Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

Verken de gele route in het Nationale Park Hainich

Door Pauline van der Waal | Thüringen

Het Duitse Thüringen staat bekend om haar indrukwekkende natuurgebieden, historische steden en een rijke culinaire traditie. Er zijn vele fiets- en wandelroutes te vinden om zo in je eigen tempo de prachtige natuur te ontdekken. Met 56 regionale fietsroutes voor één of meerdere dagen zit er altijd iets van je gading bij. Eén van de meest indrukwekkende is de Yellow National Park Route.

Fietsen door het groene Nationalpark Hainich. Foto: Jens Hauspurg / Thüringer Tourismus GmbH
Fietsen door het groene Nationalpark Hainich. Foto: Jens Hauspurg / Thüringer Tourismus GmbH

De gele route door het Nationale Park op de fiets

Het prachtige Nationale Park Hainich kenmerkt zich door de 16.000 hectare aan beukenbos en is daarmee een grote groene oase. Dit bos is tevens het grootste aaneengesloten loofbos van Duitsland. De in de rest van Duitsland vrijwel verdwenen wilde kat komt hier nog voor. Sinds 2011 staat het park op de Wereldnatuurerfgoedlijst van UNESCO. En daar kun jij dus doorheen fietsen!

Heerlijk dwalen door het bos. Hier kom je tot rust. Foto: H.-P. Szyszka / Stadt Bad Langensalza / Kur- und Immobilienverwaltung GmbH
Heerlijk dwalen door het bos. Hier kom je tot rust. Foto: H.-P. Szyszka / Stadt Bad Langensalza

Start in Creuzburg en fiets naar Bad Langensalza

De gele route is ongeveer 37 kilometer lang en begint in Creuzburg. Je start met een ritje over rustige landweggetjes richting Bischofroda, een piepklein oud dorpje met een kasteel. Vanaf daar fiets je licht omhoog en stuur je al snel het nationale park in. Onderweg zie je prachtige bomen en planten, waaronder de mooiste orchideeën.
Via het dorpje Craula fiets je door naar het eindpunt Bad Langensalza. Deze plaats staat bekend als kuuroord en heeft prachtige tuinen met als klapstuk de rozentuin van het Rozenmuseum.

Op de Gele Route wordt de prachtige natuur afgewisseld met genoeg cultuur.
Op de Gele Route wordt de prachtige natuur afgewisseld met genoeg cultuur.

Klim in het boomkronenpad

Onderweg kun je in het nationale park een tussenstop maken bij het boomkronenpad. Dit is één van de bekendste attracties van het Nationaal Park Hainich. Je klimt naar de toppen van de bomen en legt via hangbruggen een route van 530 meter tussen de boomkruinen af. Vanaf het veertig meter hoge uitkijkplatform heb je een adembenemend uitzicht op de omliggende omgeving. Zonder een bezoekje is je fietstocht eigenlijk niet compleet.

Klim tussen de boomtoppen in het boomkronenpad
Klim tussen de boomtoppen in het boomkronenpad

Meer informatie over de ‘Gele Route’

Enthousiast geworden? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt. Het startpunt van de gele route ligt zoals gezegd in Creuzburg en je rijdt via goed begaanbare paden naar Bad Langensalza. Je hebt dan in totaal 37 kilometer afgelegd, waarvan 13,7 km asfalt, 2,3 km klinkers, 10,7 km grindweg en 10,3 km bosweg. De hoogte varieert daarbij tussen de 200 en 475 meter, waarmee het een middelzware tocht is.
Het bezoekerscentrum van het Hainichpark is het hele jaar geopend, van april t/m oktober van 10 tot 19 uur en van november t/m maart van 10 tot 16 uur.

Alles over de gele route in Nationaal Park Hainich lees je op de website van Thüringen.

Overweldigend groene omgeving in het Nationalpark Hainich Dipl.-Des. Jens Hauspurg // Weimar
Overweldigend groene omgeving in het Nationalpark Hainich Dipl.-Des. Jens Hauspurg // Weimar

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer