ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

In Keulen zijn 70 mensen bevrijd uit de Kölner Seilbahn toen deze was vastgelopen. Het is een van de populairste attracties in Keulen. Hij gaat over de Rijn en vanuit de 40 meter hoge kabelbaan heb je een prachtig uitzicht over de stad. Waar de mensen dachten een leuk ritje te maken met mooi uitzicht eindigde deze abseilend naar beneden. Enkelen konden met een hoogwerker of ladders naar beneden worden gehaald door de brandweer. Voor de mensen die al boven de rivier hingen was er geen andere optie dan abseilen.

De kabelbaan ging rond half vier kapot. Pas vierenhalf uur later stond iedereen weer met beide benen op de grond. Dit kwam volgens de brandweer omdat er te weinig hulpverleners waren om mensen te helpen met abseilen. Uiteindelijk zijn er vrijwilligers uit de omliggende plaatsen Aken en Düsseldorf opgeroepen om de reddingsactie te versnellen. Ook bemoeilijkte de harde wind de reddingsactie. De situatie was verder wel onder controle aldus de brandweer.

In één van de vastgelopen gondels zat een familie met twee jonge kinderen. Zij konden met een hoogwerker worden bevrijd door de brandweer en kwamen met de schrik vrij. Zij hadden al snel door dat er iets niet klopte want ze hadden de kabel waar de gondel aan hangt tegen het dak horen slaan. Het doel van de familie was de dierentuin maar de vraag is of ze die gehaald hebben..

Duitse media melden dat een gondel deels uit het geleidingssysteem is geschoten.De grote vraag is nu natuurlijk hoe het heeft kunnen gebeuren. Het kan zijn dat de harde wind een factor speelde in het vastlopen. Onderzoek loopt nog.

Zie hier een filmpje die Wuppbrvideo plaatste.

Bron: www.nos.nl
Video: WuppbrVideo
Foto: www.cologne-tourism.com/

 

 

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.