Advertentie

Askja Reizen

In het Grossarltal in Oostenrijk beleef je de charme van maar liefst 40 gezellige almhutten. Dit dal ook wel ‘het dal van de almen’ genoemd, staat vol met bloeiende alpenweides, glasheldere bergmeren en een adembenemend uitzicht in het Nationalpark Hohe Tauern. Het ligt op zo’n 70 kilometer ten zuiden van Salzburg en geen enkel dal in Salzburgerland heeft meer almen dat deze regio.

Je kunt maar aan wandelen in het Grossarltal (foto: amade.com)

Wandel van hut naar hut

Je kunt hier maar aan wandelen! Ruim 400 kilometer goed uitgezette wandelpaden liggen voor je klaar. Ondertussen wandel je langs circa 40 almen en berghutten die je uitnodigen met hun regionale lekkernijen. De alpenherders in het ‘Tal der Almen´ verwennen je met de melk van gelukkige koeien, zij maken er heerlijke verse boter en kaas van. Daarbij een stuk eigen gerookt spek, vers boerenbrood en traditionele huisworst en het grote genieten kan beginnen! Leuk is het om er een meerdaagse wandeltocht met overnachting in een almhut op de bergweide van te maken. En geniet dan vooral van de daarbij onvergetelijke zonsondergang.

Mountainbiken kun je hier ook goed doen (foto: Salzburgerland)

Op de mountainbike kan natuurlijk ook!

Voorkeur voor de mountainbike in plaats van de wandelschoenen? Geen enkel probleem! Op 20 almweides vind je goed gemarkeerde boswegen die goed te bereiken zijn en goed   begaanbaar. Alles bij mekaar opgeteld ligt hier ongeveer 140 kilometer aan goed aangegeven mountainbikewegen met een hoogteverschil van rond de 13.000 meter. Op de almweide aangekomen, wordt de beklimming met een stevige Jause beloond voordat de afdaling weer naar het dal gaat.

Dit dorp is een Bergsteigerdorf van de Oostenrijkse Alpenvereniging en een ideaal startpunt voor bergtochten

Hüttschlag

Helemaal achter in het dal ligt Hüttschlag met de indrukwekkende 250 meter hoge Hüttschlager Wand. Direct achter het dorp zie je ‘m de hoogte in steken. De bergtoppen rondom deze wand liggen in het hooggebergte en zijn onderdeel van het nationaal park Hohe Tauern. Dit dorp is een Bergsteigerdorf van de Oostenrijkse Alpenvereniging en een ideaal startpunt voor bergtochten.

Hüttschlag ( foto: Wikipedia)
Plezier voor de kids op de Gaudi Alm (foto: Grossarl.at)

Aan de kinderen is ook gedacht

Grossarl heeft ook zeker aan het plezier voor families met kinderen gedacht. Midden in het dorp ligt het mooie sport- en vrijetijdcentrum met zwemparadijs. En op de ´Gaudi-Alm‘ ligt de grootste bergweide speelplaats van Salzburg.

Bron: www.Grossarltal.com

Hoofdfoto: Salzburgerland

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in