is ontzettend enthousiast over deze rugzak. Ik heb hem nog gevraagd wat de minpunten zijn, maar hij kan geen minpunten verzinnen. Deze rugzak is wat hem betreft in alle opzichten comfortabel en praktisch.

Laatst gingen wij een wandeling maken in het weekend en zag ik hem deze rugzak inpakken. Normaal gesproken neemt hij dan een kleinere rugzak mee. Toen ik hem vroeg waarom hij juist deze rugzak meeneemt, was zijn antwoord: “Omdat deze rugzak zo lekker zit!”
Duidelijk!

Lowe Alpine Airzone Trek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.