Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Het 6 februari, zeven uur in de morgen. Ik word wakker door een zeer aangrijpende kleur, die heel mijn appartement in een oranje gloed brengt. Ik heb het nog niet goed door vanwaar dit eigenlijk komt, tot ik door mijn raam kijk. Alles is alleen maar oranje. Alle voorbije weken was dit uitzicht blauw. Elke dag, elke morgen een stralende blauwe hemel die Chamonix kleurde. Tot vandaag! 

Ik werkte voor reisorganisatie TUI in Chamonix. Elke dag wakker worden met Mont Blanc massief, het was een ware luxe… maar vandaag zag alles oranje. Mijn eerste gedachte was: Smog, de luchtkwaliteit in Chamonix laat wat te wensen over, dus dit was een logische gedachte. Toch?! Niet dus! Voor zij die het nieuws hadden gevolgd wisten maar al te goed dat dit geen smog was maar “gewoon” saharazand of saharastof. Veel had ik niet nodig om gepakt en gezakt met fototoestel naar buiten te trekken. 

Algauw zat ik in de Flégére gondola, vervolgens in de open zetellift naar de Index, vergezeld van ijskoude wind. Blijkbaar was de temperatuur met vijf graden gezakt door het stof uit de Sahara. Ik werd maar raar aangekeken toen ik uit de stoeltjeslift stapte zonder ski’s aan Het werd rap duidelijk waarom, het wegzakken in de sneeuw werd snel een feit maar niets ging me tegenhouden om dit natuurfenomeen vast te leggen. 

Alles was bedekt met het zand, en ja ik weet het wij hebben in Belgie en waarschijnlijk ook in Nederland al mogen ervaren wat saharazand kan teweeg brengen maar dit was toch wel iets anders, alles zag gewoon oranje! Het was alsof lopen op een meringue.  Wat een once in a life time experience!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer