Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Het 6 februari, zeven uur in de morgen. Ik word wakker door een zeer aangrijpende kleur, die heel mijn appartement in een oranje gloed brengt. Ik heb het nog niet goed door vanwaar dit eigenlijk komt, tot ik door mijn raam kijk. Alles is alleen maar oranje. Alle voorbije weken was dit uitzicht blauw. Elke dag, elke morgen een stralende blauwe hemel die Chamonix kleurde. Tot vandaag! 

Ik werkte voor reisorganisatie TUI in Chamonix. Elke dag wakker worden met Mont Blanc massief, het was een ware luxe… maar vandaag zag alles oranje. Mijn eerste gedachte was: Smog, de luchtkwaliteit in Chamonix laat wat te wensen over, dus dit was een logische gedachte. Toch?! Niet dus! Voor zij die het nieuws hadden gevolgd wisten maar al te goed dat dit geen smog was maar “gewoon” saharazand of saharastof. Veel had ik niet nodig om gepakt en gezakt met fototoestel naar buiten te trekken. 

Algauw zat ik in de Flégére gondola, vervolgens in de open zetellift naar de Index, vergezeld van ijskoude wind. Blijkbaar was de temperatuur met vijf graden gezakt door het stof uit de Sahara. Ik werd maar raar aangekeken toen ik uit de stoeltjeslift stapte zonder ski’s aan Het werd rap duidelijk waarom, het wegzakken in de sneeuw werd snel een feit maar niets ging me tegenhouden om dit natuurfenomeen vast te leggen. 

Alles was bedekt met het zand, en ja ik weet het wij hebben in Belgie en waarschijnlijk ook in Nederland al mogen ervaren wat saharazand kan teweeg brengen maar dit was toch wel iets anders, alles zag gewoon oranje! Het was alsof lopen op een meringue.  Wat een once in a life time experience!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Ga deze zomer naar Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties.

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer