Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Het lijkt wel – net als dat met orkanen het geval is – of het vulkaanuitbarstingsseizoen is begonnen. Na alle hectiek rondom de verwachte aanstaande eruptie van de Mount Agung op Bali staat nu de Manaro, de vulkaan op het eiland Ambae in Vanuatu, op punt van uitbarsten.

De berg rommelt al een tijdje en spuwt rook en ROTSBLOKKEN uit

De autoriteiten van Vanuatu hebben alle 11.000 bewoners van het eiland Ambae opgedragen om uit te wijken naar andere eilanden vanwege een dreigende vulkaanuitbarsting. Maandag werd de situatie rond de Manaro-vulkaan kritiek genoemd. De berg rommelt al een tijdje en spuwt rook en rotsblokken uit. De vulkaan barstte voor ’t laatst uit in 2005.

De hele bevolking geëvacueerd

Eerder deze week kregen de bewoners van het gebied rond de vulkaan te horen dat ze moesten uitwijken naar andere delen van het eiland. Maar vanochtend besloot de regering iedereen van het eiland weg te halen. Volgende week vrijdag moet de evacuatie zijn afgerond.

Vanuatu, een eilandengroep ten oosten van Australië, is een van landen in de wereld die het meest te lijden heeft van natuurgeweld als tropische stormen, aardbevingen en vulkaanuitbarstingen.

bron: nos.nl

De Manaro vulkaan op Ambae in Vanuatu

Wat je altijd al wilde weten over Manaro maar nooit durfde te vragen

De Manaro (ook wel naar het eiland zelf Aoba gemaand) is een vulkaan op het eiland Ambae in Vanuatu, die 1496 m hoog is. Het is een schildvulkaan die bestaat uit een grote klomp basalt met op de top twee of drie kratermeren.

Recente uitbarstingen waren er in maart 1995 en november 2005.

Opmerkelijk: Na de uitbarsting van 2005 ontdekten wetenschappers dat het grootste kratermeer verkleurd was van blauw naar rood.

bron: wikipedia


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer