B&B L’ Angelot | Rust, natuur en sportief genieten in Frankrijk

Door Edwin Hagenouw | fan van www.langelot.com

Wil je eindeloos wandelen en fietsen middenin de prachtige natuur van de Ardèche? Zoek je een rustig gelegen, kleinschalige locatie met veel comfort vlakbij een authentiek frans dorp? Kom dan naar L’ Angelot!

Deze B&B is gelegen op een berg met uitzicht op Antraigues-sur-Volane. Dit dorp is in 2014 op de 4de plek geëindigd bij de verkiezing van de meest geliefde dorpjes van Frankrijk. Onder fransen is de streek met name bekend vanwege de zanger Jean Ferrat die hier tot zijn dood heeft gewoond. Het gezellig dorpje heeft een leuk dorpsplein, wat winkeltjes, ateliers en meerdere restaurantjes op vijftien minuten lopen van L’ Angelot. Omgeven door de jonge vulkanen van de Ardèche en eeuwenoude kastanjebomen.

Meer informatie over de omgeving vind je op www.ardeche-guide.com/antraigues-sur-volane

Uitzicht vanuit B&B Langelot in de Ardèche

IN ONZE SERIE LANDGENOTEN IN DE BERGEN VERTELLEN NEDERLANDERS EN VLAMINGEN OVER HUN ERVARINGEN IN EEN NIEUW THUISLAND. BEN JIJ OOK VERTROKKEN UIT ‘DE LAGE LANDEN’ EN WIL JE JE ERVARINGEN DELEN MET ONZE LEZERS? STUUR DAN EEN KORTE MOTIVATIE NAAR EDWIN@REISSCHRIJVERS.NL 


Het huis

Het oudste deel van het huis dateert uit de 17e eeuw en is gebouwd op een rotshelling van basalt, een vulkanisch gesteente. Vandaar de naam van ons doodlopend straatje: “Ranc au Ranc”. Dit betekent in het lokale dialect  “het rotsachtige huis op de rots”. Tegenwoordig is het een groene oase met voornamelijk kastanjebomen, maar om het huis staan ook notelaars, bramen, vijgen, appels, kiwi’s, vlinderbomen en tal van bloemen en kruiden.

B&B Langelot in de Ardèche
B&B Langelot in de Ardèche

De B&B is in 2019 gekocht door Pieter & Sandra en in de periode dec 2019 tot en met juni 2020 grondig verbouwd. Op 15 juli 2020 is deze verrassende accommodatie opnieuw geopend. Langelot heeft luxe kamers met boxsprings, nieuwe badkamers met inloopdouche. Elke ochtend kun je genieten van een uitgebreid ontbijt. Er is een afsluitbare garage voor fietsen en de mogelijkheid om je elektrische fietsen en elektrische auto op te laden.

Over Sandra & Pieter

Pieter, van oorsprong register accountant, is zijn werkzame leven actief geweest in Finance, ICT en gezondheidszorg. Door zijn werk heeft hij veel van de wereld mogen zien. In zijn vrije tijd is hij een fervent hardloper. In april 2021 zal hij de laatste van de World Six Major marathons lopen in Boston. Daarnaast is Pieter liefhebber van lekker eten, goede wijnen en goed gezelschap.

B&B Langelot in de Ardèche

Sandra heeft al eens het roer omgegooid en na vijftien jaar werken in de Telecom de opleiding tot psychosociaal therapeut gevolgd. Tot 2019 had zij haar eigen praktijk waarin zij mensen bijstond met allerlei moeilijkheden en problemen uit het dagelijks leven. Ook zij is sportief en houdt van lekker koken. Zij zal dan ook regelmatig haar kookkunsten vertonen in de vorm van table d’hôtes.

Nadat Sandra in 2019 is genezen van borstkanker besloten ze hun droom van een leven in Frankrijk niet langer uit te stellen. Ze wilden wonen in een bergachtige omgeving op zo’n duizend kilometer vanaf Utrecht, in de natuur maar ook dichtbij een plaatsje met voldoende activiteiten. Deze plek en dit huis is zoals de fransen zeggen: ‘un coup-de-coeur’ – liefde op het eerste gezicht. En dan zijn er ook nog onze drie poezen Whisky, Baileys en Ruby. Laatste huisgenoot is Finn, een Friese Stabij. Hij is jong, erg enthousiast en dol op alle mensen, kinderen en andere dieren.

Omgeving

In de directe omgeving van B&B Langelot vind je eindeloze mogelijkheden voor wandelen, fietsen en mountainbiken. Het is hier misschien niet zo bekend als fietsgebied als bijvoorbeeld de Mont Ventoux, maar zeker niet minder uitdagend door de vele hoogtemeters. Een mooie wandelroute naar Chateau de Craux start op eigen terrein en loopt door een zeer gevarieerd landschap met bergen, bossen, hoogvlaktes. Vraag Sandra en Pieter naar de fiets- en wandelroutes in de buurt. Ook zijn in de omgeving mogelijkheden voor kanoën en canyoning.

Veel Nederlanders kennen het zuidelijke deel van de Ardèche met Vallon-Pont-d’Arc. Langelot ligt een uur rijden met de auto noordelijker en is daardoor ook meteen een heel stuk rustiger.

Angelot
B&B Langelot in de Ardèche

Heb je een dag geen zin om te wandelen of fietsen? Bezoek dan één van de vele mooie dorpjes in de Ardèche. Balazuc bijvoorbeeld of de zaterdagochtendmarkt in Aubenas.


Check voor meer informatie en de beschikbaarheid: www.langelot.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.