Ga met ons mee op een reis naar het hart van het Midden-Oosten en ervaar de echte bedoeïenenlevensstijl. Diep in de woestijn van Zuid-Jordanië, aan de grens met Saoedi-Arabië zullen we ons onderdompelen in misschien wel het meest spectaculaire woestijnlandschap ter wereld. Een gebied waar woestijnbewoner zijn in de genen van elke man en vrouw zit. Jordanië is gevuld met overblijfselen van oude veroveraars, onder andere de Nabateeërs, de Ottomanen, de kruisvaarders en de Romeinen.

Petra, een zevenduizend jaar oud wereldwonder

We beginnen onze kennismaking met de bedoeïenencultuur op de Unesco-werelderfgoedlocatie Petra, een zevenduizend jaar oud wereldwonder dat uit de roze zandsteen van het gebied is gesneden.

Wadi Rum

Van daaruit gaan we rechtstreeks naar Wadi Rum om onze kamelen en bedoeïenengidsen te ontmoeten en met hen een onvergetelijke reis door de zogenaamde ‘Vallei van de maan’ te maken. Niet alleen een mooie naam, want in Wadi Rum waan je je op een andere planeet.

We trekken door lege valleien met rode en witte zandduinen, langs canyons en onaardse rotsformaties, terwijl we toppen en natuurlijke rotsbogen beklimmen. Onze bedoeïenengidsen zullen ons hun wegen leren en ons de best bewaarde geheimen van de woestijn laten zien.

Klimmen, wandelen en spelen met kamelen

We zullen in bedoeïenenstijl koken en ’s nachts de verhalen en liedjes uit de oudheid rond het kampvuur horen. We zullen klimmen, wandelen, spelen met kamelen, slapen en genieten van sterren zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien. Yalla! Deze reis is geschikt voor avontuurlijke reizigers met een redelijk goede conditie en interesse in zowel de natuur als de cultuur van Jordanië.

Ervaring met langeafstandswandelen is aan te bevelen, aangezien we streven naar een wandeling van ongeveer twintig kilometer per dag, met optionele extra activiteiten elke dag.


Deze reis is ondertussen vol. Kijk op mijn website voor meer inspiratie en nieuwe reizen die ik ga organiseren. Heb je mijn boek Fulltime Avonturier al gelezen? Kijk hier voor meer informatie en om het boek te kopen.


2 Reactie op “Ga met me mee op deze bijzondere reis naar Jordanië”

 • Tamar Valkenier
  Tamar
  28 februari 2022 at 08:20

  Yes, 23 t/m 30 april gaan we naar Jordanie en er zijn tien plekken te vergeven! zie http://www.karan.nl/reizen 🙂

 • MONIKA
  2 januari 2022 at 11:44

  Hoi Tamar
  Je hebt laatste week bij mij (Vliegende Vlinder) geslapen. Zou graag mee willen op de Jordanië reis, maar zag dat het vol zit. Wil je mij benaderen als er toevallig een plek vrij komt. Bedankt Monika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.