Advertentie

De coördinator van deze zeer moeilijke missie heeft vanmorgen gemeld dat de redding van de nog vier achtergebleven jongens en hun coach is hervat. De bedoeling is dat deze laatste vijf tegelijkertijd uit hun benarde situatie worden gered. Vorige week schreef reporter Pauline hier ook een artikel over, klik hier voor meer informatie.

Soccer team
Het voetbalteam nog voordat ze in de grot kwam vast te zitten ( foto: Facebook)

De derde fase van reddingsoperatie

Afgelopen zondag zijn vier jongens uit de grot bevrijd en gisteren ook nog vier. De hoop is er dat de reddingsoperatie van vandaag nog sneller kan worden uitgevoerd dan die van maandag. Het waterpeil is echter nog steeds aan het stijgen in de grot door de aanhoudende moesson. Het regenwater sijpelt namelijk door de kalkstenen de grot in.

In totaal zijn er 90 duikers betrokken bij deze reddingsoperatie

Complex grottenstelsel

Het is een zeer gevaarlijke missie geweest en nog steeds, om het voetbalteam uit de grot te halen. Het is een complex grottenstelsel met zeer smalle doorgangen en aarde donker. De tocht naar de jongens toe is zelfs voor de zeer ervaren duikers erg lang en zeer vermoeiend. Er zijn duiklijnen langs de route, tijdens de redding wordt iedere jongen begeleid door twee duikers. Vorige week is er nog een Thaise duiker omgekomen in de grot. Deze held had luchtflessen afgeleverd bij het voetbalteam en kwam op de terugweg zonder perslucht te zitten.

Zijn de jongens helemaal gezond uit de grot gekomen?

De jongens die zondag en maandag uit de grot zijn gered hebben wel mogelijke infecties opgelopen. Uiteraard zijn ze uitgebreid medisch onderzocht en twee van de jongens hebben een longontsteking opgelopen. De Thaise minister van Gezondheid laat verder weten dat ze gezond zijn en gewoon kunnen rondlopen in het ziekenhuis. Ze moeten minimaal een week in het ziekenhuis blijven om zo de vinger aan de pols te kunnen houden. Uiteraard verblijven ze nog wel in quarantaine.

Wij hopen op een goede afloop van deze laatste reddingsoperatie voor het hele team en de laatste vier jongens met coach. Wij zijn blij dat dit toch geen maanden heeft nodig gehad.

Bron: Nu.nl

Hoofdfoto: NY-Post

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in