Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

Rode rotsen domineren dit landschap. Het voelt alsof we midden in de nationale parken van Utah of Arizona zitten. Dit natuurschoon ligt echter veel dichtbij huis. De Marokkaanse Rozenvallei rondom Bou Tharar om precies te zijn. We maken een meerdaagse hike in mei. Onze accommodatie ligt prachtig bij een rivier waardoor we worden omringd door een groene oase in het verder dorre landschap.          

Een groene oase

De omgeving doet denken aan Monument Valley

Vanuit Bou Tharar, op vijf uur rijden vanuit Marrakesh, zullen we een tweedaagse hike ondernemen. Met temperaturen van rond de 25 graden is het nog steeds aangenaam genoeg om hier in mei te hiken. Vanuit het dorp dalen we langzaam af richting de kloof en wandelen we door een gebied wat mij persoonlijk moet denken aan Monument Valley. Langs de steile rotswanden is het pad goed bewandelbaar, waardoor goed ingelopen wandelschoenen voldoende zijn voor deze hike.    

Marokkaans Arizona

Op verschillende daken zijn ooievaarsnesten te vinden

Naarmate de wandeling vordert vormt een schitterend uitzicht voor ons. De rotshellingen zijn oranjerood, de oase lichtgroen en te midden van dit kleurenpalet doemt een dorpje op. Bij een lokale familie drinken we thee en maken we kennis met de Marokkaanse gastvrijheid. Het dorp zelf lijkt uit rode leem opgetrokken. Op verschillende daken zijn ooievaarsnesten te vinden. Er hangt serene rust in het dorpje. Na een wandeling van ruim acht kilometer keren we weer terug naar onze accommodatie.                                    

Een ooievaarsnest

De klaprozen hebben een diep robijnrode kleur.                                                   

De volgende dag hike we door de groene oase. We volgen de rivier. Onze eindbestemming is de kloof nabij Ighil N’ Oumgoun. Het pad is soms erg smal waardoor sommige van ons deze ochtend een heuse balansoefening voorgeschoteld krijgen. Onderweg staan de mooiste bloemen in bloei waaronder klaprozen. Klaprozen zijn typerend voor deze streek. Hun diep robijnrode kleur is bijna surrealistisch.

In mei staan overal klaprozen in bloei!

Een kasba is van oudsher een verdedigingswerk

Opnieuw komen we in een rood uit leem opgetrokken dorp waarvan er zovelen in deze streek zijn. In een kasba, kortgezegd een Marokkaans kasteeltje, krijgen we een heerlijke lunch. De schotels met olijven en kaas zijn nog steeds in van mijn favoriete gerechten. We vervolgen onze hike richting de kloof van Ighil N’Oumgoun. De omgeving wordt gek genoeg steeds groener. De rivier wordt bredere en via grote keien springen we naar de overkant. Hier staan de ezels op ons te wachten.

Een Marokkaanse kasba.

Er heerst een fijne koelte in de kloof.                                            

De ezels brengen ons op een rustig tempo door de kloof. Het uitzicht is adembenemend mooi. We vallen van de ene in de andere verbazing. Het is heel apart dat er zo’n koelte in een kloof heerst. Na ongeveer driekwartier rijden komen we aan bij onze accommodatie. Daar wacht ons een avond vol met Marokkaanse muziek en dans. Hoe hard we ook meezongen niemand kon er last van hebben in de omgeving. We waren de enigen!

De ingang van de kloof

Hoe kom je in de Rozenvallei van Bou Tharar?

Het dichtstbijzijnde vliegveld is de luchthaven van Marrakesh. Het beste kan je in Marrakesh een georganiseerde tour boeken zeker wanneer je niet zo goed Frans spreekt. De avonturier onder ons kan natuurlijk het beste een auto huren om in 5 uur in Bou Tharar aan te komen. Bedenk wel dat het aantal accomodaties schaars is dus boek ruim van tevoren. Een aanrader is hotel Awayou. Het is een eenvoudig maar goed hotel waar ook veel Europeanen komen en waar heerlijk Marokkaans voor je gekookt wordt! Meer avonturen over Marokko vind je hier.


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer