Advertentie


 

Herfstkleuren in het culinaire Zwarte Woud

Door Sandra de Moor

Heb je zin in een najaarstrip per eigen vervoer: dan is het Zwarte Woud zeker het overwegen waard. In ongeveer vijf uur rijd je al naar het Schwarzwald, waar je fantastische fiets- en wandeltochten kunt maken. Maar wist jij dat het Zwarte woud maar liefst twintig Michelinsterrenrestaurants kent? Zo combineer je outdoor met uitzonderlijk lekker eten. Had je dat verwacht van onze oosterburen? Lees hieronder meer over deze lekkere reizen met als thema #OutdoorDichtbij.

Het Zwarte Woud

Bestemming per auto: ongeveer vijf uur tot aan Freiburg. Deze plaats is ook per trein te bereiken. Freiburg is officieel de hoofdstad van het Zwarte woud en heeft een mooi klassiek centrum met gezellig plein. Dit is een leuke begin voor je reis door het Zwarte Woud.

De fijnproevershoek van Duitsland met ruim twintig ‘sterrenrestaurants’

het Zwarte Woud staat al jaren bekend als fijnproevershoek van Duitsland vanwege de meer dan twintig Michelinrestaurants. Daarnaast is het een prachtig wandelgebied. Het Zwarte woud kent een aantal hogere delen met drie hoogste toppen: de Feldberg (1493 m), de Seebuck en de Herzogenhorn. Het aantal bewegwijzerde paden is enorm groot en ieder jaar wordt het routenet uitgebreid. Het landschap kenmerkt zich door vriendelijke dorpjes, kuuroorden, bossen en groene heuvels. Vanwege de groene heuvels en naaldbossen en wijngaarden wordt het ook wel de “Groene longen van Duitsland ” genoemd.

zwarte woud
de kleuren in herfst in het Zwarte woud

Twee grote natuurparken beslaan bijna de gehele oppervlakte van het Zwarte Woud. Zo is er het natuurpark Mitte/Nord, dat loopt van het midden naar het noorden van het Zwarte Woud. Het Naturpark Südschwarzwald ligt in het zuiden en grenst aan Zwitserland. Het Mitte/Nord-park is met een oppervlakte van 375.000 m² het grootste natuurpark van Duitsland. De twee parken komen bij Triberg bij elkaar. Het zuidelijke natuurpark, met een oppervlakte van 370.000 hectare, begint in Triberg en eindigt bij de Boven Rijn op de grens met Zwitserland.

Het Mitte/Nord park is met een oppervlakte van 375.000 m² het grootste natuurpark van Duitsland

Ook vind je in dit deel van Duitsland een aantal meren: de Titisee, de Glaswaldsee en de Mummelsee. Meer informatie over leuke wandelroutes vindt je op: wandelroutes van zwartewoud.info

zwarte woud
Zwarte woud, foto info turismus

De top 5 voor een bezoek aan het Zwarte woud

1. Wandelen. schitterende wandeltochten leiden je dwars door het Zwarte Woud.  Tijdens een wandeltocht in het Zwarte Woud kun je genieten van prachtige bezienswaardigheden waaronder kloven, wijngaarden en ontelbare naaldbossen.

2. Triberger Watervallen. In Triberg zijn zeven watervallen met een gemeenschappelijke lengte van 163 meter. Deze watervallen zijn een populaire bezienswaardigheid in het Zwarte Woud.

3. Hohenzollern Kasteel. Op nummer drie komt het Hohenzollern Kasteel bij Hechtingen. Het kasteel is op een berg gelegen waardoor je kunt genieten van een schitterend uitzicht. In en rondom het kasteel is er ook van alles te bezichtigen.

4. Feldberg. Met zijn 1493 m hoogte is de Feldberg de hoogste berg in het Zwarte Woud. Vele toeristen beklimmen deze berg om te kunnen genieten van een schitterend uitzicht over het gebied. Tip: Beklim de berg voor zonsopkomst. Er is dan namelijk een prachtig zicht over de bergen. In de winter kun je hier een prachtig Duits skigebied vinden op deze berg.

5. De Bron van de Donau. De Donau ontspringt hier in het Zwarte Woud bij de stad Donaueschingen en leidt naar de Zwarte Zee. Bij deze stad is er een prachtig monument rond de Donaubron gebouwd.

 


Lees meer over Duitsland en het Zwarte Woud


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.