Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

FOTOREPORTAGE – DE WOESTE WATEREN VAN BALI

Door Sabrina Gaudio

Ik heb me nog nooit zo één met de natuur gevoeld als vandaag, met deze intens donkere donderwolken boven mijn hoofd. Alsof ze een spelletje met me spelen, uitdagend en dreigend tegelijk. Het geluid van de golven die stukslaan op de branding en vervolgens knisperend binnen komen rollen op het strand… Zo had ik me Bali niet voorgesteld in juli. Maar ik heb nog nooit zo genoten van het eiland als deze keer. Ik hoef niets meer te doen dan te kijken, de surfers in me op te nemen, terwijl ze de woeste golven berijden op hun shortboards.

Echo Beach, Bali. – Foto: Sabrina Gaudio

Ik schreef dit vorige zomer in mijn reisdagboek, zittend op het strand van Canggu, op Bali. Ik ging naar Bali om te surfen, maar de golven waren zo ontzettend wild, dat ik me er niet aan durfde te wagen. Dan maar vastleggen in een foto, dacht ik.

Niet zo tropisch, maar zeker niet minder mooi… Foto: Sabrina Gaudio
“You can’t stop the waves, but you can learn to surf.”, zei John Kabat-Zinn.
– Foto: Sabrina Gaudio
Geen golf te hoog voor deze dappere surfers… – Foto: Sabrina Gaudio
De vogels van Echo Beach. – Foto: Sabrina Gaudio

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de kracht van water. Ik heb een groot respect voor de oceaan. Misschien zelfs wel een beetje angst. Water is iets krachtigs. Er is iets aan het zien van kabbelende beekjes, kolkende rivieren of woeste golven in de oceaan. Water geeft ons een gevoel van rust en kalmte, het verbindt ons met de natuur en de wereld. Water is nu eenmaal een groot deel van ons, wij bestaan uit water, en misschien is dat ook wel de reden dat wij ons hier zo door voelen aangetrokken.

Water brengt ons balans, water brengt ons leven en water brengt ons ook heel veel plezier

De één kijkt graag van een veilige afstand naar de kracht van water, de ander kan niet wachten tot de golven hoog genoeg zijn om met een surfplank de zee in te duiken. Water brengt ons balans, water brengt ons leven en water brengt ons ook heel veel plezier. Zeilen, raften, kajakken, kanoën, duiken, surfen… we kunnen er geen genoeg van krijgen. Dat besefte ik weer, toen ik aankwam in het uiterste noorden van Bali, bij de majestueuze Gitgit waterval. Durfals gooien zich hier letterlijk en figuurlijk in het diepe, door zichzelf van een hele hoge waterval af te storten…

Waterfall sliding… durf jij?! – Foto: Sabrina Gaudio
Het lijkt nog zoveel hoger als je bovenop staat… – Foto: Sabrina Gaudio
Begeleid door een gids word je naar de rand van de waterval gebracht.
– Foto: Sabrina Gaudio
En dan is er geen weg meer terug! – Foto: Sabrina Gaudio
De omgeving is sprookjesachtig mooi. – Foto: Sabrina Gaudio
Er is ook een kleine waterval waar je vanaf kunt springen, mocht je de andere te hoog vinden… – Foto: Sabrina Gaudio

En daar, in een piepklein dorpje aan de oostkust van Bali, vond ik ook de rust van water. Ik bleef een week en elke dag zat ik urenlang op hetzelfde plekje op het strand. Genietend en verwonderd. Ik kon er geen genoeg van krijgen…

De Blue Lagoon in Padang Bai. Niet doorvertellen… – Foto: Sabrina Gaudio
Op een hele vroege ochtend. – Foto: Sabrina Gaudio

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer