Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Een reis naar Sri Lanka blijf je je herinneren

Door Edwin Hagenouw

Er zijn reizen die je je blijft herinneren. Ik heb het dan niet over een zomervakantie aan de Spaanse costas of de Turkse Rivièra.  Maar wel over een reis naar een meer bijzondere bestemming als bijvoorbeeld Sri Lanka. Sri Lanka voorheen Ceylon, is een land in Zuid-Azië. De eilandstaat in de Indische Oceaan is vooral bekend om zijn theeplantages. Een rondreis is de beste methode om dit schitterend eiland te verkennen. Met een roadtrip kun je namelijk alle hoogtepunten bezoeken die het eiland rijk is: steden, natuurparken, stranden en natuurlijk de theeplantages.

Steden

De heilige Boeddhistische stad Anuradhapura is een belangrijke bedevaartsplaats voor Boeddhisten. Een prachtige stad met eeuwenoude ruïnes, heilige tempels, stoepa’s, paleizen en de Maha Bodhi boom.

Puttalam – Anuradhapura – Trincomalee Hwy, Rajanganaya, Sri Lanka

Kandy is na Colombo de grootste stad van het land. Mooie Boeddhistische tempels, zoals de Tempel van de Tand en het nationale museum zijn een bezichtiging waard. Polonnaruwa is één van de oudste koningssteden van Sri Lanka en heeft de mooiste ruïnes, tempels en gigantische Boeddhabeelden. Dambulla is een bijzondere stad met vijf hoog gelegen tempels met prachtige Boeddhabeelden en Hindoefiguren.

Nuwara Eliya, Sri Lanka

Nuwara Eliya, oftewel Little England biedt veel Victoriaanse huizen en traditionele Engelse theefabrieken. Galle wordt omringd door een fort en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Mirissa, Midigama en Ahangama bieden prachtige stranden en zijn prettige kustplaatsen. Het is bovendien een uitstekende surflocatie.

Natuurparken

Minneriya National Park in het noorden van Sri Lanka is bekend om zijn Aziatische olifanten. Het park wordt ook wel “The Gathering” genoemd vanwege de samenscholing van olifanten bij Minneriya Tank, een groot meer in het park.

Het park wordt ook wel “The Gathering” genoemd vanwege de samenscholing van olifanten bij Minneriya Tank

Horton Plains National Park is een natuurreservaat en herbergt wildlife en vogelsoorten. Yala National Park biedt leefruimte voor olifanten, flamingo’s, beren, krokodillen, apen en vele verschillende soorten vogels.

Theeplantage

Bezoek de groene theeplantages van Sri Lanka. De theeplantages zijn wereldberoemd door de Ceylon-thee. Het plaatsje Ella wordt omringd door theeplantages en er zijn diverse theefabrieken die je voor een rondleiding kunt bezoeken.

Sri Lanka
Bijzondere natuur op Sri Lanka

Je reis naar Sri Lanka goed voorbereiden

In april 2019 zijn er aanslagen geweest in de hoofdstad Colombo en in de steden Batticaloa en Negombo. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft nog steeds een code geel wat inhoudt dat er een veiligheidsrisico is. Doe vooraf een goede voorbereiding en zorg voor een goede (reis)verzekering. Naast een geldig paspoort heb je een reisvisum nodig. Dit kan je het best vooraf doen via het ETA-systeem. De lokale valuta is de rupee, maar bijna overal wordt de euro of dollar geaccepteerd.


Lees hier alle artikelen en verhalen over reizen naar Azië


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer