Actie op hoog niveau in de Franse Bergen

Reisinspiratie van Edwin Hagenouw

Voor wie hoge standaarden heeft is een reis naar Savoie Mont Blanc deze zomer een overweging meer dan waard. Niet alleen de gastvrijheid is van hoog niveau, ook kun je er letterlijk in actie komen op flinke hoogte. Een klim naar de hoogste berg van de Franse Alpen, de Mont Blanc (4.809 m), of wat dacht je van een spannend nachtje aan een rotswand? Via Ferrata, paragliden.. avonturen voor diegene zonder hoogtevrees!

Kamperen op niveau

Deze overnachting is voor de echte durfals. De ingrediënten? Een stretcher, een slaapzak, lange kabels, klim apparatuur en een onbevreesde instelling. Met Inax Aventure bekijk je vanaf jouw ‘bed’ aan de rotswand de ondergaande zon en het spectaculaire uitzicht op het meer van Annecy. Na een Savoyaardse fondue aan de klif, daal je af naar jouw slaapplaats voor een onvergetelijke nacht onder de sterrenhemel.

vanaf jouw ‘bed’ aan de rotswand bekijk je de ondergaande zon en heb je een  spectaculair uitzicht op het meer van Annecy

Copyrights: Tournaire
Copyrights: Tournaire

Bovenaan Lac du Bourget, aan de klif van de waterval van Doran is eenzelfde avontuur te beleven, maar dan met uitzicht op de Mont Blanc!

Aan de kletter

Volg de ‘ijzeren weg’, ofwel de Via Ferrata van Roc du Vent en ervaar de volle sensatie van een klimtocht op grote hoogte. Gezekerd aan een stalen kabel leg je stap voor stap een parcours af over en aan de rotsen. Kennis van klimtechnieken is niet nodig.

Copyrights: Desage
Copyrights: Guillaume_Lucazeau
Copyrights: François-Hivert
Copyrights: Fred Vallet
Copyrights: Desage

Voor ieder sportief type zonder hoogtevrees is deze duizelingwekkende uitdaging binnen bereik. In Savoie Mont Blanc vind je bijna 50 Via Ferrata en Via Cordata routes van verschillende niveaus.

Sprong in het diepe

Niet bang voor hoogte én water? Spring dan in het diepe tijdens een canyoningtocht in de omgeving van Samoëns. Een gids geeft niet alleen uitleg over het klimmen, klauteren en afdalen, maar weet ook veel te vertellen over de natuurlijke omgeving. In Parc des Bauges begeleidt gids Fred legio canyoning tochten, waaronder die van Pont du Diable.

Savoie Mont Blanc geeft je vleugels

De grond echt onder je voeten doen laten verdwijnen kan tijdens een paraglide-vlucht hoog boven de Alpenweiden. Sla de vleugels uit boven Passy en word getrakteerd op uitzicht op de hoogste berg van de Alpen, of waag de sprong in Les Gêts. Antoine Tricou zorgt voor een extra pittige beleving met een acrobatische versie van het paragliden.

Pas op! Steile afgrond


Meer weten over avonturen op grote hoogte in de regio? Bezoek de website van de regio: www.savoie-mont-blanc.com/en


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.