Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Een reis naar Sri Lanka blijf je je herinneren

Door Edwin Hagenouw

Er zijn reizen die je je blijft herinneren. Ik heb het dan niet over een zomervakantie aan de Spaanse costas of de Turkse Rivièra.  Maar wel over een reis naar een meer bijzondere bestemming als bijvoorbeeld Sri Lanka. Sri Lanka voorheen Ceylon, is een land in Zuid-Azië. De eilandstaat in de Indische Oceaan is vooral bekend om zijn theeplantages. Een rondreis is de beste methode om dit schitterend eiland te verkennen. Met een roadtrip kun je namelijk alle hoogtepunten bezoeken die het eiland rijk is: steden, natuurparken, stranden en natuurlijk de theeplantages.

Steden

De heilige Boeddhistische stad Anuradhapura is een belangrijke bedevaartsplaats voor Boeddhisten. Een prachtige stad met eeuwenoude ruïnes, heilige tempels, stoepa’s, paleizen en de Maha Bodhi boom.

Puttalam – Anuradhapura – Trincomalee Hwy, Rajanganaya, Sri Lanka

Kandy is na Colombo de grootste stad van het land. Mooie Boeddhistische tempels, zoals de Tempel van de Tand en het nationale museum zijn een bezichtiging waard. Polonnaruwa is één van de oudste koningssteden van Sri Lanka en heeft de mooiste ruïnes, tempels en gigantische Boeddhabeelden. Dambulla is een bijzondere stad met vijf hoog gelegen tempels met prachtige Boeddhabeelden en Hindoefiguren.

Nuwara Eliya, Sri Lanka

Nuwara Eliya, oftewel Little England biedt veel Victoriaanse huizen en traditionele Engelse theefabrieken. Galle wordt omringd door een fort en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Mirissa, Midigama en Ahangama bieden prachtige stranden en zijn prettige kustplaatsen. Het is bovendien een uitstekende surflocatie.

Natuurparken

Minneriya National Park in het noorden van Sri Lanka is bekend om zijn Aziatische olifanten. Het park wordt ook wel “The Gathering” genoemd vanwege de samenscholing van olifanten bij Minneriya Tank, een groot meer in het park.

Het park wordt ook wel “The Gathering” genoemd vanwege de samenscholing van olifanten bij Minneriya Tank

Horton Plains National Park is een natuurreservaat en herbergt wildlife en vogelsoorten. Yala National Park biedt leefruimte voor olifanten, flamingo’s, beren, krokodillen, apen en vele verschillende soorten vogels.

Theeplantage

Bezoek de groene theeplantages van Sri Lanka. De theeplantages zijn wereldberoemd door de Ceylon-thee. Het plaatsje Ella wordt omringd door theeplantages en er zijn diverse theefabrieken die je voor een rondleiding kunt bezoeken.

Sri Lanka
Bijzondere natuur op Sri Lanka

Je reis naar Sri Lanka goed voorbereiden

In april 2019 zijn er aanslagen geweest in de hoofdstad Colombo en in de steden Batticaloa en Negombo. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft nog steeds een code geel wat inhoudt dat er een veiligheidsrisico is. Doe vooraf een goede voorbereiding en zorg voor een goede (reis)verzekering. Naast een geldig paspoort heb je een reisvisum nodig. Dit kan je het best vooraf doen via het ETA-systeem. De lokale valuta is de rupee, maar bijna overal wordt de euro of dollar geaccepteerd.


Lees hier alle artikelen en verhalen over reizen naar Azië


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Ga deze zomer naar Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties.

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer