Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Let’s take a look in Luik

Door Maaike de Vries

Bij Luik denk je waarschijnlijk aan de grijze betonnen stad die je passeert wanneer je met de auto op weg bent naar de Ardennen of het zuiden van Europa. Oké, toegegeven, de stad oogt in eerste instantie wat grauw. Maar als je verder kijkt zie je dat veel gebouwen prachtig beschilderd zijn, er vele gezellige terrasjes zijn waar je heerlijke lokale biertjes kunt proeven en ontdekken we véél concept stores.

Coteaux de la Citadelle

Maar, het meest verrassend vinden we toch wel hoe groen Luik blijkt te zijn. Vanuit het centrum kijk je tegen de groene hellingen aan; de Coteaux de la Citadelle. Omdat het een prachtige dag is besluiten we zelf de weg te zoeken naar de groene heuvels.

Maar, het meest verrassend vinden we toch wel hoe groen Luik blijkt te zijn

Struinend door de smalle straatjes worden de klimmetjes steeds pittiger. Het loopt hier aardig op. Vergelijk het een beetje met de smalle straatjes rondom de Sacre Coeur in Parijs, maar dan heerlijk rustig. Geen toeristische kraampjes en geen enorme meute met mensen. Wel lokale kunstenaars die buiten bij een kroegje een biertje staan te drinken, buurtbewoners die hun hondjes uitlaten en studenten die op weg zijn naar de stad. Én een aardige dame die ons met haar charmante accent vraagt of wij toevallig op zoek zijn naar de Citadelle.

Luik is groener dan je verwacht
Luik is groener dan je verwacht

Rue Pierreuse 38

Ze vertelt ons dat we de klim tevergeefs hebben gemaakt en dat we terug naar beneden moeten. Bij huisnummer 38 moeten we naar binnen. ‘Goed opletten hoor’ zegt ze, ‘voor je het weet ben je gepasseerd, nummer 38, niet vergeten’.

Nummer 38, inderdaad je loopt er zo voorbij
Nummer 38, inderdaad je loopt er zo voorbij

En inderdaad, bíjna lopen we Rue Pierreuse 38 voorbij. Een grijze deur met graffiti erop, waarvan je echt niet verwacht dat hierachter de trappen richting de Citadel zijn.
Achter de grauwe deur lopen we een paar inpandige treden op, om vervolgens direct in een andere omgeving te staan. Prachtige muren en trappen die ons naar de uitzichtpunten gaan leiden.

Waar achter deze trappen schuil gaan
Waar achter deze trappen schuil gaan

Op het gras zitten groepjes mensen te picknicken en maken ze muziek

We beklimmen de trappen en zien schattige huisjes en prachtige bloemen en struiken. Op het gras zitten groepjes mensen te picknicken en maken ze muziek. Wij besluiten ook even neer te ploffen en genieten van het uitzicht.

Even ontspannen in de heuvels
Even ontspannen in de heuvels

Na even rust wandelen we verder, we beklimmen smalle trapjes en steegjes zonder te weten waar we heen gaan. We passeren kleine huisjes om uiteindelijk terecht te komen bij Brasserie C. Een plek waar met name de bierliefhebber niet zomaar voorbij kan lopen.

Trappen van Bueren
Trappen van Bueren

Gebouwd tegen de heuvel van Bueren, met aan de andere kant de trappen van Bueren in een middeleeuws pand ligt deze brasserie waar eigen bier wordt gebrouwen.
Binnen ademt alles authenticiteit uit. Buiten kun je op één van de terrassen genieten van een heerlijk huis gebrouwen biertje en bijbehorend hapjesplankje.

Dus, mocht je volgende keer op weg zijn naar het zuiden, maak dan zeker eens een tussenstop Luik.


Lees hier alle artikelen over België


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer