Bezoek een wereldwonder, ga dobberen in de Rode Zee, overnacht in de woestijn. Je beleeft het allemaal tijdens Jordan Nomads. Een ultieme roadtrip van Travelbase, dwars door Jordanië. Het land heeft zoveel te bieden: spectaculaire activiteiten, een wereldberoemde geschiedenis en adembenemende landschappen. Een ding is zeker: de eeuwenoude cultuur en gastvrijheid van de lokale inwoners zullen je zeker een leven lang bijblijven. De route die Travelbase voor je uitgestippeld heeft, brengt je naar unieke plaatsen die niet vermeld staan in grote reisgidsen. 

Samen met Marnix ga ik Jordan Nomads zelf ervaren

Van 13 tot en met 20 april gaan Marnix en ik de Jordan Nomads zelf ervaren. Jordanië staat al erg lang op onze bucketlist en we kijken er enorm naar uit om dit bijzondere land te gaan ontdekken tijdens deze roadtrip. Geweldig natuurlijk om dit samen met mijn zoon te kunnen gaan meemaken.

Na mijn reis door Israël in oktober, zal dit pas de tweede keer zijn dat ik in het Midden-Oosten ben. En ik moet zeggen, de ervaringen in Israël smaakten naar meer. Helemaal toen ik een een eerste blik mocht werpen op Jordanië, rijdend langs de Jordaanoever onderweg naar de Dode Zee. Dobberen in het extreem zoute meer staat ook nu weer op het programma. Net als een bezoek aan het wereldberoemde Petra, snorkelen in de Rode Zee, ontspannen in een Turks bad en een aantal mooie hikes.

We gaan rondrijden in een Mitsubishi Pajero. Deze ruime 4×4 biedt alle comfort die je nodig hebt voor deze reis door Jordanië. Onze route loopt dwars door de spectaculaire Jordaanvallei en brengt ons naar divers bijzondere plekken. ‘s Avonds gaan we kennis maken met de lokale bevolking, als we aankomen op de overnachtingsplaatsen. Elke ochtend zullen we genieten van een heerlijk ontbijt voordat we opnieuw een dag vol verrassingen tegemoet gaan.

Volgens het programma gaan we overnachten in bijzondere lodges en hotels die beschikken over prachtige uitzichten en comfortabele bedden. Ook slapen we twee nachten middenin de bekende Wadi Rum woestijn. Hier gaan we een jeepsafari doen, van zes uur. Gaaf!

In Jordanië kun je wandelen in prachtige ongerepte natuur

Roadtrip Jordanië

Aan het begin van je roadtrip ontvang je een GPS met de volledige route en een gedetailleerd roadbook met diverse nuttige tips & tricks. Sta in je 4×4 en begin aan een groots avontuur! Je zal rondrijden in een Mitsubishi Pajero. Deze gave 4×4 biedt je alle comfort die je nodig hebt voor deze rondreis.

De route loopt dwars door de spectaculaire Jordaanvallei en leidt je naar allerlei bijzondere plekjes. ‘s Avonds maak je kennis met de lokale bevolking, wanneer je aankomt op de overnachtingsplaatsen. Elke ochtend kan je genieten van een heerlijk ontbijt, voordat je opnieuw de baan op gaat.

Wil jij zelf ook Jordan Nomads ervaren? Kijk dan voor meer informatie op jordannomads.org

Hoofdfoto: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.