Het laatste nieuws over aanstaande uitbarsting vulkaan Bali

Van zaterdag op zondagnacht was er een 1500 m. witte rookpluim uit de krater zichtbaar. Er trekken steeds meer vluchtelingen huiswaarts. Echter de 9-12 km zone is niet opgeheven.
rond de vulkaankrater zijn er nog steeds mensen die de adviezen van de overheid aan hun laars lappen
De overheid roept toeristen op gewoon kunnen blijven komen, als je de nieuwsberichten mag geloven verwacht men 30% annuleringen. Het aantal bevingen in en rond de vulkaan is onverminderd hoog.
Beklimmen van vulkaan Bali is levensgevaarlijk
De politie zet samen met het leger bewakingsposten op bij de vulkaan Agung op Bali. Zij willen daarmee voorkomen dat mensen de top beklimmen van de vulkaan die tot op de dag van vandaag nog steeds de hoogste alarmstatus heeft. De bewakingsposten staan op belangrijke hoofdroutes naar de top van de berg en worden 24 uur per dag bemand. Mensen die de gevarenzone willen betreden, worden door bewakers tegengehouden. Dat schrijft Tribun News.
Hoewel er een gevarenzone is ingesteld van 9-12 kilometer rond de vulkaankrater, zijn er nog steeds mensen die de adviezen van de overheid aan hun laars lappen.
Franse toerist en priesters klimmen naar de krater
Op vrijdag 6 oktober 2017 ging een video viraal van een Franse toerist dichtbij de krater van de Agung. Eerder maakten Balinese priesters de klim naar boven om er te bidden en om de situatie met eigen ogen te bekijken.
‘Het betreden van de gevarenzone en het tot dichtbij benaderen van de krater is levensgevaarlijk omdat de vulkaan elk moment kan uitbarsten’, zegt Sutopo Purwo Nugroho, hoofd van de afdeling informatieverstrekking van de Indonesische rampenbestrijdingsdienst BNPB, zoals geciteerd door de Indonesische nieuwssite Pikiran Rakyat.
Daarnaast kan er ook een levensgevaarlijke gloedwolk vrijkomen met een temperatuur tot 800 graden Celsius en een snelheid van 200-300 km/u
Nugroho legt uit dat bij een uitbarsting gloeiendhete lava vrij kan komen die een temperatuur heeft van tussen de 700 tot 1200 graden Celsius. Daarnaast kan er ook een levensgevaarlijke gloedwolk vrijkomen die een temperatuur kan bereiken van 600-800 graden Celsius en een snelheid kan hebben van 200-300 kilometer per uur.
Niets te zien, maar ondergronds gebeurt er veel
Hoewel er nog geen visuele tekenen te zien die wijzen op een uitbarsting van de vulkaan, is er wel degelijk sprake van vulkanische activiteit, legt Nugroho uit. Deze is weliswaar niet met het blote oog waar te nemen, maar is wel geregistreerd door het Centrum van Vulkanologie en Geologische Rampen van Indonesië.
‘Het maken van foto’s en video’s van de krater om deze vervolgens te verspreiden via social media, heeft geen enkele nut en zorgt alleen maar voor nog meer verwarring en onrust onder de bevolking’, zegt Nugroho.
Bron: wijwonenopbali.com
Meer artikelen over Bali lees je hier
Ik ben eigenaar en bedenker van REISSCHRIJVERS MEDIA, uitgever van online reismagazines Mountainreporters, Snowrepublic, Alpenweerman en OutdoorDichtbij. Ik ga graag wintersporten, watersporten en bergwandelen, met een grote passie voor oceanen en bergen. Het is mijn doel jullie te inspireren om net als wij ongerepte bestemmingen te gaan verkennen en om je daar over te geven aan de uitbundigheid en intensiteit van de natuur.