Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Als mountainreporters lezen we graag boeken over verrassende activiteiten, bijzondere mensen en onbekende bestemmingen. Vandaag ontvingen we informatie over het boek ‘Zoektocht naar een Magiër in Myamar. De titel doet vermoeden dat de inhoud aansluit op onze interesses. We gaan dit boek dus lezen en laten je weten wat wij ervan vonden in een recensie die binnenkort verschijnt op deze website.

Wat schrijft de uitgever

myanmar

In dit vlot geschreven boek kom je veel te weten over het nog vrij onbekende Myanmar, het land waar nog steeds zo weinig nieuws van naar buiten komt. Op een van zijn vele reizen naar het voormalige Birma ontmoet schrijver Hein de Bont bij toeval de monnik Thartha. Dit is het begin van een lange, hechte vriendschap en samen reizen zij jaarlijks door Myanmar. In dit authentieke verhaal lees je over hun gedeelde avonturen en neemt Hein meteen de geschiedenis, economie en cultuur van het land mee.

Ook het boeddhisme, een interesse van De Bont zelf, komt veelvuldig en op heldere wijze aan bod. Een aanrader in onder meer het reisgidsen segment waarin nauwelijks tot geen boeken over het dagelijks leven in Myanmar te vinden zijn.

In dit authentieke verhaal lees je over hun gedeelde avonturen en neemt Hein meteen de geschiedenis, economie en cultuur van het land mee

Myanmar is anders. Al lezend sta je al snel versteld, hoe anders. Je belandt in een wereld die je niet voor mogelijk houdt en dat is ook meteen het aantrekkelijke van dit boek. Verwonder je over de veelzijdigheid van dit volk en hun land. Op meeslepende wijze neemt Hein de Bont je mee in zijn zoektocht naar magie, bezinning en het ‘echte’ Myanmar waarbij hij zichzelf op een bijzondere wijze relativeert. Met de onbevangen en heldere blik van Hein de Bont is dit boek, dat gedeeltelijk leest als een autobiografie, tevens een goede voorbereiding voor iedereen die dit land wil bezoeken.

Vriendschap met een monnik die vroeger kolonel was

In zijn zoektocht naar de wereld van bovennatuurlijke gaven, speelt zijn vriendschap met de boeddhistische monnik Thartha een grote rol. De Bont merkt dat hij veel gemeen heeft met deze monnik die in een vroeger leven nog kolonel is geweest bij de heersende junta en besloten heeft zich af te zonderen van de wereld. Hij was rijk en koos zelfstandig voor een arm bestaan als monnik gewijd aan Boeddha.

Het boek treedt ver buiten de geijkte toeristische paden

Later doorkruisen ze samen het mystieke Myanmar. Op een frisse en open manier doet Hein de Bont verslag van – de in onze westerse ogen – vreemde gewoonten, sagen en legenden. Het boek treedt ver buiten de geijkte toeristische paden en laat een aantal gewone inwoners en hun dagelijkse beslommeringen de revue passeren. Hun gebeurtenissen worden met liefde en humor beschreven, maar De Bont laat ook de negatieve kanten van het land zien en maakt tevens zichtbaar waarom het zo moeilijk is voor Myanmar om uit de armoede te komen.

Het conflict met de Rohingya’s

In zijn laatste reis met de monnik Thartha bezocht Hein de grensstreek met Bangladesh waar het conflict met de Rohingya’s speelt. Dankzij achtergrondinformatie van zijn medereiziger kon hij een verhaal toevoegen. Over dat wat er in feite echt aan de hand is in dat gebied –   tamelijk verbluffend – zoals bijvoorbeeld het gegeven dat de Rohingya’s hun kinderen op achtjarige leeftijd het huis uitzetten om voor zichzelf te zorgen.


Over Hein de Bont

Hein de Bont is opgegroeid in een gezin van 9 kinderen in het Zuiden van het land. Een dromerige, schuchtere laatbloeier die via de Mavo doorgroeide naar het Atheneum. Als zoon van een Neerlandicus en auteur van kinderboeken las hij vanaf jonge leeftijd alles wat hij te pakken kreeg. Het idee om filosofie te gaan studeren struikelde bij de verleiding om carrière te maken en hij koos voor Rechtsgeleerdheid in Leiden.

Bij KPN bereikte hij voor zijn 42e jaar een toppositie, maar besloot dan om het over een andere boeg te gooien. Hij participeerde in een management trainingsbureau waar hij het vak van trainer en coach leerde. In 2004 ging hij alleen verder en verschoof de focus naar coaching en therapie. Al vanaf 1977 komt De Bont geregeld in het Verre Oosten voor reizen en meditatie.


Zoektocht naar een magiër is verkrijgbaar bij de grote online boekenwinkels. Het E-book kost € 6,99 en de paperback €14,95.

Over Myanmar

Myanmar of Birma is een land in Zuidoost-Azië. Myanmar grenst in het noordwesten aan Bangladesh en het noordoosten van India, in het noorden aan China, en in het oosten aan Laos en Thailand. In het zuidwesten heeft het een lange kustlijn met de Golf van Bengalen en de Andamanse Zee (delen van de Indische Oceaan).

De hoofdstad is sinds 7 november 2005 officieel het centraal gelegen Naypyidaw. De oude hoofdstad Rangoon, de grootste stad van het land, wordt door onder meer België en de Verenigde Staten nog steeds als hoofdstad beschouwd. Nederland erkent de nieuwe hoofdstad. Bron: Wikipedia

Mayanmar
Myanmar ligt in het zuidoosten van Azië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer