klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Verken de gele route in het Nationale Park Hainich

Door Pauline van der Waal | Thüringen

Het Duitse Thüringen staat bekend om haar indrukwekkende natuurgebieden, historische steden en een rijke culinaire traditie. Er zijn vele fiets- en wandelroutes te vinden om zo in je eigen tempo de prachtige natuur te ontdekken. Met 56 regionale fietsroutes voor één of meerdere dagen zit er altijd iets van je gading bij. Eén van de meest indrukwekkende is de Yellow National Park Route.

Fietsen door het groene Nationalpark Hainich. Foto: Jens Hauspurg / Thüringer Tourismus GmbH
Fietsen door het groene Nationalpark Hainich. Foto: Jens Hauspurg / Thüringer Tourismus GmbH

De gele route door het Nationale Park op de fiets

Het prachtige Nationale Park Hainich kenmerkt zich door de 16.000 hectare aan beukenbos en is daarmee een grote groene oase. Dit bos is tevens het grootste aaneengesloten loofbos van Duitsland. De in de rest van Duitsland vrijwel verdwenen wilde kat komt hier nog voor. Sinds 2011 staat het park op de Wereldnatuurerfgoedlijst van UNESCO. En daar kun jij dus doorheen fietsen!

Heerlijk dwalen door het bos. Hier kom je tot rust. Foto: H.-P. Szyszka / Stadt Bad Langensalza / Kur- und Immobilienverwaltung GmbH
Heerlijk dwalen door het bos. Hier kom je tot rust. Foto: H.-P. Szyszka / Stadt Bad Langensalza

Start in Creuzburg en fiets naar Bad Langensalza

De gele route is ongeveer 37 kilometer lang en begint in Creuzburg. Je start met een ritje over rustige landweggetjes richting Bischofroda, een piepklein oud dorpje met een kasteel. Vanaf daar fiets je licht omhoog en stuur je al snel het nationale park in. Onderweg zie je prachtige bomen en planten, waaronder de mooiste orchideeën.
Via het dorpje Craula fiets je door naar het eindpunt Bad Langensalza. Deze plaats staat bekend als kuuroord en heeft prachtige tuinen met als klapstuk de rozentuin van het Rozenmuseum.

Op de Gele Route wordt de prachtige natuur afgewisseld met genoeg cultuur.
Op de Gele Route wordt de prachtige natuur afgewisseld met genoeg cultuur.

Klim in het boomkronenpad

Onderweg kun je in het nationale park een tussenstop maken bij het boomkronenpad. Dit is één van de bekendste attracties van het Nationaal Park Hainich. Je klimt naar de toppen van de bomen en legt via hangbruggen een route van 530 meter tussen de boomkruinen af. Vanaf het veertig meter hoge uitkijkplatform heb je een adembenemend uitzicht op de omliggende omgeving. Zonder een bezoekje is je fietstocht eigenlijk niet compleet.

Klim tussen de boomtoppen in het boomkronenpad
Klim tussen de boomtoppen in het boomkronenpad

Meer informatie over de ‘Gele Route’

Enthousiast geworden? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt. Het startpunt van de gele route ligt zoals gezegd in Creuzburg en je rijdt via goed begaanbare paden naar Bad Langensalza. Je hebt dan in totaal 37 kilometer afgelegd, waarvan 13,7 km asfalt, 2,3 km klinkers, 10,7 km grindweg en 10,3 km bosweg. De hoogte varieert daarbij tussen de 200 en 475 meter, waarmee het een middelzware tocht is.
Het bezoekerscentrum van het Hainichpark is het hele jaar geopend, van april t/m oktober van 10 tot 19 uur en van november t/m maart van 10 tot 16 uur.

Alles over de gele route in Nationaal Park Hainich lees je op de website van Thüringen.

Overweldigend groene omgeving in het Nationalpark Hainich Dipl.-Des. Jens Hauspurg // Weimar
Overweldigend groene omgeving in het Nationalpark Hainich Dipl.-Des. Jens Hauspurg // Weimar

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer