ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

Heb jij je ticket naar Guatemala al geboekt?

Door Ilse Nijhof

Guatemala, met één van de hoogst gelegen hoofdsteden, behoort tot de aantrekkelijkste bestemmingen in Latijns-Amerika, dat is niet voor niets. Het land is een grote culturele schat dankzij de verschillende invloeden die je nog steeds ziet. Maar wist je dat het land ook een bron is van ontzettend veel natuurlijke schatten?

Ken je Guatemala al?

Guatemala ligt in het noordelijke deel van West-Centraal-Amerika. Er wonen zo’n 15.700.000 mensen. Het landschap van Guatemala is gevarieerd; bergen, kustgebied, jungle, vulkanen, je vindt het er allemaal. Het land is een tijd bezet geweest door de Spanjaarden, de invloeden van de Spaanse kolonisten zie je overal nog goed terug. Net zoals de invloed van de Indianen. Het land is bekend om de belangrijke vindplaatsen met Maya-ruïnes.

Laguna Lachuá

Laguna Lachuá staat zonder twijfel hoog op het lijstje van de mooiste natuurlijke schatten van Guatemala. Het bijna perfect ronde meer is te vinden in het midden van het Cobán National Park, 2 uur ten westen van Cobán. Het azuurblauwe water wordt omringd door een donkere bomenrand wat een magische touch geeft. Het meer is 200 meter diep en ruikt een tikkeltje zwavelachtig. Dit komt door een relatief hoge mate van calciet. Wakker worden met uitzicht? Dat kan, je kunt er een hutje huren of kamperen. Moet je alleen wel zonder wifi en elektra kunnen, dat is er namelijk niet! Heerlijk toch?

Guatemala
Foto Unsplash

Semuc Champey

Dit pareltje is één van de mooiste natuurgebieden in Guatemala. Je vindt hier azuurblauwe waterplateaus die midden in de groene subtropische jungle zijn ontstaan. Deze waterplateaus lopen trapsgewijs in elkaar over om uiteindelijk over te gaan in een prachtige waterval. Het uitzichtpunt is een flinke klim maar absoluut de moeite waard, zeker gezien je daarna een duik kan nemen in één van de plateaus. Het park ligt op zo’n 40 minuten van het dorpje Lanquín, wat op zo’n zeven tot tien uur rijden van Flores of Antigua ligt. Het is dus niet heel gemakkelijk om er te komen maar het zal zich dubbel en dwars uitbetalen! Er zijn verschillende accommodaties in Semuc Champey, je kunt dus midden in de jungle wakker worden!

Guatemala
Foto Pixabay

Lago Atitlán

Na Laguna Lachuá nog een meer in de top drie, Lago Atitlán. Door sommigen zelfs het mooiste meer ter wereld genoemd. Het kratermeer ligt op 1500 meter hoogte en wordt omgeven door leuke authentieke dorpjes en vulkanen. Wat opvalt is de rust en het heldere blauwe water. De mooie omgeving en de relaxte sfeer geven het plekje iets speciaals. Tijdens zonsondergang geeft moeder natuur een magische show door de weerspiegelingen in het meer en het uitzicht op de vulkanen. Een bezoekje aan dit meer mag je dan ook echt niet overslaan!

Lago Atitlán
Foto Unsplash

Voor meer informatie over Guatemala kijk je op de website van Centro America


 

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.