Rondreizen Europa

Ben jij altijd op zoek naar nieuwe plekjes op de wereld waar de paden nog niet platgetrapt zijn en de natuur weelderig is? Dan laten wij jou de nieuwste “ontdekking” zien : eiland Rodriques, een eco-bestemming waar nog bijna geen massa toerisme is.

scuba snorkelen duiken rodriques
ile rodrigues onderwaterwereld

Rodriques is 18 bij 8 kilometer: lekker overzichtelijk en klein

Rodrigues (je spreekt het uit als “rodriek”) is een onderdeel van het grotere Mauritius.  Vanaf oktober 2017 onderhoudt KLM samen met Air Mauritius rechtstreekse vluchten uit. Na een stop op het hoofdeiland Mauritius vlieg je in 1,5 uur door naar Rodrigues. : een klein eiland van 18 km. lang en 8 km. breed. Lekker klein en overzichtelijk en nog geen massahotels, praktisch geen toerisme, en overal nog die hartelijke gastvrijheid van een ongerept eilandje. Heel bijzonder: de lagune rondom het eiland is bijna 2x zo groot !

rodrigues , mauritius
rodrigues ; van bovenaf gezien.

Rodrique is een eiland met zo’n typische smeltkroes aan nationaliteiten wat je zoveel ziet op eilanden waarbij de locale bevolking zich heeft vermengd met ontdekkingsreizigers : Creools, Frans, Engels, Afrikaans..

Vulkanisch van oorsprong dus groen & weelderig:

Uiteraard kan je op Rodrigues (net als op Mauritius) weelderige natuur verwachten in combinatie met witte zandstranden, en turquoise baaitjes, omdat het eiland van oorsprong vulkanisch is; met mooie bergen en heel veel groen. Het eiland heeft ruim 40 hele bijzondere plantensoorten die je alleen daar kunt vinden. Het hoogste punt is de berg Limon.

650 reuze schildpadden leven in een reservaat op Rodrigues

De reuze-schildpadden :

reuzeschildpad rodrigues mauritius
De reuze schildpadden van Rodrigues. credits: mauritiusattractions.com

Het eiland is een thuis voor reuze-schildpadden. Het park ligt aan de zuidkant van het eiland waar tussen de bijzondere plantensoorten de enorme schildpadden leven. Het is ooit opgezet door een bioloog die droomde van een plek voor deze dieren. Vandaag de dag is het park 20 hectare groot. Je kunt een wandelpad volgen van 2 km: deze trail gaat dwars door het natuurpark, waarbij je tussen de schildpadden doorloopt; in totaal maar liefst 650 stuks !

kitesurf paradijs met een jaarlijks terugkerend festival

Kitesurfen op Rodriques :

kitesurf festival rodriques
Kitesurfen op Rodrigues, credits: skc.re

Rodrigues is ongerept en redelijk klein. Hier ga je naar toe als je houdt van mooie natuur, witte strandjes, en sportieve bezigheden die zich vooral rondom de heldere zee afspelen als kitesurfen, vissen, duiken. Het eiland is heel bekend als een van de beste kitesurfspots vanwege de sterkte (passaat)wind en eind Juni vindt hier het jaarlijkse kitesurf festival plaats. www.rodrigueskitesurf.com

Ziplining vanaf de Malgache berg

Ook kan je ziplinen van de “Montagne Malgache”, vanaf deze berg kan je vliegen als een vogel over de groene weelderige begroeiing van het eiland. Tijdens het ziplinen vlieg je over de lagune aan de zuid-kant van het eiland, de watervallen, en 3 groene valleien. Je hangt 100 meter boven de grond, en legt een afstand af van bijna 400 meter.

ziplinen rodrigues
ziplining op Rodriques

Trailrunning op Rodrigues :

1x per jaar is het eiland toneel van een trailrunning evenement, waarbij de deelnemers dwars door de schitterende natuur een van de trails volgen over kliffen en rotsen. Dit evenement is in November. www.trailrodrigues.com

Scuba-diving:

de vele koraalriffen rondom het eiland zijn ideaal voor duikers en snorkelaars. Het buitenste rif bij het eiland ligt op 10 km. afstand.

onthoudt dit plekje want dit ga je vast en zeker vaker voorbij zien komen!

Meer weten over het “grote zusje ” Mauritius? : https://www.mountainreporters.com/video/zomersport/bijzondere-outdoorbestemmingen-hiking-en-trekking-op-mauritius/

SNP Natuurreizen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in