Van bijna helemaal geel naar oranje op 3 november

Door: Pauline van der Waal

Op de kaart van Europa waren nog maar een paar landen te vinden die niet oranjegekleurd waren volgens het reisadvies van de Nederlandse overheid. Nu kleurt die kaart nog wat meer oranje.

Alleen nog in noodzakelijke gevallen naar Duitsland

Doordat het aantal coronabesmettingen de afgelopen tijd flink toeneemt, geldt vanaf 3 november 12:00 uur kleurcode oranje voor heel Duitsland. Dat betekent dat je alleen naar Duitsland reist als het noodzakelijk is. Keer je terug in Nederland, dien je voor tien dagen in thuisquarantaine te gaan. Binnen Duitsland gelden er overigens tot minstens 30 november binnen Duitsland beperkende coronamaatregelen. Zo is alle horeca, maar ook theaters en bioscopen dicht. Toeristische overnachtingen zijn niet meer toegestaan, wat reizen naar Duitsland vanuit Nederland sowieso vrijwel onmogelijk maakt. Wat dit betekent voor het grensverkeer tussen Duitsland en Nederland is nog niet bekend.

Lees hier het meest up-to-date reisadvies voor Duitsland

Heel Portugal naar oranje, behalve de Azoren

Ook in Portugal is het aantal besmettingen flink toegenomen, behalve op de Azoren. Daarom gaat de kleurcode van het hele land inclusief het eiland Madeira per 3 november  naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). De Azoren blijven nog wel geel. Alleen noodzakelijke reizen naar Portugal zijn toegestaan, waarna je na terugkomst tien dagen in thuisquarantaine moet. Dit geldt dus niet voor de Azoren.

Lees hier het meest up-to-date reisadvies voor Portugal

Alle reisbewegingen worden op dit moment afgeraden

Dat de reisadviezen veranderen is vervelend, maar zal voor weinig Nederlanders echt impact hebben. Op dit moment wordt er namelijk door de Nederlandse overheid sowieso gevraagd om zo min mogelijk reisbewegingen te maken. Het wordt interessanter wanneer dat advies verandert. Wanneer dat is? Wij hebben geen idee en wachten de eerstvolgende persconferentie maar weer af…

Hoofdfoto: Pauline van der Waal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.