ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Toerisme zal weer worden ingeperkt

Door: Pauline van der Waal

Ai ai ai wat een tegenvaller! Vanaf vandaag heeft Duitsland het reisadvies voor de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland voor Duitse reizigers op rood gezet. Daarmee worden er direct ook restricties opgelegd voor Nederlanders die woonachtig zijn in deze provincies.

Testen en in quarantaine

De Duitse overheid vraagt reizigers die uit Noord-Holland en Zuid-Holland komen, zich bij aankomst in Duitsland preventief te laten testen. Ook wordt gevraagd om daarna 14 dagen in Duitsland in zelfquarantaine te gaan. Dit advies geldt (nog) niet voor reizigers die uit de andere Nederlandse provincies komen.

Hoe dit er in de praktijk uitziet? Geen idee!

Toch vragen wij ons af hoe dit precies in z’n werk gaat. Zoeken ze je bij de grens op in het basisregister? En voor mensen die net in een andere provincie wonen, maar dagelijks werken in Holland, zouden er dan geen restricties gelden. En wel voor bewoners van de vele uitgestrekte en dunbevolkte polders die de kustprovincies rijk zijn. Laat het ons vooral even weten als je aan de grens staat!

Ook België heeft restricties

Ook België hanteert soortgelijke regels. Nederlanders uit Zuid-Holland, Noord-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Flevoland, Gelderland en Limburg moeten zich bij aankomst in België preventief laten testen en wordt gevraagd in België 14 dagen in zelfquarantaine te gaan. Overigns staat volgens de Nederlandse overheid op dit moment alleen het Hoofdstedelijk Gewest Brussel en (de negen districten in) de stad Antwerpen op kleurcode ‘oranje’.

Bron: Rijksoverheid

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.