Dag 5 – Baranco Camp naar Karanga Camp

Elke avond krijgen we een briefing voor de volgende dag. En zo ook gisteren voor vandaag. De Baranco Wall staat op het programma. Hier moeten we met handen en voeten gaan klimmen. Naast de vele hoogtemeters die we wandelend gaan maken. Vooraf was ik al enigszins gespannen voor deze dag. Echter merken we vrij snel dat dit nergens voor nodig was, het klimmen is een leuke afwisseling en gaat ook eigenlijk best vlot. Het smalste stukje de ‘kissing rock’ ziet er heftiger uit op de foto dan dat het voelde.

Kissing Rock Baranco Wall Kilimanjaro
Op de Baranco Wall, bij de ‘kissing rock’ ©Foto: Tessa Kramer
Porters op de Baranco Wall
Ook de porters beklimmen (met bepakking) de Baranco Wall ©Foto: Tessa Kramer
Bovenaan de Baranco Wall Kilimanjaro
Met onze 2 gidsen (Steev & Lucas) na het beklimmen van de Baranco Wall ©Foto: Tessa Kramer
Zonsondergang in Karanga Camp. Uitzicht op mt Meru
De zonsondergang is fenomenaal ©Foto: Tessa Kramer

Bovenaan nemen we een wat langere pauze en natuurlijk foto’s, met aan de ene kant eindeloos uitzicht van wolkenvelden en aan de andere kant de berg. Daarna wandelen we verder. Het laatste stukje is nog even zigzaggen omhoog, maar dan komen we aan in Karanga Camp. Ook hier is iedereen in het kamp in voor een praatje als we het kamp verkennen tijdens een korte wandeling. De zonsondergang hier is fenomenaal!

Dag 6 Karanga Camp naar Barafu Camp

Vandaag staat basecamp, oftewel Barafu Camp, op het programma. Vanuit daar gaan we vanavond de toppoging doen, maar eerst moeten we dus nog naar dit kamp lopen.  We hebben er zin in en lopen vandaag met prachtige uitzichten (waaronder op Mt Meru) richting basecamp.

Ook hier weer prachtige vergezichten op de route richting Basecamp (Barafu Camp). Het pad wat je op de foto ziet hebben we net achter ons gelaten ©Foto: Tessa Kramer
Barafu Camp bord
Barafu Camp! ©Foto: Tessa Kramer

Na een relatief korte wandeling komen we aan in Barafu camp, oftewel basecamp. Vanuit hier gaan we de top deze nacht nog beklimmen. Opnieuw hebben we een geweldig plekje in het kamp, met uitzicht op Mawenzi peak. Tijdens de briefing gisterenavond werd ons op het hart gedrukt niet te veel te vragen naar ervaringen van mensen die terug zijn gekomen van de top en weer zijn afgedaald richting Barafu Camp.

Dit om te voorkomen dat we te nerveus zouden worden. We moeten vol positieve energie de berg op! We stellen deze vragen dan ook maar niet. Alhoewel ik niet weet of het niet stellen van vragen me meer vertrouwen geeft.

Mawenzi Peak vanuit Barafu Camp
UItzicht op Mawenzi Peak vanuit Barafu Camp ©Foto: Tessa Kramer

In het kamp hebben we lunch waarna de laatste briefing volgt. Het plan: middernacht weg, lopen met koplamp voor uren (waarbij de eerste 4 uur volgens de gidsen cruciaal zijn) de zonsopgang, stella point, de top van de krater Uhuru Peak en als laatste de afdaling.

Ik begin nu toch wel enigszins gespannen te raken, want de top is uiteindelijk waar we voor gekomen zijn. Onze gidsen geven ons laatste adviezen met welke kleding aan te doen, maar ook wat eventuele effecten kunnen zijn van het lange lopen en hoogte,  wat we eraan kunnen doen, wanneer je gewoon door kan gaan en wanneer je echt naar beneden moet.

Fijn, want zo kan je de situatie een stuk beter inschatten wanneer bepaalde symptomen opspelen. Na een vroege lunch en diner in barafu kamp gaan we vroeg slapen, we moeten immers middernacht weer opstaan voor onze toppoging!

Barafu Camp (Basecamp Kilimanjaro)
Onze plek in Barafu Camp (Basecamp) ©Foto: Tessa Kramer

Meer weten over mijn ervaringen tijdens de beklimming van Kilimanjaro?

Lees meer over mijn voorbereiding en de rest van de dagen op Mountainreporters:

De voorbereiding

Dag 1 en 2

Dag 3 en 4

Dag 7 en 8

Little America

Reizen naar USA en Canada


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer