klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Dag 5 – Baranco Camp naar Karanga Camp

Elke avond krijgen we een briefing voor de volgende dag. En zo ook gisteren voor vandaag. De Baranco Wall staat op het programma. Hier moeten we met handen en voeten gaan klimmen. Naast de vele hoogtemeters die we wandelend gaan maken. Vooraf was ik al enigszins gespannen voor deze dag. Echter merken we vrij snel dat dit nergens voor nodig was, het klimmen is een leuke afwisseling en gaat ook eigenlijk best vlot. Het smalste stukje de ‘kissing rock’ ziet er heftiger uit op de foto dan dat het voelde.

Kissing Rock Baranco Wall Kilimanjaro
Op de Baranco Wall, bij de ‘kissing rock’ ©Foto: Tessa Kramer
Porters op de Baranco Wall
Ook de porters beklimmen (met bepakking) de Baranco Wall ©Foto: Tessa Kramer
Bovenaan de Baranco Wall Kilimanjaro
Met onze 2 gidsen (Steev & Lucas) na het beklimmen van de Baranco Wall ©Foto: Tessa Kramer
Zonsondergang in Karanga Camp. Uitzicht op mt Meru
De zonsondergang is fenomenaal ©Foto: Tessa Kramer

Bovenaan nemen we een wat langere pauze en natuurlijk foto’s, met aan de ene kant eindeloos uitzicht van wolkenvelden en aan de andere kant de berg. Daarna wandelen we verder. Het laatste stukje is nog even zigzaggen omhoog, maar dan komen we aan in Karanga Camp. Ook hier is iedereen in het kamp in voor een praatje als we het kamp verkennen tijdens een korte wandeling. De zonsondergang hier is fenomenaal!

Dag 6 Karanga Camp naar Barafu Camp

Vandaag staat basecamp, oftewel Barafu Camp, op het programma. Vanuit daar gaan we vanavond de toppoging doen, maar eerst moeten we dus nog naar dit kamp lopen.  We hebben er zin in en lopen vandaag met prachtige uitzichten (waaronder op Mt Meru) richting basecamp.

Ook hier weer prachtige vergezichten op de route richting Basecamp (Barafu Camp). Het pad wat je op de foto ziet hebben we net achter ons gelaten ©Foto: Tessa Kramer
Barafu Camp bord
Barafu Camp! ©Foto: Tessa Kramer

Na een relatief korte wandeling komen we aan in Barafu camp, oftewel basecamp. Vanuit hier gaan we de top deze nacht nog beklimmen. Opnieuw hebben we een geweldig plekje in het kamp, met uitzicht op Mawenzi peak. Tijdens de briefing gisterenavond werd ons op het hart gedrukt niet te veel te vragen naar ervaringen van mensen die terug zijn gekomen van de top en weer zijn afgedaald richting Barafu Camp.

Dit om te voorkomen dat we te nerveus zouden worden. We moeten vol positieve energie de berg op! We stellen deze vragen dan ook maar niet. Alhoewel ik niet weet of het niet stellen van vragen me meer vertrouwen geeft.

Mawenzi Peak vanuit Barafu Camp
UItzicht op Mawenzi Peak vanuit Barafu Camp ©Foto: Tessa Kramer

In het kamp hebben we lunch waarna de laatste briefing volgt. Het plan: middernacht weg, lopen met koplamp voor uren (waarbij de eerste 4 uur volgens de gidsen cruciaal zijn) de zonsopgang, stella point, de top van de krater Uhuru Peak en als laatste de afdaling.

Ik begin nu toch wel enigszins gespannen te raken, want de top is uiteindelijk waar we voor gekomen zijn. Onze gidsen geven ons laatste adviezen met welke kleding aan te doen, maar ook wat eventuele effecten kunnen zijn van het lange lopen en hoogte,  wat we eraan kunnen doen, wanneer je gewoon door kan gaan en wanneer je echt naar beneden moet.

Fijn, want zo kan je de situatie een stuk beter inschatten wanneer bepaalde symptomen opspelen. Na een vroege lunch en diner in barafu kamp gaan we vroeg slapen, we moeten immers middernacht weer opstaan voor onze toppoging!

Barafu Camp (Basecamp Kilimanjaro)
Onze plek in Barafu Camp (Basecamp) ©Foto: Tessa Kramer

Meer weten over mijn ervaringen tijdens de beklimming van Kilimanjaro?

Lees meer over mijn voorbereiding en de rest van de dagen op Mountainreporters:

De voorbereiding

Dag 1 en 2

Dag 3 en 4

Dag 7 en 8

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer