Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Het voorseizoen is voor ons de periode om een paar dagen in de deelstaat Rijnland-Palts op vakantie te gaan. Met de caravan, in de natuur, het ideale uitgangspunt voor fijne wandelingen. Deze keer liepen we langs de Wied en de Rijn.

Rondje Wied

We staan op een camping die direct gelegen is aan rivier de Wied. Duitsland staat in mijn ogen bekend om de goed gemarkeerde routes met heel veel natuurlijke wandelpaden. Thuis had ik wat research gedaan en gezien dat er een route is van circa negen kilometer die aangeduid is met de letters N4.
Onze eerste wandeling wordt dus de N4.

De N van de N4 staat voor Niederbreitbach

Dat betekend na een goed ontbijt, wandelschoenen aan en gaan. We lopen naar een brug die ons naar de andere van de Wied brengt en waar we zo het bos inlopen. Klein stukje omhoog en daar zien we de eerste markering. We zien naar N4 ook N1 maar dat laten we voor wat het is. Wij volgen de bordjes N4.

Vanaf de hoogte waarop wij lopen hebben we een mooi uitzicht op de rivier met soms wat stroomversnellingen. We lopen naar beneden en omhoog, zien flinke rotsen en nog veel meer verschillende soorten markering. De bordjes leren ons dat er ook een Wiedweg is, dat moet ik thuis maar eens uitzoeken. Tussen de bomen door hebben we leuke doorkijkjes (waar ik gek op ben) en in het dorp buigt de route af om de weg terug te gaan bewandelen.
In het park is een schommelbank waar ik graag even op ga liggen, niet om uit te rusten maar gewoon voor de foto.

Over de brug

Via de andere kant van de weg wandelen we terug en passeren we een leuke brug. Die had ik op de plaatjes in een folder gezien dus altijd leuk om het dan “in het echt” te zien. We slenteren verder langs de Wied, soms door het hoge gras en gaan dan voor het laatste stukje nog even klimmen. Dat stukje klimmen blijkt een flinke klim te zijn. Niet hoog maar wel redelijk stijl. Eenmaal boven hebben we een prachtig uitzicht en zien we de camping. Nog een klein stukje en dan zijn we weer terug bij de caravan, beentjes omhoog en uitkijken naar de volgende wandeling

Langs de Rijn

Een rondwandeling vinden wij tijdens de vakantie makkelijker dan een wandeling van A naar B. Met dat in mijn gedachte maakte ik een wandeling via Komoot tussen Linz am Rhein en Erpel waar we een stuk langs de Rheinsteig wandelen
We starten in Linz am Rhein waar we direct de hoogte in gaan. Ik ben geen echte klimmer en mijn man al helemaal niet dus we besluiten om tijdens de klim geen pauzes in te lassen maar fotomomentjes. Klinkt wat grappiger en heeft hetzelfde resultaat.

Museumlijntje

Die fotomomentjes zijn trouwens geen straf want die gebruik je niet alleen om te pauzeren maar ook te genieten van de uitzichten over de Rhein. Telkens zijn er nieuwe uitkijkmogelijkheden. Naast de gebruikelijke blauwe Rheinsteig markering zien we ook gele markering met dezelfde kringel er in. Van andere routes weet ik dat geel vaak de aanloop routes zijn dus ik ga er vanuit dat dat in dit geval ook zo is.

Onderweg naar Erpel wandelen we ook weer even naar beneden waar we onder de spoorlijn-brug van Linz naar Flammersfeld wandelen. Dit is een hoge, opvallende brug met mooie bogen. Boven liepen we langs de rails en beneden mogen we er onder door.
Deze spoorbaan stamt uit 1912. Door de schade van de oorlog is dit traject (deels) gesloten geweest. In 1995 is het heropend als een museumlijn, er rijd een kleine rode trein op.

Erpeler Ley

Na de brug lopen we door een dorpje waarna we aan een pittige klim beginnen die start met heel veel traptredes. Maar zoals eerder geschreven, uitzichten zijn fenomenaal en als je dan boven op de Erpeler Ley staat zijn we de klim al snel weer vergeten. Op de Erpeler Ley is een groot kruis, een hek met allemaal slotjes en uitzicht op de Rijn.

We genieten even van alles wat we zien en van een heerlijk drankje op het terras. Daarna is het tijd om aan de weg naar beneden te beginnen. Dit gaat snel en voor we het weten zijn we in Erpel waar we aan de weg terug naar Linz am Rhein beginnen.

Herinneringen

De wandeling is veelal verhard maar met de Rijn aan de rechterkant en de heuvel aan de linkerkant is dat geen straf. We kijken nog even verbaasd naar het kruis, daar stonden we 30 minuten geleden nog. Ook passeren we nog 2 gelijke gebouwen wat de restanten van een brug blijkt te zijn. We zien het aan beide kanten van de Rijn. Aan de andere kant waaien er 2 vlaggen op en een infobord laat ons weten dat dit een gedenkplek is van de tweede wereldoorlog.

Zo maakte we tijdens onze korte vakantie in Rijnland-Palts 2 mooie wandelingen.
Wil jij ze ook eens bewandelen, hier de links naar Komoot, Rondje Wied en Langs de Rijn

Onder de trein brug

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer