klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

ANVR adviseert reisbureaus te stoppen met reizen naar China

Door Edwin Hagenouw | bron: nu.nl op 29 januari 2020

Het jaar begon zo goed voor China. Het succesvolle tv-programma Wie is de Mol heeft het land uitgekozen als locatie voor het twintigste seizoen. Veel mensen, waaronder ikzelf, werden verrast door de ongekende schoonheid van het land. Waarbij China nooit op mijn bucketlist stond, was dat na afloop van de eerste aflevering van Wie de Mol wel het geval. Wat een prachtige en ongerepte natuur en fantastisch die mystieke en mysterieuze cultuur.

Vreselijk jammer dat het positieve sentiment over China nu volledig is verdampt door de ontdekking van het coronavirus. De ANVR, waarbij zo’n driehonderd reisorganisaties zijn aangesloten en waarvan circa zestig organisaties reizen verzorgen naar China, adviseert al haar leden tot en met 29 februari geen reizen naar China uit te voeren, meldt de ANVR woensdag.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over het coronavirus? Volg dan het liveblog van nu.nl

Reden voor het advies is de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Inmiddels zijn er in China bijna zesduizend besmettingen en 132 mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Het virus is ook opgedoken in Frankrijk en Duitsland, in beide landen zijn vier mensen besmet geraakt met het coronavirus.

Ieder risico uitsluiten

Om ieder risico uit te sluiten worden ANVR-reisorganisaties geadviseerd hun reizen naar het vasteland van China te annuleren tot en met 29 februari. Een uitzondering wordt gemaakt voor overstappende passagiers in Hongkong naar bijvoorbeeld Australië.

China
Zo mooi is China. Photo by Joshua Earle on Unsplash

“Uiteraard zal de ANVR de situatie nauwlettend blijven volgen en houden we contact met Buitenlandse Zaken, RIVM en VWS. Veiligheid en gezondheid van reizigers hebben wij als reisbrancheorganisatie hoog in het vaandel”, schrijft ANVR-directeur Frank Oostdam.

KLM blijft vliegen naar China

De KLM blijft voorlopig naar China vliegen, maakt de luchtvaartmaatschappij woensdag bekend. Het bedrijf laat weten de ontwikkelingen rond het virus nauwgezet in de gaten te houden. British Airways en het Indonesische Lion Air Group zijn wel gestopt met alle vluchten naar China.

UPDATE 29/1/2020: 19.00

De KLM schrapt toch tijdelijk een aantal vluchten naar China vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het gaat om deze vluchten:

  • Per 30 januari: directe vluchten naar Chengdu en Hangzhou.
  • Per 30 januari: het aantal wekelijkse vluchten naar Sjanghai daalt van elf naar zeven keer per week.
  • Per 31 januari: de directe vluchten naar Xiamen.

De aanpassingen blijven van kracht tot en met 29 februari 2020, laat de luchtvaartmaatschappij weten. Het aantal wekelijkse vluchten naar Peking blijft staan op zeven. Eerder op de dag zei KLM nog dat er vooralsnog geen vluchten zouden worden geschrapt.


Lees hier alle artikelen en verhalen over reizen naar China


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer