klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Het lijkt wel – net als dat met orkanen het geval is – of het vulkaanuitbarstingsseizoen is begonnen. Na alle hectiek rondom de verwachte aanstaande eruptie van de Mount Agung op Bali staat nu de Manaro, de vulkaan op het eiland Ambae in Vanuatu, op punt van uitbarsten.

De berg rommelt al een tijdje en spuwt rook en ROTSBLOKKEN uit

De autoriteiten van Vanuatu hebben alle 11.000 bewoners van het eiland Ambae opgedragen om uit te wijken naar andere eilanden vanwege een dreigende vulkaanuitbarsting. Maandag werd de situatie rond de Manaro-vulkaan kritiek genoemd. De berg rommelt al een tijdje en spuwt rook en rotsblokken uit. De vulkaan barstte voor ’t laatst uit in 2005.

De hele bevolking geëvacueerd

Eerder deze week kregen de bewoners van het gebied rond de vulkaan te horen dat ze moesten uitwijken naar andere delen van het eiland. Maar vanochtend besloot de regering iedereen van het eiland weg te halen. Volgende week vrijdag moet de evacuatie zijn afgerond.

Vanuatu, een eilandengroep ten oosten van Australië, is een van landen in de wereld die het meest te lijden heeft van natuurgeweld als tropische stormen, aardbevingen en vulkaanuitbarstingen.

bron: nos.nl

De Manaro vulkaan op Ambae in Vanuatu

Wat je altijd al wilde weten over Manaro maar nooit durfde te vragen

De Manaro (ook wel naar het eiland zelf Aoba gemaand) is een vulkaan op het eiland Ambae in Vanuatu, die 1496 m hoog is. Het is een schildvulkaan die bestaat uit een grote klomp basalt met op de top twee of drie kratermeren.

Recente uitbarstingen waren er in maart 1995 en november 2005.

Opmerkelijk: Na de uitbarsting van 2005 ontdekten wetenschappers dat het grootste kratermeer verkleurd was van blauw naar rood.

bron: wikipedia


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer