ADVERTENTIENKBV
Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

Het eiland Rodrigues: eco-bestemming voor natuurliefhebbers

Door Sandra de Moor

Ben jij altijd op zoek naar nieuwe plekjes op de wereld waar de paden nog niet platgetrapt zijn en de natuur weelderig is? Dan laten wij jou graag een nieuwe reis-ontdekking zien: het eiland Rodrigues. Een eco-bestemming waar nog bijna geen massa toerisme is.

scuba snorkelen duiken rodriques
Rodrigues, onderwaterwereld

Rodriques is achtien bij acht kilometer: lekker overzichtelijk en klein

Rodrigues, je spreekt het uit als “rodriek”, is een onderdeel van het grotere Mauritius. Het is een klein eiland van achttien bij acht kilometer. Lekker overzichtelijk en nog geen massahotels, praktisch geen toerisme, en overal nog die hartelijke gastvrijheid. Heel bijzonder: de lagune rondom het eiland is bijna 2x zo groot als het eiland zelf!

rodrigues , mauritius
Rodrigues, vanuit de lucht

Rodrigues is een eiland met zo’n typische smeltkroes aan nationaliteiten wat je vaak ziet op eilanden. De lokale bevolking zich heeft vermengd met ontdekkingsreizigers. Hierdoor vind je er nu een vrolijke en verrassende mix van culturen: Creools, Frans, Engels en Afrikaans.

Vulkanisch, groen en weelderig

Uiteraard kan je op Rodrigues, net als op Mauritius, weelderige natuur verwachten in combinatie met witte zandstranden, en turquoise baaitjes, omdat het eiland van oorsprong vulkanisch is; met mooie bergen en heel veel groen. Het eiland heeft ruim veertig hele bijzondere plantensoorten die je alleen daar kunt vinden. Het hoogste punt is de berg Limon.

De reuzenschildpadden

reuzeschildpad rodrigues mauritius
De reuzenschildpadden van Rodrigues. Foto: mauritiusattractions.com

Het eiland is een thuis voor reuzenschildpadden. Het park ligt aan de zuidkant van het eiland waar de enorme schildpadden leven tussen de bijzondere plantensoorten. Het park is ooit opgezet door een bioloog die droomde van een speciale plek voor deze dieren. Vandaag de dag is het park twintig hectare groot. Je kunt een wandelpad volgen van twee kilometer. Deze trail gaat dwars door het natuurpark, waarbij je tussen de schildpadden doorloopt; in totaal maar liefst 650 stuks!

Kitesurfen op Rodrigues

kitesurf festival rodriques
Kitesurfen op Rodrigues. Foto: skc.re

Rodrigues is ongerept en redelijk klein. Hier ga je naar toe als je houdt van mooie natuur, witte strandjes, en sportieve bezigheden die zich vooral rondom de heldere zee afspelen als kitesurfen, vissen, duiken. Het eiland is heel bekend als een van de beste kitesurfspots vanwege de sterkte (passaat)wind en eind Juni vindt hier het jaarlijkse kitesurf festival plaats. www.rodrigueskitesurf.com

Ziplining vanaf de Malgache berg

Ook kun je ziplinen van de “Montagne Malgache”. Vanaf deze berg kan je vliegen als een vogel over de weelderige begroeiing van het eiland. Tijdens het ziplinen vlieg je over de lagune aan de zuidkant van het eiland, watervallen, en drie groene valleien. Je hangt honderd meter boven de grond, en legt een afstand af van bijna 400 meter.

ziplinen rodrigues
Ziplining op Rodriques

Trailrunning op Rodrigues

Één keer per jaar is het eiland het toneel van een trailrunning evenement.  De deelnemers rennen dwars door de schitterende natuur over kliffen en rotsen. Dit evenement vindt plaats in november. www.trailrodrigues.com

Scuba-diving

De vele koraalriffen rondom het eiland zijn ideaal voor duikers en snorkellaars. Het buitenste rif bij het eiland ligt op tien kilometer afstand.

Onthoud dit plekje want deze bestemming ga je vast en zeker vaker voorbij zien komen!

Meer weten over het grote zusje Mauritius? Lees het artikel hier

Advertentie

Doe ook mee met de Week van de Bergsport. Klik hier voor meer informatie!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.