Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

De verborgen parel in de golf van Thailand: Koh Ta Kiev

Door Anouk Kelhout

Laat je niet misleiden door de titel, want dit fantastische eiland ligt voor de kust van Cambodja. Er is niet zo heel veel over Koh Ta Kiev te vinden aangezien veel backpackers naar de populaire buureilanden Koh Rong en Koh Rong Samloem gaan. Ik hoorde over Koh Ta Kiev via een Amerikaan die ik had ontmoet in Phnom-Penh. Hij was hier spontaan een paar maanden blijven hangen. Iets wat goed te begrijpen is, want als je de azuurblauwe zee en de prachtige natuur ziet, wil je nooit meer weg uit dit paradijs!

Expeditie Robinson gevoel

Alleen al de boot naar het eiland toe geeft je een soort Expeditie Robinson gevoel. Het is even zoeken, maar vanaf Otres Beach in Sihanoukville gaat er twee keer per dag een boot. Het is aan te raden om in een keer door te gaan naar het eiland en niet in Sihanoukville te verblijven. De stad wordt onder de reizigers ook wel ‘shit-ville’ genoemd. Chinese aannemers bouwen er gigantische casino’s en resorts voor de rijken. Het eens zo idyllische kustplaatsje is hierdoor verandert in een grote bouwput.

De boot van Otres Beach naar Koh Ta Kiev
De Expeditie Robinson boot naar Koh Ta Kiev. Foto: Anouk Kelhout

The Last Point (letterlijk!)

Ik verbleef in het hostel The Last Point. Als je aankomt snap je meteen de benaming. Deze prachtige plek voelt ook echt als The Last Point. Zonder stromend water, elektriciteit en internet ben je aangewezen op de mensen om je heen en de natuur.

Bij The Last Point kan je een kleine bungalow, slaapzaal of als een echte Robinson Crusoe in een hangmatje slapen

Als je in de zee ligt, kijk je je ogen uit van de grote kaketoes die van boom naar boom vliegen. Bij The Last Point kan je een kleine bungalow, slaapzaal of als een echte Robinson Crusoe in een hangmatje slapen.

Slaapzaal
De bamboe hut dient als slaapzaal. Foto: Anouk Kelhout

Lichtgevend plankton en zee-egels zo groot als voetballen

Op Koh Ta Kiev kan je een bijzonder natuurverschijnsel aanschouwen, namelijk het lichtgevende plankton. Het plankton licht op bij beweging en is het beste te zien als het pikdonker is. Aangezien er op Koh Ta Kiev geen elektriciteit is, is het om 19:00 al donker. Dan is het perfecte moment om de zee in te duiken.

Zodra je je armen beweegt zie je allemaal lichtblauwe bubbeltjes oplichten. Het plankton reageert op bewegingen, tussen de golven door zie je dus allemaal kleine glitters. Het is echt een magisch moment om op zo’n prachtig eiland in de zee te zwemmen met deze bijzondere wezentjes.

Kampvuur
Zonder elektriciteit was de enige bron van licht het grote kampvuur. Foto: Anouk Kelhout

Overdag is het gaaf om je door de jungle te begeven naar Coral Beach. Zoals je naam al suggereert, ligt de zee bij dit stukje strand vol met kleurrijk koraal. Wel moet je oppassen voor de zee-egels, die soms zo groot zijn als voetballen! De jungle tocht terug word je vergezeld door prachtige vlinders en hier en daar een kleine slang.

Koh Ta Kiev is misschien niet zo’n feestbestemming als buureiland Koh Rong maar qua natuur echt een magische plek. Van mijn hele reis was dit misschien wel het meest ‘underrated’ en verassende eiland waar ik ben geweest. Een absolute aanrader voor als je in Cambodja bent!

Zonsondergang
Elke avond was een prachtige zonsondergang te bewonderen. Foto: Anouk Kelhout

Lees hier meer verhalen en reistips over Azië


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer