Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Let’s take a look in Luik

Door Maaike de Vries

Bij Luik denk je waarschijnlijk aan de grijze betonnen stad die je passeert wanneer je met de auto op weg bent naar de Ardennen of het zuiden van Europa. Oké, toegegeven, de stad oogt in eerste instantie wat grauw. Maar als je verder kijkt zie je dat veel gebouwen prachtig beschilderd zijn, er vele gezellige terrasjes zijn waar je heerlijke lokale biertjes kunt proeven en ontdekken we véél concept stores.

Coteaux de la Citadelle

Maar, het meest verrassend vinden we toch wel hoe groen Luik blijkt te zijn. Vanuit het centrum kijk je tegen de groene hellingen aan; de Coteaux de la Citadelle. Omdat het een prachtige dag is besluiten we zelf de weg te zoeken naar de groene heuvels.

Maar, het meest verrassend vinden we toch wel hoe groen Luik blijkt te zijn

Struinend door de smalle straatjes worden de klimmetjes steeds pittiger. Het loopt hier aardig op. Vergelijk het een beetje met de smalle straatjes rondom de Sacre Coeur in Parijs, maar dan heerlijk rustig. Geen toeristische kraampjes en geen enorme meute met mensen. Wel lokale kunstenaars die buiten bij een kroegje een biertje staan te drinken, buurtbewoners die hun hondjes uitlaten en studenten die op weg zijn naar de stad. Én een aardige dame die ons met haar charmante accent vraagt of wij toevallig op zoek zijn naar de Citadelle.

Luik is groener dan je verwacht
Luik is groener dan je verwacht

Rue Pierreuse 38

Ze vertelt ons dat we de klim tevergeefs hebben gemaakt en dat we terug naar beneden moeten. Bij huisnummer 38 moeten we naar binnen. ‘Goed opletten hoor’ zegt ze, ‘voor je het weet ben je gepasseerd, nummer 38, niet vergeten’.

Nummer 38, inderdaad je loopt er zo voorbij
Nummer 38, inderdaad je loopt er zo voorbij

En inderdaad, bíjna lopen we Rue Pierreuse 38 voorbij. Een grijze deur met graffiti erop, waarvan je echt niet verwacht dat hierachter de trappen richting de Citadel zijn.
Achter de grauwe deur lopen we een paar inpandige treden op, om vervolgens direct in een andere omgeving te staan. Prachtige muren en trappen die ons naar de uitzichtpunten gaan leiden.

Waar achter deze trappen schuil gaan
Waar achter deze trappen schuil gaan

Op het gras zitten groepjes mensen te picknicken en maken ze muziek

We beklimmen de trappen en zien schattige huisjes en prachtige bloemen en struiken. Op het gras zitten groepjes mensen te picknicken en maken ze muziek. Wij besluiten ook even neer te ploffen en genieten van het uitzicht.

Even ontspannen in de heuvels
Even ontspannen in de heuvels

Na even rust wandelen we verder, we beklimmen smalle trapjes en steegjes zonder te weten waar we heen gaan. We passeren kleine huisjes om uiteindelijk terecht te komen bij Brasserie C. Een plek waar met name de bierliefhebber niet zomaar voorbij kan lopen.

Trappen van Bueren
Trappen van Bueren

Gebouwd tegen de heuvel van Bueren, met aan de andere kant de trappen van Bueren in een middeleeuws pand ligt deze brasserie waar eigen bier wordt gebrouwen.
Binnen ademt alles authenticiteit uit. Buiten kun je op één van de terrassen genieten van een heerlijk huis gebrouwen biertje en bijbehorend hapjesplankje.

Dus, mocht je volgende keer op weg zijn naar het zuiden, maak dan zeker eens een tussenstop Luik.


Lees hier alle artikelen over België


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer