klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Het 6 februari, zeven uur in de morgen. Ik word wakker door een zeer aangrijpende kleur, die heel mijn appartement in een oranje gloed brengt. Ik heb het nog niet goed door vanwaar dit eigenlijk komt, tot ik door mijn raam kijk. Alles is alleen maar oranje. Alle voorbije weken was dit uitzicht blauw. Elke dag, elke morgen een stralende blauwe hemel die Chamonix kleurde. Tot vandaag! 

Ik werkte voor reisorganisatie TUI in Chamonix. Elke dag wakker worden met Mont Blanc massief, het was een ware luxe… maar vandaag zag alles oranje. Mijn eerste gedachte was: Smog, de luchtkwaliteit in Chamonix laat wat te wensen over, dus dit was een logische gedachte. Toch?! Niet dus! Voor zij die het nieuws hadden gevolgd wisten maar al te goed dat dit geen smog was maar “gewoon” saharazand of saharastof. Veel had ik niet nodig om gepakt en gezakt met fototoestel naar buiten te trekken. 

Algauw zat ik in de Flégére gondola, vervolgens in de open zetellift naar de Index, vergezeld van ijskoude wind. Blijkbaar was de temperatuur met vijf graden gezakt door het stof uit de Sahara. Ik werd maar raar aangekeken toen ik uit de stoeltjeslift stapte zonder ski’s aan Het werd rap duidelijk waarom, het wegzakken in de sneeuw werd snel een feit maar niets ging me tegenhouden om dit natuurfenomeen vast te leggen. 

Alles was bedekt met het zand, en ja ik weet het wij hebben in Belgie en waarschijnlijk ook in Nederland al mogen ervaren wat saharazand kan teweeg brengen maar dit was toch wel iets anders, alles zag gewoon oranje! Het was alsof lopen op een meringue.  Wat een once in a life time experience!

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer